183068w2183068w4183068w3183068w1183068w5183068w6183068w7

Redd liv med riktig kurs

Har du kunnskapen til å tørre å hjelpe når ulykken er ute? Saver1 AS gir deg førstehjelpskurs som gir deg selvtillit og kompetanse til å hjelpe i en nødsituasjon.

– Det er gjerne mange som har tatt førstehjelpskurs, men innrømmer at de ikke tør å gjøre noe i en nødsituasjon, sier grunnlegger av Saver1 AS, Anita Kjelstrup Gløersen.


Kursholderen har bakgrunn som sanitetsbefal i forsvaret, fagbrev i ambulansefag og er utdannet sykepleier. Hun var i tillegg Norges første kvinne på Sea King redningshelikoptertjenesten.


– I min hverdag opplever jeg viktigheten av førstehjelp, og det har vært et mål for meg å starte med førstehjelpskurs i nesten ti år. Målet er å gjøre kurset billedlig og lett forståelig slik at kunnskapen sitter, sier Gløersen.


Hele Nord-Norge er med i nedslagsfeltet, og hun holder kurs for bedrifter, organisasjoner og lag. Gløersen forteller at som en ekstra tilleggstjeneste stiller hun også gjerne opp i bursdager, i nabosamlinger og familiesammenkomster.


183068w6


– Jeg brenner veldig for førstehjelp, og jeg vil at flest mulig skal lære seg dette. Det å være i et bursdagsselskap, der unger er så kreative og artige, det er kjempegøy. Naboer, familier og borettslag går også gjerne sammen og spleiser. Da kommer jeg hjem i stua og holder førstehjelpskurs.

– Det er litt skremmende når du hører statistikken fra Røde Kors. Der ser du at aldersgruppen 16-24 år er dem som kan minst i førstehjelp, og det er enormt mange av dem som ikke engang vet nummeret til nødtelefonen.

Selv om markedet er stort, forteller Gløersen at det er et utfordrende marked å komme inn i.


– Markedet er utømmelig, men det som er tøft er å komme seg innenfor. Mange firma har avtaler med sine bedriftshelsetjenester eller med folk de har kjennskap til utenom.


Flere aktører har i tillegg ikke oppdaterte kurs etter dagens retningslinjer forteller hun.


– Om du ikke har kjennskap til retningslinjene til Norsk Førstehjelpsråd og Norsk Resuscitetsråd, så tror du gjerne at kurset du får er riktig. Jeg har vært på en del kurs selv opp gjennom årene, og det er ikke alt som er like bra. 


Gløersen fokuserer på å holde kurs der kunnskapen sitter hos kursdeltagerne.


– Når folk forstår hvorfor retningslinjene er som de er, så er det enklere å huske. Jeg bruker en billedlig måte og gjør det med mye praktisk trening og terping. Det er samtidig lett, men også alvorlig. Hos meg skal de ikke gå ut kursdørene og glemme hva de har lært etter en uke, sier hun. 


183068w5

Les mer...

2018-12-06 10:00

194001w7

Spekematekspert med nytt og spennende konsept

Artikkel Spekebua tilbyr alt innen spekemat i nettbutikken til både hverdag og fest, med spennende gaveartikler – nå også med nytt viking-konsept som har skapt stor interesse.
194007w2

Størst på golf i Norge

Artikkel Hos Golfshopen.no i Oslo og Tønsberg, får du et utrolig bredt utvalg og meget gode priser. – Vi fører alle køllemerker og har et stort utvalg av klær og sko.

  Kontaktinformasjon

  • Saver1 AS
  • E-post
  • Hjemmeside
  • Telefon:
   47889011
  • Adresse:
   Lauvåslia 4, 8072 Bodø
  Norskkunsthandverk

  Norsk design – en kulturarv av de sjeldne

  Designbutikken Norway Designs i Stortingsgaten 28 i Oslo, selger nordiske småskalaprodukter - i stor skala. Norway Designs vil at vi omgir oss med norske kvalitetsprodukter, og har en god forklaring til hvorfor.

  Tone.3

  Skjønnhetseksperten

  Tone Vid Skipá

  Arkiv