stedarkitektur3stedarkitektur2stedarkitektur4stedarkitektur5stedarkitektur6stedarkitektur7stedarkitektur8stedarkitektur9

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder Hilde Førstøyl Futtrup.

Arkitektkontoret STED Arkitektur AS i hjertet av Skien sentrum, ble startet av arkitektene Hilde Førstøyl Futtrup og Ida Næss i 2018. Både Hilde og Ida hadde jobbet i mange år ved store arkitektkontorer i hovedstaden, men da arkitektene flyttet hjem til Grenland åpnet det seg etter hvert en mulighet for å starte et arkitektkontor sentralt i Skien. I en periode delte STED Arkitektur sin flotte lokasjon på gateplan med næringslivsorganisasjonen Skien Bymen det lille arkitektkontoret vokste raskt og kunne etter hvert overta hele lokalet. 


– Her er det kanskje enklere å starte et lite firma enn i Oslo, for det er ikke så mange arkitektfirmaer i Grenland. Det var også et bevisst valg å ha et lokale på gateplan, for vi ville være synlige og tilgjengelige, og allerede den første uken fikk vi besøk av en kunde som ville ha hjelp med å tegne et hus, forteller daglig leder Hilde Førstøyl Futtrup.  

Samarbeid med utviklere  
Kort tid etter oppstarten, fikk STED Arkitektur kontrakt på et stort prosjekt som skulle gi dem nok inntekt til å drive arkitektkontoret det kommende året. Prosjektet gav ringvirkninger som fulgte de kommende årene, og i dag består STED av hele seks arkitekter.  

– Vi fikk god kontakt med større utviklere i områdetog vi har fått flere prosjekter og samarbeid med store utbyggere i Skien og Grenland. Det er en kundegruppe som gjerne kommer tilbakeog det synes vi er veldig hyggelig, konstaterer Hilde med et smil.  

STED Arkitektur jobber med veldig mye forskjellig; helt fra små hytter og bymøbler, til store bygg og massive byutviklingsprosjekter der det største prosjektet er Meierikvartalet i Skien sentrum, som skal bygges om på nytt.  

– Det er et vanvittig spennende og stort prosjekt, utbryter Hilde. Vi har lang erfaring med store og komplekse bygg som skoler og kulturhusog vi har satt sammen en gruppe med arkitekter som har variert erfaring i arkitektfaget, understreker hun.  

En region i vekst og utvikling 
Skien er en by i stadig vekst. Her bygges det mye nytt, samtidig som man tar vare på eksisterende bygningsmasser. Den store satsningen på industri og tech, gjør det dessuten til en attraktiv plass å bosette seg på, og i dagens dyrtid er det mange som velger bort Oslo til fordel for de mindre byene.  

– Det har vært en voldsom boligutvikling i Skien og Porsgrunn, og det er dessuten et økende fokus på at ta tak i eksisterende bygningsmasser, noe vi synes er spesielt spennendeSkien er en region i vekst og utvikling, fastslår arkitektpartner Ida Næss. 

Givende å få jobbe kreativt 
Arkitektkontoret midt i Skien sentrum, jobber målrettet med problemløsning og kreativitet når de skal løse en utfordring eller tegne en helt ny løsning for en kunde. Ifølge Ida og Hilde er kreativitet en viktig fellesnevner i alle deres prosjekter. 


– Kreativitet er en stor del av faget vårt, og det handler veldig mye om å finne nye måter å bruke arealer på eller utnytte det man har, samtidig som det skal være estetisk vakkert og noe som hever kvaliteten både miljømessig og estetisk. Det er rett og slett kjempegivende å få jobbe kreativt med alle prosjekter, synes Hilde.  

En stor del av arbeidshverdagen til arkitektene ved STED Arkitektur, er tilpasninger til eksisterende bygningsmasser. De jobber mye med å få ny arkitektur til å passe inn, og tegner løsninger som ikke bare tilfører noe nytt, men som også hever kvaliteten. 

– Det kan være veldig utfordrende, men det å få inn kvalitet og arkitektur i alle våre prosjekter er en målsetning vi har. I tillegg har vi evnen til å se noe spennende i alle prosjekter, medgir Ida.  

Ivaretar kundene 
Å ha en god dialog og et godt samspill med kundene sine, er noe STED setter høyt. Uten et godt samarbeid blir ikke sluttresultatet like bra, og arkitektkontoret er nøye med å involvere kundene i hele prosessen.  


– Kundene skal føle at de blir ivaretatt, og det er kjempeviktig å få til det samarbeidet. Vi vil gjerne tegne noe som er fint og som er tilpasset kundens behov, samtidig som vi ønsker å flette inn deres ønsker og behov i noe som vi også kan stå for. De aller beste prosjektene vi har levert, er prosjekter der vi har hatt et godt samarbeid med kundene, fastslår Hilde.  

Etter flere år med vekst, fikk STED Arkitektur Gaselleprisen i 2022, noe som både var helt uventet og veldig gøy. Nå venter et litt mer usikkert år for det drevne arkitektkontoret i Skien sentrum, som likevel forholder seg positive til fremtiden i en by som er preget av vekst og forandring.  


– Vi har ikke tenkt å vokse noe mer akkurat nå, men fokuserer heller på å få dette til å rulle og gåVi gleder oss til å komme i gang med de store prosjektene, og vi merker en viss positiv endring etter en stille tid på utbyggerfronten. Vi skal jobbe på, og har store forhåpninger om at dette skal bli et bra år, avslutter Hilde Førstøyl Futtrup 

Les mer...

2024-04-15 08.45

ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    Arkiv