Alt begynner i det små

Med en liten gnist kan man skape noe stort. Det er dette som er den kreative kjernen i virksomheten til Gnist Arkitekter AS i Bodø.

– Jeg ønsket å opprette en annen form for å skape gode og kreative prosjekter. Sentralt stod det å i større grad jobbe sammen, og tenke nytt i forhold til prosesser for å komme fram til nye løsninger.


Å skape noe nytt er drivkraften og forretningsideen til Lorents Urgård. Han er utdannet sivilarkitekt fra NTNU, og har vært i bransjen i snart 20 år. Han etablerte Gnist Arkitekter AS i 2014 for å kunne prøve ut egne ideer. 


181002åsssr


– Med Gnist var tanken bak at hvis du har en liten idé, kan dette utvikles til noe større. Du må alltid ha en gnist i bunnen for å skape noe stort, og det kan også gi noe nytt. Dette er essensen bak både navnet og arbeidet; å skape noe nytt.


Allsidighet kan stå som stikkord for prosjektene til Gnist Arkitekter AS. I senere tid har de jobbet mye innen skole, deriblant med administrasjonsbygget til Bodø universitet. Her jobbet de opp mot en stor entreprenør og Statsbygg.


– Det krever at man har orden i sysakene, for Statsbygg stiller høye krav til leveranse og prosess. Dette prosjektet har vært veldig spennende for oss.


181002åaf


De har også jobbet med andre liknende oppdrag, som den 10 000 kvadratmeter store Tverrlandet skole samt skoler på Lødingen i Vesterålen og på Andøya. I tillegg har de vært involvert i kontor- og administrasjonsbygg og en rekke boligprosjekter for både utviklere og private aktører.


Firmaet har i dag åtte ansatte, herunder seks arkitekter og en teknisk tegner. De flyttet nylig inn i nye lokaler fulle av sjel og atmosfære i Sjøgata 5. Urgård forteller at de skal fungere som både arbeidsplass og møteplass. 


– Vi har stor tro på lokalene, og liker å komme tett på folk vi jobber med. Her får vi en spennende fremtid med mye faglig utvikling, og vi ønsker å bli et faglig møtested. 


181002s


Salten og deler av Vesterålen er for tiden kjerneområdet deres. Når de etter hvert får større kapasitet blir det mulig å jobbe også utenfor Nordland, sier Urgård.


– Jeg ser positivt på fremtiden. Det skjer mye i Bodø, og vi ønsker å være med på utviklingen. For å øke kompetansen og kapasiteten på kontoret, søker vi samarbeid med andre arkitekter– både fordi det tilfører oss ny kunnskap og fordi det gir flere muligheter enn når man sitter alene. Samarbeid med andre aktører og nye innspill, skaper nye tanker og måter å løse problemstillinger på. Jeg har sterk tro på at dette er måten vi skal utvikle oss på i fremtiden.

Les mer...

2018-02-09 11.15

preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...

Kontaktinformasjon

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

Arkiv