172057-2172057172057.2172057-1

Variasjon er gildt!

Snart kan Oddmund Vagle ringe inn en bestilling hos den lokale bakeren på den fineste kaken de har. I september feirer nemlig firmaet hans Byggmester Oddmund Vagle AS 10-årsjubileum. Det er en byggebragd det står respekt av.

- Når folk spør om hvilken retning jeg vil ta med firmaet mitt, svarer jeg ja, hvilken retning får du? Altså er vi helt prisgitt hva kundene vil ha, siden vi ikke har noen huskatalog eller egne tomter. Så enten kunden ønsker et påbygg, et takvindu eller en garasje, eller trenger hjelp til å rehabilitere en gammel bolig eller bygge en ny bolig: det kunden trenger, det må vi løse på best mulig måte.

Vagle etablerte firmaet sammen med en kollega på gården han vokste opp på i Varhaug i 2007. Etter ett år gikk de hvert til sitt, og byggmesteren fortsette driften alene. Han forteller at han liker å være sin egen sjef. 


- Jeg er nøye, og legger min flid i at det skal være nøye. Jeg ser det som et stort nederlag om jeg gjør en feil, og det skal helst ikke skje. Men så klart, man lærer av feil. Og det tenker jeg om mine ansatte også - det er viktig å la dem få lov til å slippe til, for det er bare slik man lærer.


172057


Byggmester Oddmund Vagle AS består av Vagle selv og to fast ansatte, hvorav én er lærling. I tillegg leier de inn tjenestene til en snekker som driver eget foretak. De har flest oppdrag for privatkunder. På jobber for det offentlige dreier det seg hovedsakelig om rehabilitering.


- Vi liker å være allsidige, men jeg har en forkjærlighet for å fikse gamle hus. Det trenger ikke nødvendigvis å være gammelt, men hvor man har brukt gamle byggeskikker. Man kan ikke gå inn et gammelt tømmerhus med en motorsag og tro at alt går greit. Man må vite hvordan huset er bygd for å gjøre den jobben man skal.


- Å få oppdrag hvor vi må renovere gamle hus, legge skiferen på nytt, etterisolere, få på ny kledning og sette inn nye, originale vinduer… det er kjempegildt! Men når man har gjort et sånt oppdrag i noen måneder, er det også fantastisk gildt å gå tilbake til å bare spikre et hus. Så variasjon er det beste, sier han med et smil. 


Firmaet opererer i et område som strekker seg fra Egersund til Stavanger. Verktøy og materialer skaffer de fra Partnertre, som ligger på Nærbø og Klepp. Dette er er en god og pålitelig samarbeidspartner, avslutter Vagle.

 

Les mer...

2017-05-30 12.45

preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.

    Kontaktinformasjon

    • Byggmester Oddmund Vagle AS
    • Telefon:
      476 36 202
    • Adresse:
      Ånestadvegen 292, 4360 Varhaug
    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    Arkiv