171048 TB0171048 TB

Tore på jernbanesporet | Autoclassic Togbutikken AS

Det er lett å drømme seg tilbake til barndommen når man kommer innenfor døra til Togbutikken på Sem i Tønsberg. Tore Hjellset er en jernbaneentusiast av de sjeldne.

- Helt siden jeg var liten har jeg hatt lyst til å drive butikk. Jeg startet opp i det små i Grimstad, og fra én liten hylle med modelltog i butikken med bildeler til Morris Mini - som jeg også fremdeles driver, tilbake i 2005, så har butikken min vokst til i dag å være en av de ledende butikkene i landet på modelltog.


Togbutikken flyttet han til Sem for tre år siden. Her finner man alt fra enkle startsett til mer eksklusive samlemodeller og håndlagde ting. Hjellset forteller at utvalget er mest for voksne modellbyggere. Han har ikke leketøy for de aller minste, og snittalderen på kundene ligger på rundt 50 år. 


Hjellset forteller at mange av hans kunder er godt voksne menn som nå endelig får realisert barndomsdrømmen om den store modelljernbanen. Noen av kundene bygger store modelljernbaneanlegg, noen er samlere, mens andre igjen er modellbyggere som bygger modellene sine fra byggesett uten å ha de på en bane. 


- Norsk Modelljernbane (NMJ) er vår største leverandør. De lager fantastisk flotte modeller av typisk norske lokomotiv og vogner, og dette er også helt klart det jeg selger mest av. Vi selger også mye fra den for mange kjente produsenten Märklin. Nostalgi er nok en sterk drivkraft bak denne hobbyen, og mange vil nok forsøke å gjenskape minner fra barndommer i miniatyr, humrer den blide butikkinnehaveren. 


- Dette er - og skal være, en liten butikk. Togbutikken skal være et hyggelig sted som folk skal ha lyst til å komme tilbake til. Ved å være såpass liten kan jeg være fleksibel og lage spesialløsninger for kundene slik at de føler seg godt ivaretatt. Jeg trenger ikke å øke omsetningen, men jeg ønsker å øke vareutvalget. Jeg vil fremover forsøke å lage en enda mer spennende butikk slik at folk nærmest kan gå på oppdagelsesferd når de er her.  



Les mer...

2017-04-07 16.45

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

    Kontaktinformasjon

    • Autoclassic Togbutikken AS
    • Telefon:
      33 21 00 80
    • Adresse:
      Gamle Ramnesvei 36, 3170 Sem
    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    Arkiv