183031ug183031183031r

Sluttet i bankjobben for å selge maling

Den tidligere finansmannen Øyvind Straume fikk nok av bank- og finansverdenen, og valgte å starte en maling- og interiørbutikk helt fra scratch.

I dag er vi på besøk hos HaSt Maling & Interiør AS, på Konnerudsenteret i Drammen. Og det er slettes ingen vanlig fargebutikk, må du tro. Her blir man som kunde både sett og hørt. Vi får en hyggelig prat med en engasjert og blid innehaver som elsker å prate med sine kunder.


– Jeg og kona har begge to mange års erfaring fra finansbransjen, men jeg ble lei av bransjen, alle kravene og bruk- og kastmentaliteten, forklarer innehaveren, Øyvind Straume.


183031


Sommeren 2016 tenkte han litt ekstra over livet sitt. Han ville ta grep og tenke nytt, starte med blanke ark etter en utbrenthet. Derfor sa både han og kona opp jobbene sine i banken, og tok over et lokale på Konnerudsenteret. Straume tok kontakt med fargekjeden Wifa, som er en familiedrevet kjede basert i Drammen, og som enmannskjede som har eksistert i over 20 år.


– De hadde et konsept jeg syntes var midt i blinken for oss. De står for avtalene med leverandørene og er veldig gode på det, smiler han. Utforming av butikken og prisene står jeg for helt selv. Vi har Wifa og grossistene i ryggen, og det er en trygghet for oss, smiler han.


Etter mye om og men, startet HaSt Maling & Interiør opp i mars i fjor. Hele 250 stykker kom innom på åpningsdagen. Og selv om det var en stor avgjørelse å endre valg av karriere så drastisk, så har han aldri angret eller sett seg tilbake.

– Jeg synes det er moro å jobbe med mennesker. Ikke å sitte med all papirjobben i bakgrunnen. Det gir så mye energi og glede å drive med noe du liker! Det gir en glede å se at folk blir fornøyd, sier han fornøyd.


183031r


HaSt Maling & Interiør har lite til felles med de store i bransjen. Som en liten og lokal butikk er takhøyden høy og kontakten med kundene god. Dette er en butikk hvor det er trivelig å komme inn, du blir sett, hørt og får gode råd. Straume kjenner ofte igjen kundene sine, og tar opp tråden igjen neste gang de kommer inn: «hvordan gikk det med oppussingen?», «ble fargen slik du forventet deg?».


– Vi både bor og jobber her, jeg kjenner mye folk og jeg er nødt til å være veldig ryddig på det vi driver med. Jeg er nødt til å selge kvalitetsprodukter som folk kjenner igjen. Slik som Jordan-pensler og Jotun-maling.

– Vi lever av tillit. Og når kunden kommer tilbake igjen og igjen, det er da du vet at det fungerer. Vi tuller litt med kundene, byr på oss selv, er blide og gir gode råd, sier Straume med et smil.

Les mer...

2018-05-16 10.30

safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

    Kontaktinformasjon

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    Arkiv