193005w2193005w1

Økende etterspørsel fra offshoremarkedet

Tratec Agdermaskin AS er en innovativ teknologi- og servicebedrift i stadig vekst, med tre solide markedsbein å stå på; industri, offshore og service. – Vi har kompetanse, pris og kvalitet som gjør oss spesielt konkurransedyktige.

Tratec Agdermaskin AS er en del av det privateide industrikonsernet Tratec AS, som har som formål å være den mest attraktive arbeidsplassen innen leverandørindustrien på Sørlandet. Tratec Agdermaskin står for den mekaniske delen av Tratec, og er lokalisert på Spjotneset på Nodland. De leverer prosjekter med systemer og produkter til industri, offshore og service til kunder som blant annet Hydro, Yara, Elkem, Eramet og Glencore.


– Vi er innenfor det du kaller bulkhåndtering og flytting av materialer innenfor smelteindustrien og prosessindustrien, sier daglig leder Trond Robstad.


Agdermaskin feiret 70-årsjubileum i 2018, og sitter med verdifull kompetanse som gir dem en fordel blant konkurrentene på markedet.


– Vi har en god blanding av både ungt og gammelt i staben vår, og det som gjør oss sterke er den praktiske erfaringen vi har, sier Robstad.


Belter, transportører, knusere, sykloner, tanker og mye mer, blir tegnet av Tratec Agdermaskin for blant annet prosessindustri, smelteverk, sementfabrikker, forbrenningsanlegg, kjemikaliefabrikker, kullkraftverk og pukk- og grusverk. Det meste blir produsert i Estland og Polen for å holde kostnadene nede.


– Vi har litt produksjonskapasitet ved vår avdeling på Birkeland, men vi kan kjøpe inn og montere utstyr her på overhalings- og montasjeverkstedet, eller på lokasjon, sier Robstad.


Service er et annet stort marked for bedriften, der de gjerne utfører service på egne produkter så vel som annet utstyr.


– Særlig på offshore har vi spesialisert oss på service på nesten alt av boreutstyr – vi er ganske fleksible når det kommer til servicebiten, sier han.


Robstad forteller at siden nedgangen i offshoreindustrien i 2016 og 2017, så opplever de nå en økning av etterspørsel fra markedet.


– Det er tegn til forbedring på offshoremarkedet, og vi er aktive på reaktivering og reklassifisering av rigger og salg av reservedeler. Det er ennå ikke mye nybygg, men det kommer vel etter hvert.


2018 skapte en omsetning på 550 millioner kroner for Tratec Gruppen, og Robstad forteller at han er positiv til 2019 med økning av offshore-etterspørsel.


– Offshore øker, vi har en jevn belastning av servicejobber, og vi jobber hardt for å få disse store industriprosjektene på backloggen, smiler han.   

Les mer...

2019-04-28 22.15

anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

    Kontaktinformasjon

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    Arkiv