182005182005pi182005e

Lar nordmenn utforske indiske smaker og krydder

New Delhi Restaurant i Oslo sentrum har åpning av nye lokaler og et nytt konsept. – Vi ønsker både gamle og nye gjester velkommen, sier Baljit Singh.

– Jeg har lært kokkekunsten av min far, sier Baljit Singh, innehaveren av restauranten, New Dehli, ved Egertorget midt i Oslo sentrum.


Han er andre generasjon i familien som viderefører indisk kokkekunst i Norge.  Det var hans far som åpnet den første indiske restauranten i Skandinavia, Maharajah i Oslo. Singh har videreført driften av restauranten, og har nå 14 faste ansatte hvor de fleste har jobbet her i mange år.


Holder nytt konsept hemmelig
– Oppskriftene på rettene hos oss er perfeksjonert gjennom generasjoner, her ligger lang erfaring og kunnskap til grunn, sier han og legger til at han er opptatt av at restauranten skal ha et særpreg, og reiser ofte til India for å hente inspirasjon.


Nå reiser han snart igjen for å utvikle det nye konseptet i restauranten som de åpner i nye lokaler etter sommerferien i år. Det skal være en spennende blanding av «street food» og «fine dining».


– Når den nye restauranten åpner etter ferien, skal vi komme med noe helt nytt og overraskende, sier Singh hemmelighetsfull.

182005e


Eksperimentelle gjester
– Fleretallet av gjestene våre er nordmenn som er ute etter å utforske nye smaker og krydder. Her får de bestemme selv hvor sterk maten skal være, sier restauranteieren og utdyper at styrkegradene går går gjennom hele spekteret fra mild og medium til madras, vindaloo og tendaloo. De har testet oslofolks chilitoleranse i over 30 år.


Restaurantens spesialitet er Tandoori grillretter, maten her er inspirert fra delstaten Punjab i India. Friske grønnsaker og urter er viktige ingredienser hos New Delhi, og Tandoori ovnen med sitt kjente trekull er med på å gi kjøttet en delikat og spesiell smak. Mens det sydindiske kjøkken ofte bruker tørket krydder, benytter det punjabiske friske krydderurter i den grad det er mulig.


– Kjøkkenet får levert ferske råvarer annehver dag og restauranten er åpen alle dager, sier Singh og understreker at New Dehli også tilbyr «take away», overtidsmat og catering til alle anledninger.


182005pi


Sprer matkultur
Baljit Singh, som selv jobber som kokk på kjøkkenet ved behov, er stolt av å være med på å spre indisk matkultur i Norge, men også for utenlandske turister som kommer innom på sommeren.


– Restauranten har opparbeidet seg et godt rykte, og derfor har vi mange faste gjester som kommer hit, sier han stolt og oppfordrer også nye. 


– Restauranten har flest gjester på fredag og lørdag ettermiddag. Man bør bestille bord på forhånd disse dagene. Bordbestillingen kan selvfølgelig ordnes på hjemmesiden vår, legger  

Les mer...

2018-05-22 09.00

dynamicengineering2

Dynamic Engineering AS: Revolusjonerer oppdrettsnæringen med sitt Dynamic FishEye kontrollsystem

Artikkel
newtracksny6

Realiser gründerdrømmen med produktutvikling som imponerer investorer

Artikkel NewTracks AS, hjelper bedrifter og personer med å realisere et produkt – fra idé til serieproduksjon, og kan levere et presentabelt produkt med strøken emballasje.

    Kontaktinformasjon

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    Arkiv