181028dss181028pe181028pda181028181028pios181028å181028åo

Arkitektfirma med økonomiske elementløsninger

– Vi vil lære folk å leve med smarte løsninger. Casa Consult AS kombinerer nytenkende arkitektur med elementhus, og gjennomfører hele jobben til ferdig 3D-tegning klar for byggeprosjektet.

– Vi beveger oss mot en tid hvor vi i mindre grad jobber med tegninger på byggeplassen og jobber mer med datamodeller, sier ingeniør i firmaet, Stig Bjørnbakk.

Arkitekt- og ingeniørfirmaet Casa Consult AS i Bodø, forener arkitektur og ingeniørtjenester med økonomisk gjennomførbare prosjekter.

– Vi har boligbygg som primærprodukt, og legger vekt på byggbare løsninger med godt og moderne design, sier Bjørnbakk.

Ingeniøren forteller at de satser mot elementbygging, og siden oppstart i september i 2017 har de fått tre elementprodusenter og to utbyggere med på laget.


181028pios


– Tanken vår er å ta hele prosessen fra arkitekt og gjennom ingeniørfagene til ferdig BIM.


– Våre kunder vil oppnå en bedre totaløkonomi i prosjektene når vi kobler ingeniør og arkitekt også i små prosjekter.

Digitale modeller
Bygningsinformasjonsmodellering (BIM) er digitale modeller av et bygg og fungerer som samhandlingsmetoden mellom de forskjellige teknikerne i et byggeprosjekt.

– På planleggingssiden har vi brukt digitale modeller i mange år, mens på byggesiden og på byggeplass har man tatt dette ut som tegninger og brukt papir, sier Bjørnbakk.


181028pe


Han forteller at modellen vil bli tatt i bruk i byggebransjen, og ved bruk av et nettbrett eller arbeidsstasjoner kan informasjonen og tegningene bli oppdatert digitalt og presentert i 3D og delt mellom alle involverte i prosjektet.

– Byggeplassene er under endring for øyeblikket, og dette tror jeg er den rette måten å gjøre det på, sier han.

Ingeniør / Tekniker-stilling ledig
I samspill med utviklingen av BIM, er Casa Consult AS på jakt etter en eller to ingeniører / tekniker for å styrke laget.

– Skal vi lage BIM-modeller må vi ha noen som håndterer teknologien, og ser oss gjerne etter en nyutdannet ingeniør eller tekniker som er gode i den digitale verden, sier Bjørnbakk.

Casa Consult kan tilby et produserende fagmiljø og de rette forbindelsene for gode læremuligheter, forteller daglig leder.

– De yngste har en helt annen digital forståelse enn de som har holdt på en stund, så det ønsker vi å kombinere, sier han.

Leve med smarte løsninger
Casa Consult har ikke bare fokus på nybygg, men jobber også med rehabilitering på eldre bygg.

– Det er en utfordring å oppdatere gamle hus rent arkitektonisk, sier Bjørnbakk.


181028å


Sara Ezeta, arkitekten i firmaet, har hatt mange innspill på eksisterende hus og forteller at nøkkelen er å få god design som har nok av løsninger som folk syns er ålreit.

– Vi er i en overgang der folk kan lære seg å leve med smarte løsninger ved bruk av fleksibilitet i rommet, sier hun.

Arkitekten har selv tegnet sin egen hytte der hun på 42 kvadratmeter har åtte soveplasser og badekar inkludert.

– Vår måte å jobbe på handler om kombinasjonen av arkitektur og gjennomføring – en må klare å planlegge prosessen etter at arkitekten er ferdig, sier Bjørnbakk.  

Ny by - ny flyplass – nye muligheter
Ny by - ny flyplass-prosjektet er Bodøs største utviklingsprosjekt der den nye flyplassen skal etableres med ny plassering, og den gamle flyplassen åpner for ny byutvikling.


– Den gamle flyplassen frigjør ganske mye areal og veldig mye av det er satt opp til boligformål, sier Ezeta.


181028åo


– Vi er jo selvfølgelig interessert, og vi håper at dette blir brutt ned i håndterbare prosjektstørrelser for byens byggmestre som ønsker å bygge her og for oss som en mindre aktør på arkitektsiden, sier Bjørnbakk.

Salgbart område
Casa Consult tar oppdrag og har samarbeid i hele landet, og både ingeniøren og arkitekten sier at spesielt Nord-Norge er spennende å jobbe med.

– Skal man få til noe boligbygging i Nordland må man ha vekst i byene, noe som skjer i Bodø men ikke så mye i de andre byene, sier ingeniøren.

Han forteller at utfordringen er å komme i posisjon med fritidsbyggingen i området, og at det har mye potensiale.

– Vi har en kyst og et vinterklima som er salgbart og et sommerklima der det på gode dager er ingenting som matcher Nord-Norge, sier han.

– Og dem blir det flere og flere av, legger Ezeta smilende til.Les mer...

2018-01-19 12:00

185036w1

Skjønnhetsklinikken som pleier deg innenfra og ut

Artikkel Klinikken Purple Lounge, går dypt ned til selve roten av problemet og tilbyr en helhetlig skjønnhetsbehandling som får deg til å stråle innenfra og ut.
185017w3

Vestfoldbunader med lange håndverkstradisjoner

Artikkel Med en fest- og høytidsdrakt på seg bærer man historien til landets forgjengere på kroppen, og noe gjevere enn det finnes muligens ikke. Vi har møtt daglig leder i Husfliden Tønsberg, Rita Fadum.

  Kontaktinformasjon

  Ann-Kristin-Ytreberg-3

  Redder miljøet - én bedrift av gangen

  Bedrift for bedrift, jobber stiftelsen Miljøfyrtårn seg fremover – eller tilbake, til en grønn planet.

  Norskkunsthandverk

  Norsk design – en kulturarv av de sjeldne

  Designbutikken Norway Designs i Stortingsgaten 28 i Oslo, selger nordiske småskalaprodukter - i stor skala. Norway Designs vil at vi omgir oss med norske kvalitetsprodukter, og har en god forklaring til hvorfor.

  IMG_3765

  Jakten på naturlig skjønnhet

  Jan Thomas tar oss med på reisen til godt selvbilde og velvære

  Arkiv