183 012 www183 012 ed183 012 sads183 012 e183 012 ddd183 012 x183 012cccc183 012 dd183 012 cd

Møtte veggen under oljekrisen

Notech er oljefirmaet som har overlevd til tross for en mørk og tung fortid i oljebransjen, og går nå en lys fremtid i møte.

– I forbindelse med oljekrisen i 2014, møtte vi veggen. På den tiden var vi 120 ansatte, så i de siste årene har vi vært gjennom en ganske stor bemanning på 60 ansatte. Heldig har vi klart oss gjennom hele perioden uten å gå med tap, men mange av våre konkurrenter har forsvunnet, forteller daglig leder i Notech AS, Dag André Abrahamsen.


183 012 eddd


Notech er en mekanisk entreprenør, som produserer stålelementer til olje- og gassinstallasjoner og samferdselsprosjekter på land. Med 68 ansatte har de gjennom alle år jobbet mot olje og gass, både med verksted og med utleie av personell i Nordsjøen eller på landbaserte offshoreanlegg.


– Det hele begynte med at jeg i jappetida jobbet i et selskap som gikk konkurs, og så stod jeg der ganske ung og arbeidsledig. Så da startet jeg Notech, og nå i mai har vi holdt på i 28 år, smiler Abrahamsen med stolthet i blikket.


183 012cccc

– Vi har også jobbet mot byggebransjen med stålkonstruksjoner og bygg, siden det var det jeg hadde erfaring med fra tidligere. Men for en del år siden opplevde vi mye konkurranse fra utlandet, og vi fant ut at det var vanskelig å være et norsk verksted som konkurrerte med de utenlandske. Så nå de siste årene har vi hatt mest fokus på olje og gass, forteller han.


Som en ISO-sertifisert bedrift gir det Notech store fordeler på enkelte plan – spesielt i olje- og gassindustrien, selv om det ifølge Abrahamsen koster litt å vedlikeholde det.


Nå, etter en tung tid i oljeindustrien som var preget av nedskjæringer, oppsigelser og konkurs, ser Abrahamsen lyset i tunellen i form av økte forespørsler og bestillinger.  


183 012 x


– Aktiviteten har mot slutten av fjoråret og så langt i vår, tatt seg opp. Det har begynt å komme inn forespørsler på utstyr; sveiset utstyr som skal på rigg, og da begynner maskineriet å gå igjen, smiler den positive daglige lederen .

Notech har mange baller i lufta, og den nærmeste fremtiden er fylt opp med flere store planlagte oppdrag for kunder som Statoil og andre offshore-bedrifter. Positive tilbakemeldinger fra tidligere kunder går på ryddighet og at de oppfyller alle krav, der har Notech alt på det tørre.


– Vi får skryt for ryddighet og dokumentasjon, og vi oppfyller kravet om at personellet utfører jobben i henhold til de kravene som er satt. Og på sveis er vi veldig gode, rett og slett, sier han stolt.

183 012 ddd

Les mer...

2018-05-08 10:30

183 019 saxaa

Gresset er trygt på den andre siden

Artikkel Å innfri strenge krav til sikkerhet, kvalitet og stabilitet er Områdesikring sin spesialitet. De leverer og installerer fysisk sikring som gjerder, rekkverk, porter og bommer for forsvaret, kommuner, entreprenører...
183028pds

– Det viktigste er å levere det kunden vil ha

Artikkel – Reiser jeg fra en jobb og kunden ikke er kjempefornøyd, så har jeg ikke lykkes. Gogstad Byggentreprenør i Sandefjord setter arbeidsstoltheten først, og utfører nøyaktig kvalitetsarbeid til en hver tid.

  Faktaruta

  IMG_3765

  Jakten på naturlig skjønnhet

  Jan Thomas tar oss med på reisen til godt selvbilde og velvære

  Prest_Marit_red

  Naturopplevelsene nordmenn bør oppleve

  I samarbeid med turoperatøren Hvitserk, presenterer vi Norges fem vakreste naturopplevelser. 

  motorsykkelsandrasds

  Opplev de ukjente norske vei-perlene på to hjul

  Norge, et mekka for motorsyklister

  Arkiv