173006ww.173006w173006,,173006wdw173006,173006ww173006wdw.

Du velger vel massivtre?

Målet til Vexti AS er klart og tydelig: å være en foretrukken leverandør av massivtre. “Vi er veldig allsidige. Som bedrift er vi prisgitt å ha medarbeidere som er fleksible, og der er vi heldige. I staben har vi mange dyktige folk som kan veldig mye. Uten dem hadde vi ikke kommet en millimeter”.

Jan-Martin Dypfest er rykende fersk i stillingen som daglig leder i Vexti AS – han overtok i april – men har vært ansatt siden september i fjor. Med erfaring fra offshorebransjen og bakgrunn og fagbrev som industrimaler, har han dog god kjennskap til håndverkeryrket.


Navnet Vexti kommer fra Island og betyr «sunn vekst». Selskapet holder til i Bodø, og er et datterselskap av Tilia Gruppen AS. De har også et eget eiendomsselskap, Vexti Eiendom, som skal fremskaffe tomtearealer for bebyggelse.

- En av de største målsetningene våre er å bli størst og best på massivtre. Gjennom årene har vi opparbeidet oss mange gode kundeforhold, og der vil jeg særlig fremheve Coop. I tillegg har vi bygd Bankgata Flerbrukshall for Bodø kommune. Dette har vært gode suksesshistorier og et godt samarbeid, men ville ikke latt seg gjennomføre uten våre gode bånd til Green Advisers (rådgiver med spisskompetanse innenfor massivtre).


173006ww


Men bedriften holder ikke kun på med næringsbygg. Opphavet til Vexti er nemlig selskapet Bygg og Vedlikehold, så de har fortsatt en vedlikeholdsdel hvor de driver med fasade-renovering for borettslag, utvendig maling og skifting av vinduer. Dette håndteres av en egen serviceavdeling. Siden de har et veldig godt forhold til BBL Prosjekt, blir det mange forespørsler fra borettslag, forklarer Dypfest. I 2016 ansatte vi en egen driftsleder som jobber utelukkende med rehabilitering/tekking av gamle og nye tak samt radonsperre til svært konkurransedyktige priser.

- I tillegg bygger vi nye boliger. Akkurat nå er vi inne på et prosjekt med boligfeltet Sjøåsan nedenfor Gamle Kongsvei. Her bygger vi 10 enheter, med to firemanns- og en tomannsbolig, hvor LinkPro eier tomteområdet.

Vexti AS er også forhandler av Systemhus, og det skjer stadig mye i kjeden. Den største fordelen som medlem, er at man er med i Mesterkjeden, som gjør at man får gode rabatter på innkjøp. I tillegg har de predefinerte hus. Utfordringen i Bodø er dog ikke å bygge, men å finne steder å bygge på. Byen mangler rett og slett tomter.


173006wdw.


Store fordeler med massivtre

- Fordelen med massivtre er at du kan bygge store, åpne rom uten søyler. Hvis du i tillegg ser på tre versus stål om det begynner å brenne, vil en trekonstruksjon holde mye lenger enn en stålkonstruksjon. Vanlig karbonstål får en veldig nedsatt bæreevne på rundt 400 grader, og en cellulosebrann vil være på typisk 800 grader hvis det er full fyr.

- Det Coop sier om butikkene vi har bygd for dem, er at de bruker lite energi og strøm til oppvarming om vinteren. Og om sommeren bruker de veldig lite strøm på å kjøle dem ned. Dette skyldes måten de er bygd på, og måten hele konstruksjonen er satt sammen på. I tillegg kan man bygge elementene i forkant av selve montasjen av bygget, noe som resulterer i meget kort byggetid. Videre kan man si at om man lager en bærekonstruksjon i massivtre og bygger elementer mellom bæringene, så kan man velge om man vil ha enten en konvensjonell isolasjon inni, eller en cellulose-isolasjon som er trebasert. Slik blir alt basert på tre. Ergo er det mange måter å gjøre det på.

Prinsippet er at bæresystemet lages i limtre mens øvrig konstruksjon produseres av massivtre. Massivtre transporteres til lager, og det produseres elementer av disse materialene.


173006,,


Akkurat nå er Vexti AS inne i en omstruktureringsprosess, hvor målet er å bedre strukturen i selskapet og i tillegg heve kompetansen internt. Men fremtiden ser bra ut, trass i at bransjen er preget av konkurranse.

- Byggebransjen er tøff, og man må være frempå om man skal klare å hevde seg. Vårt mål er å være en foretrukken leverandør, kanskje ikke fordi vi er de billigste, men fordi vi kan levere til avtalt tid og med bedre kvalitet enn andre.

 

- For vår del ser tiden som kommer lys ut, med tanke på markedet. Det skjer mye spennende i Coop-systemet fremover, og det bygges jo boliger. Vi er inne på de prosjektene hvor vi ser at vi har kapasitet, og ellers går det på nybygg og vedlikeholdsoppdrag.


På privatmarkedet dekker Vexti AS Bodø, Misvær og Gildeskål. Kundene finner dem enten via nettsiden deres eller Facebook, og mange tar kontakt via telefon eller e-post. Nå om dagen er det driftige entreprenør-selskapet på utkikk etter faglærte tømrere og taktekkere, så det er bare til å ta kontakt.

Les mer...

2017-06-29 09.30

anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.
safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...

    Kontaktinformasjon

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    Arkiv