183068w2183068w4183068w3183068w1183068w5183068w6183068w7

Redd liv med riktig kurs

Har du kunnskapen til å tørre å hjelpe når ulykken er ute? Saver1 AS gir deg førstehjelpskurs som gir deg selvtillit og kompetanse til å hjelpe i en nødsituasjon.

– Det er gjerne mange som har tatt førstehjelpskurs, men innrømmer at de ikke tør å gjøre noe i en nødsituasjon, sier grunnlegger av Saver1 AS, Anita Kjelstrup Gløersen.


Kursholderen har bakgrunn som sanitetsbefal i forsvaret, fagbrev i ambulansefag og er utdannet sykepleier. Hun var i tillegg Norges første kvinne på Sea King redningshelikoptertjenesten.


– I min hverdag opplever jeg viktigheten av førstehjelp, og det har vært et mål for meg å starte med førstehjelpskurs i nesten ti år. Målet er å gjøre kurset billedlig og lett forståelig slik at kunnskapen sitter, sier Gløersen.


Hele Nord-Norge er med i nedslagsfeltet, og hun holder kurs for bedrifter, organisasjoner og lag. Gløersen forteller at som en ekstra tilleggstjeneste stiller hun også gjerne opp i bursdager, i nabosamlinger og familiesammenkomster.


183068w6


– Jeg brenner veldig for førstehjelp, og jeg vil at flest mulig skal lære seg dette. Det å være i et bursdagsselskap, der unger er så kreative og artige, det er kjempegøy. Naboer, familier og borettslag går også gjerne sammen og spleiser. Da kommer jeg hjem i stua og holder førstehjelpskurs.

– Det er litt skremmende når du hører statistikken fra Røde Kors. Der ser du at aldersgruppen 16-24 år er dem som kan minst i førstehjelp, og det er enormt mange av dem som ikke engang vet nummeret til nødtelefonen.

Selv om markedet er stort, forteller Gløersen at det er et utfordrende marked å komme inn i.


– Markedet er utømmelig, men det som er tøft er å komme seg innenfor. Mange firma har avtaler med sine bedriftshelsetjenester eller med folk de har kjennskap til utenom.


Flere aktører har i tillegg ikke oppdaterte kurs etter dagens retningslinjer forteller hun.


– Om du ikke har kjennskap til retningslinjene til Norsk Førstehjelpsråd og Norsk Resuscitetsråd, så tror du gjerne at kurset du får er riktig. Jeg har vært på en del kurs selv opp gjennom årene, og det er ikke alt som er like bra. 


Gløersen fokuserer på å holde kurs der kunnskapen sitter hos kursdeltagerne.


– Når folk forstår hvorfor retningslinjene er som de er, så er det enklere å huske. Jeg bruker en billedlig måte og gjør det med mye praktisk trening og terping. Det er samtidig lett, men også alvorlig. Hos meg skal de ikke gå ut kursdørene og glemme hva de har lært etter en uke, sier hun. 


183068w5

Les mer...

2018-12-06 10.00

e2solutions1

Slik kan e-handelaktører spare opptil 40 prosent på sin frakt

Artikkel IT-selskapet Konsept-IT, står bak Shopify-partneren E2 Solutions’ app for nettbutikker. Med appen CargonizE2, kan en e-handelaktør få tilgang til eksterne fraktavtaler og få en skreddersydd totalpakke...
bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.

    Kontaktinformasjon

    • Saver1 AS
    • E-post
    • Hjemmeside
    • Telefon:
      47889011
    • Adresse:
      Lauvåslia 4, 8072 Bodø
    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    Arkiv