174033174033orås174033oik174033eø174033eeåpoø174033eeee174033dfh174033ådes174033å174033rpo

Ikke vær redd for å ringe en advokat

Om du havner i en konflikt, hvor sannsynlig er det at du kontakter en advokat? Nils E. Tangedal i Advokatfirmaet Judicium DA ønsker å senke terskelen.

– Veldig mange ganger tenker jeg at hvis vi hadde kommet inn tidligere, kunne vi kanskje ha avverget en eskalering av konflikten. De som kommer til oss, går over det vi kaller advokat-terskelen. Hva de da blir møtt med av kommunikasjonsferdigheter, er veldig avgjørende. Hvis en kunde sitter her og er redd, så må jo vi ha evnen til å kommunisere frem hvordan og hvorfor man som advokat løser problemer.


174033orås


Og etter nesten 30 år i yrket vet Tangedal hva han snakker om. Judicium DA holder til i Bergen, og har som overordnet mål å hjelpe, eller prøve å hjelpe, privatpersoner og mindre eller middels store bedrifter med å løse vanskelige tvistespørsmål. 


– Vi har flere advokatfullmektiger, og jeg sier alltid til dem at det er tre ting som avgjør en sak, og sjeldent noe annet: fakta, fakta og fakta!


Advokatfirmaet tar saker fra mesteparten av spekteret innenfor det som kalles privatrett. Eksempler er kjøpsrett, særlig omkring båt og bolig, men også oppdrag med forretningseiendom og selskapsoverdragelse. Forbrukerrett, familierett og bestyrelse av dødsbo er også innenfor fagfeltene deres. I tillegg påtar de seg alt innen rettsregler som gjelder bedrifter. De har også kompetanse på skatterett og barnevernssaker.


174033rpo


Tangedal – kjent som Båtadvokaten – etablerte fagområdet båtjuss. Han forteller at det omfatter rettsregler som gjelder for fritidsbåter og bruken av dem, med alt fra registrering, kjøp og salg til forsikrings- og erstatningsskader og straffesaker.


– Ellers så løser vi de problemene folk kommer opp i etter hvert som de dukker opp. I vårt markedssegment er jobben å takle alt. Derfor er det relativt få områder vi ikke dekker.


174033ehrtedf


Han understreker at advokatyrket er spennende, men at det ikke passer for alle. Det krever evne til refleksjon og en vilje til å ettergå egen parts meninger og oppførsel. Man må også kunne etterprøve egne og andres standpunkter, og ikke minst kommunisere; både med egne klienter, domstolen og med andre avgjørelsesorgan.


– Ofte skal det litt for mye til før folk kontakter advokat, for det er ikke til å legge skjul på at det er dyrt. I tillegg tenker mange som er i en tvistesituasjon at det å kontakte advokat er det samme som å eskalere konflikten. Det skaper en del forventning om at en advokat skal ta krigen til et høyere nivå. Men faglig sett vil oppgaven ofte være det motsatte.

Les mer...

2017-11-08 09.15

newtracksny6

Realiser gründerdrømmen med produktutvikling som imponerer investorer

Artikkel NewTracks AS, hjelper bedrifter og personer med å realisere et produkt – fra idé til serieproduksjon, og kan levere et presentabelt produkt med strøken emballasje.
safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...

    Kontaktinformasjon

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    Arkiv