172053m172053illm9172053ill09172053lm

Fornøyde kunder skaper nye kunder

Å levere veldig god kvalitet - så enkelt kan man oppsummere hva som er styrken til DB- Entreprenør AS. Enkelt å si, men vanskelig å oppfylle. Som en svært allsidig entreprenør har de hatt en fin vekst siden oppstarten i 2014. Nå er målet å bli mer involvert i nybygg og boligprosjekter, sier daglig leder og byggmester Lars-Erik Sørlie.

DB-Entreprenør AS holder til i Fredrikstad. De begynte som et lite firma med fokus på mur og flis. Siden har de vokst både i antall ansatte og virkeområder. Som mesterbedrift innen mur og tømrerarbeider har de i dag 18 ansatte, hvorav to er lærlinger. De driver stort innen rehabilitering av bad. I tillegg jobber de inn mot forsikringsbransjen på brann- og vannskader, og driver med fasade, asbestsanering og tømrerarbeider. Eierskapet er fordelt med 50 prosent hver på Sørlie og Dammyr Bygg AS. 


- Vi er nok størst på mur og flis, og har som regel fem-seks ansatte som jobber med flis hver dag. I staben har vi både tømrere, murere, flisleggere og medarbeidere som sanerer og river. Det er ikke noe mål å bli så veldig mye større, men å ligge på 20-25 mann tenker jeg er en passende størrelse for oss. Det avhenger jo litt av kundegrunnlaget, for vi jobber mye mot faste kunder.


172053illm9


- Reparasjoner og rehabilitering av bad er det vi gjør aller mest, og det blir nok opp mot 250 bad i året. Totalt sett jobber vi mest på rehabilitering, men vi gjør egentlig alt mulig. Fremover ønsker vi å komme mer inn på nybygg. Vi har bygd noen tilbygg og mest utvendig rehabilitering av fasader, men det er et mål å få flere boligprosjekter. I tillegg vil vi vokse på tømrersiden.


Nedslagsfeltet til DB-Entreprenør AS er først og fremst Fredrikstad, Hvaler og Sarpsborg. De har også mange oppdrag i Moss og Halden, og dekker totalt sett hele Østfold og søndre Akershus. Kundebasen består av drøyt 25 prosent privatkunder, mens resten er proffkunder. Det er alt fra eiendomsselskap til borettslag og forsikringsselskap, som de ofte får gjennom samarbeidet med Dammyr Bygg AS.


- Veksten til firma har gått meste via jungeltelegrafen, og det er på den måten vi har vokst. Etter å ha utført forsikrings-jobber for Dammyr bygg, har vi fått flere andre oppdragsgivere som for eksempel IF forsikringsselskap. Og samarbeidet med Igland Garasjen har kommet i stand gjennom privatkunder som vi har støpt garasjeplater for.


- Igland Garasjen er Norges største garasjeleverandør, og var på utkikk etter en samarbeidspartner på Østlandet. De så at det vi hadde levert var veldig bra, og tok kontakt. Vi har nå laget et prissystem sammen med dem. Bane NOR (tidligere Rom Eiendom og Jernbaneverket) er en annen vi har fått rammeavtale med, og strekker seg fra Oslo S og hele Østfold, og da i samarbeid med ISS Facility Services. Engelsviken Rør AS er en stor samarbeidspartner på baderomsrehabilitering hvor målet er totalrenovering av cirka 50 bad i året. 


172053ilm


Dekker det meste

Selv begynte Sørlie som tømrerlærling, og gikk gradene til tømrerbas og senere anleggsleder på forskjellige byggeplasser som byggefelt med leiligheter og boliger, barnehager og skoler. Han var også daglig leder i et murerfirma i en periode. Der var Dammyr Bygg AS en av kundene, og etter hvert bestemte de seg for å danne et selskap sammen. Slik ble DB-Entreprenør AS en realitet.


- Mur og flis var det vi tenkte på da vi startet opp. Men jeg er jo byggmester, så jeg ønsket å ha muligheten til å drive med tømrerarbeider også. Derfor endte vi opp med “entreprenør” i navnet, fordi det dekker det meste.


Fredrikstad-firmaet er godkjent våtromsbedrift etter BVN på mur og tømrerarbeider, og utfører generelt mange service og mindre oppdrag. Men de har også vært involvert i bygging av større tilbygg. Av større prosjekter de har vært med på, nevner Sørlie tømrerarbeider på kontorbygget til Kronos Titan i Fredrikstad, og videre flisarbeider på Plantasjen i Ski for Betonmast AS. Et annet omfattende oppdrag var flislegging av 94 bad + fellesarealer og lignende, i samarbeid med Nipas AS, på et nytt leilighetsprosjekt på Jeløya. Han nevner også sparkling og flisarbeider på Dypedalsåsen Aldershjem på Hvaler.


- Når det gjelder asbestsanering ble vi i 2016 godkjent av Arbeidstilsynet for både utvendig og innvendig sanering etter kursing av egne ansatte. Det er fortsatt noen hundre tusen kvadratmeter med asbest i norske bygg som ligger skjult, og som burde ha vært fjernet. I høst hadde vi en slik saneringsjobb for Rom Eiendom (NSB) i Halden. 


- Selvfølgelig kan det skje ting innimellom, men generelt synes jeg vi leverer veldig bra kvalitet, avslutter byggmester Sørlie.

Les mer...

2017-05-30 10.30

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
dynamicengineering2

Dynamic Engineering AS: Revolusjonerer oppdrettsnæringen med sitt Dynamic FishEye kontrollsystem

Artikkel

    Kontaktinformasjon

    • DB-Entreprenør AS
    • Mail
    • Telefon:
      698 77 750
    • Adresse:
      Tomteveien 21, 1618 Fredrikstad
    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    Arkiv