181028dss181028pe181028pda181028181028pios181028å181028åo

Arkitektfirma med økonomiske elementløsninger

– Vi vil lære folk å leve med smarte løsninger. Casa Consult AS kombinerer nytenkende arkitektur med elementhus, og gjennomfører hele jobben til ferdig 3D-tegning klar for byggeprosjektet.

– Vi beveger oss mot en tid hvor vi i mindre grad jobber med tegninger på byggeplassen og jobber mer med datamodeller, sier ingeniør i firmaet, Stig Bjørnbakk.

Arkitekt- og ingeniørfirmaet Casa Consult AS i Bodø, forener arkitektur og ingeniørtjenester med økonomisk gjennomførbare prosjekter.

– Vi har boligbygg som primærprodukt, og legger vekt på byggbare løsninger med godt og moderne design, sier Bjørnbakk.

Ingeniøren forteller at de satser mot elementbygging, og siden oppstart i september i 2017 har de fått tre elementprodusenter og to utbyggere med på laget.


181028pios


– Tanken vår er å ta hele prosessen fra arkitekt og gjennom ingeniørfagene til ferdig BIM.


– Våre kunder vil oppnå en bedre totaløkonomi i prosjektene når vi kobler ingeniør og arkitekt også i små prosjekter.

Digitale modeller
Bygningsinformasjonsmodellering (BIM) er digitale modeller av et bygg og fungerer som samhandlingsmetoden mellom de forskjellige teknikerne i et byggeprosjekt.

– På planleggingssiden har vi brukt digitale modeller i mange år, mens på byggesiden og på byggeplass har man tatt dette ut som tegninger og brukt papir, sier Bjørnbakk.


181028pe


Han forteller at modellen vil bli tatt i bruk i byggebransjen, og ved bruk av et nettbrett eller arbeidsstasjoner kan informasjonen og tegningene bli oppdatert digitalt og presentert i 3D og delt mellom alle involverte i prosjektet.

– Byggeplassene er under endring for øyeblikket, og dette tror jeg er den rette måten å gjøre det på, sier han.

Ingeniør / Tekniker-stilling ledig
I samspill med utviklingen av BIM, er Casa Consult AS på jakt etter en eller to ingeniører / tekniker for å styrke laget.

– Skal vi lage BIM-modeller må vi ha noen som håndterer teknologien, og ser oss gjerne etter en nyutdannet ingeniør eller tekniker som er gode i den digitale verden, sier Bjørnbakk.

Casa Consult kan tilby et produserende fagmiljø og de rette forbindelsene for gode læremuligheter, forteller daglig leder.

– De yngste har en helt annen digital forståelse enn de som har holdt på en stund, så det ønsker vi å kombinere, sier han.

Leve med smarte løsninger
Casa Consult har ikke bare fokus på nybygg, men jobber også med rehabilitering på eldre bygg.

– Det er en utfordring å oppdatere gamle hus rent arkitektonisk, sier Bjørnbakk.


181028å


Sara Ezeta, arkitekten i firmaet, har hatt mange innspill på eksisterende hus og forteller at nøkkelen er å få god design som har nok av løsninger som folk syns er ålreit.

– Vi er i en overgang der folk kan lære seg å leve med smarte løsninger ved bruk av fleksibilitet i rommet, sier hun.

Arkitekten har selv tegnet sin egen hytte der hun på 42 kvadratmeter har åtte soveplasser og badekar inkludert.

– Vår måte å jobbe på handler om kombinasjonen av arkitektur og gjennomføring – en må klare å planlegge prosessen etter at arkitekten er ferdig, sier Bjørnbakk.  

Ny by - ny flyplass – nye muligheter
Ny by - ny flyplass-prosjektet er Bodøs største utviklingsprosjekt der den nye flyplassen skal etableres med ny plassering, og den gamle flyplassen åpner for ny byutvikling.


– Den gamle flyplassen frigjør ganske mye areal og veldig mye av det er satt opp til boligformål, sier Ezeta.


181028åo


– Vi er jo selvfølgelig interessert, og vi håper at dette blir brutt ned i håndterbare prosjektstørrelser for byens byggmestre som ønsker å bygge her og for oss som en mindre aktør på arkitektsiden, sier Bjørnbakk.

Salgbart område
Casa Consult tar oppdrag og har samarbeid i hele landet, og både ingeniøren og arkitekten sier at spesielt Nord-Norge er spennende å jobbe med.

– Skal man få til noe boligbygging i Nordland må man ha vekst i byene, noe som skjer i Bodø men ikke så mye i de andre byene, sier ingeniøren.

Han forteller at utfordringen er å komme i posisjon med fritidsbyggingen i området, og at det har mye potensiale.

– Vi har en kyst og et vinterklima som er salgbart og et sommerklima der det på gode dager er ingenting som matcher Nord-Norge, sier han.

– Og dem blir det flere og flere av, legger Ezeta smilende til.Les mer...

2018-01-19 12:00

193032w1

Håndterer du passord sikkert i din bedrift?

Artikkel Dårlig oppbevarte passord og usikker deling av informasjon kan gjøre din bedrift sårbar. Ellera AS har utviklet et produkt for trygg lagring og deling av sensitiv informasjon, som kombinerer brukervennlighet...
194005w3

– Den vanligste grunnen er at man ikke lenger identifiserer seg med tatoveringene sine

Artikkel Remove AS fjerner tatoveringer – og dermed også dårlig selvfølelse knyttet til tatoveringene man ikke lenger ønsker å ha.

  Kontaktinformasjon

  Tone.3

  Skjønnhetseksperten

  Tone Vid Skipá

  Norskkunsthandverk

  Norsk design – en kulturarv av de sjeldne

  Designbutikken Norway Designs i Stortingsgaten 28 i Oslo, selger nordiske småskalaprodukter - i stor skala. Norway Designs vil at vi omgir oss med norske kvalitetsprodukter, og har en god forklaring til hvorfor.

  Arkiv