183068w2183068w4183068w3183068w1183068w5183068w6183068w7

Redd liv med riktig kurs

Har du kunnskapen til å tørre å hjelpe når ulykken er ute? Saver1 AS gir deg førstehjelpskurs som gir deg selvtillit og kompetanse til å hjelpe i en nødsituasjon.

– Det er gjerne mange som har tatt førstehjelpskurs, men innrømmer at de ikke tør å gjøre noe i en nødsituasjon, sier grunnlegger av Saver1 AS, Anita Kjelstrup Gløersen.


Kursholderen har bakgrunn som sanitetsbefal i forsvaret, fagbrev i ambulansefag og er utdannet sykepleier. Hun var i tillegg Norges første kvinne på Sea King redningshelikoptertjenesten.


– I min hverdag opplever jeg viktigheten av førstehjelp, og det har vært et mål for meg å starte med førstehjelpskurs i nesten ti år. Målet er å gjøre kurset billedlig og lett forståelig slik at kunnskapen sitter, sier Gløersen.


Hele Nord-Norge er med i nedslagsfeltet, og hun holder kurs for bedrifter, organisasjoner og lag. Gløersen forteller at som en ekstra tilleggstjeneste stiller hun også gjerne opp i bursdager, i nabosamlinger og familiesammenkomster.


183068w6


– Jeg brenner veldig for førstehjelp, og jeg vil at flest mulig skal lære seg dette. Det å være i et bursdagsselskap, der unger er så kreative og artige, det er kjempegøy. Naboer, familier og borettslag går også gjerne sammen og spleiser. Da kommer jeg hjem i stua og holder førstehjelpskurs.

– Det er litt skremmende når du hører statistikken fra Røde Kors. Der ser du at aldersgruppen 16-24 år er dem som kan minst i førstehjelp, og det er enormt mange av dem som ikke engang vet nummeret til nødtelefonen.

Selv om markedet er stort, forteller Gløersen at det er et utfordrende marked å komme inn i.


– Markedet er utømmelig, men det som er tøft er å komme seg innenfor. Mange firma har avtaler med sine bedriftshelsetjenester eller med folk de har kjennskap til utenom.


Flere aktører har i tillegg ikke oppdaterte kurs etter dagens retningslinjer forteller hun.


– Om du ikke har kjennskap til retningslinjene til Norsk Førstehjelpsråd og Norsk Resuscitetsråd, så tror du gjerne at kurset du får er riktig. Jeg har vært på en del kurs selv opp gjennom årene, og det er ikke alt som er like bra. 


Gløersen fokuserer på å holde kurs der kunnskapen sitter hos kursdeltagerne.


– Når folk forstår hvorfor retningslinjene er som de er, så er det enklere å huske. Jeg bruker en billedlig måte og gjør det med mye praktisk trening og terping. Det er samtidig lett, men også alvorlig. Hos meg skal de ikke gå ut kursdørene og glemme hva de har lært etter en uke, sier hun. 


183068w5

Les mer...

2018-12-06 10:00

191028w2

– Alt vi leverer er noe du føler at du kan ha lenge

Artikkel Å investere i et helt nytt kjøkken er en kostbar affære for de fleste. Før du gjør ditt valg, så er det noen ting du bør kjenne til for å kunne velge et kjøkken som faktisk varer.
194018w2

Unik egenproduksjon av vinduer og dører

Artikkel Skallevold vinduer og dører er synonymt med kvalitet. I over 50 år har familiebedriften holdt til her i Tønsberg og i like mange år har de trofaste kundene fortsatt med å komme tilbake, privatkunder som...

  Kontaktinformasjon

  • Saver1 AS
  • E-post
  • Hjemmeside
  • Telefon:
   47889011
  • Adresse:
   Lauvåslia 4, 8072 Bodø
  67532874

  Et plantebasert liv: For dyrene, miljøet og helsen

  Bransjemagasinet har gått i dybden på det vegetariske kostholdet og hvordan et plantebasert kosthold påvirker dyrene, vår helse og vårt klimaavtrykk her på jorda.

  193w2

  Hytteliv på svenskekysten

  Idylliske Bohuslän lokker mange sol- og badelystne nordmenn over svenskegrensa – sommer etter sommer. Bransjemagasinet har pratet med to erfarne feriehus-meglere, som forteller at de stadig får henvendelser fra kjøpelystne nordmenn.

  Arkiv