181082ps181082181082g181082pda181082åssa

Har du hørt om Sørlandets elektrohelter?

Kjære fru Hansen, trenger du hjelp med ei stikkontakt? Eller leder du en industribedrift med behov for en serviceavtale og årlig internkontroll av det elektriske anlegget?

Dette er bare to av de mange tjenestene Tratec AS Elektrisk utfører. Det tar ikke mange minuttene i selskap med daglig leder Alf Olav Systad og prosjektleder Rune Sørstrand før du innser hvor engasjerte og dedikerte de er - både på firmaets og på kundenes vegne.


En god jobb

– Vi brenner for å få frem den kompetansen som finnes i firmaet. Når vi har vært ute hos en kunde, hvor enn det måtte være, så blir vi ofte bedt tilbake. Hele tiden får vi tilbakemeldinger på at vi har gjort en god jobb. I Kristiansand er vi blant de største innen internkontroll. Der har vi mannskap som er personlig sertifisert for internkontroller på bygg og anlegg.


181082


– Det er kvaliteten og påliteligheten som står i høysetet hos oss, og det gode arbeidet vi utfører. Sammen med konkurransedyktige priser og dyktige folk, er det dette som gjør at vi får lov til å komme tilbake til kundene, forklarer de to.


Etter 15 års drift har det Kristiansand-baserte firmaet vokst fra 11 til 54 ansatte, og de siste tre årene har de vært en del av Tratec-konsernet. Den store styrken deres er en stab med en så bred og allsidig kompetanse at de kan påta seg alt innen elektro. Den økende mengden med oppdrag gjør at de stadig er på jakt etter nye dyktige ansatte.


Satser på serviceavtaler

Satsingsområdene siden oppstarten har vært industri, privatkunder og bedrifter, med serviceavtaler med mange private og kommunale virksomheter. Per i dag har de faste serviceavtaler med Kristiansand, Vennesla og Søgne kommune samt med Statsbygg og flere butikker og restauranter.


– Dette er jo anbudsprosesser, men det er ikke kun prisen som avgjør. Kvalitet og muligheten til å gjennomføre oppdragene er også avgjørende, i tillegg til hvor mange folk man har tilgjengelig og hvilken kompetanse disse har. Tratec AS Elektrisk har mye kompetanse, og det er derfor vi utfører alle slags oppdrag innen elektro - fra stikkontakter hos fru Hansen til de vanskeligste oppdragene innen industrien, sier Systad.


181082åssa


Alle slags elektro-oppdrag, sa du? Arbeidet de utførte på den nye St. Gudmund kirke på Jessheim er et godt eksempel. Da stod Tratec AS Elektrisk ansvarlig for strøm, brannalarmer, nødlys, tavler, teledata, testanlegg, fiber og designerlys. Firmaet står trofast ved sine ord om at de skal dekke alle behov en kunde måtte ha innen strøm og styring.


Vaktordning som fungerer

En av de mange grunnene som gjør Tratec AS Elektrisk til en pålitelig leverandør, er at alle servicemontørene deres har egne, godt utstyrte biler. Det gjør at de kan være raskt på pletten når det skjer noe akutt.


– Mange bedrifter og restauranter, for eksempel, har jo ofte behov for hjelp på et tidspunkt hvor man vanligvis har stengt. Men vi har en 24-timers vaktordning som gjelder året rundt, hele tiden. Mange sier at de har en vaktordning, men vår fungerer, og den fungerer godt. Vi er raskt på plass, fordi hvert minutt en bedrift må holde stengt er jo tapte penger, forteller Sørstrand engasjert.


181082sss


De står på pletten for kundene, og de er også klare til å rykke inn når offshoreindustrien er på beina igjen. Fra midten av 2017 har de fokusert på tungindustri og offshore som et satsingsområde, og de har mannskap som er klare for oppdrag når offshorebransjen tar seg opp - noe den er i ferd med å gjøre.


Et godt miljø

– Jeg vil nevne at vi er en godkjent lærlingbedrift. Vi tar samfunnsansvar, og tar inn mange elever fra både ungdoms- og yrkesskole. Per dags dato har vi åtte lærlinger. Som Miljøfyrtårn er vi også miljøbevisste, og har gått til innkjøp av elektriske servicebiler. Arbeidsmiljøet er også viktig. Vi har et veldig godt samhold i firmaet, med høy trivsel og mange ansatte som er mellom 55 og 60 år.


Tratec Elektrisk AS er et selvstendig firma med eget organisasjonsnummer, men samtidig tilknyttet Tratec-konsernet. Under den samme paraplyen finner man ikke bare elektrofirmaet i Kristiansand, men også aktører innen andre relaterte bransjer: Tratec Norcon i Vennesla jobber for eksempel med veisystemer i tunneler, Tratec Agdermaskin i Nodeland driver med stål og leverer til offshore og Tratec Teknikken driver med elektro, rørlegger og kjøl- og varmeanlegg. Alle Tratec-selskapene samarbeider godt på tvers og drar nytte av hverandres kompetanse, avslutter Alf Olav Systad.

 

 

Les mer...

2018-02-22 13:30

194004w6

Visuell inspeksjon i nye høyder

Artikkel Droneinspeksjoner har etablert seg som en raskere og tryggere måte å utføre inspeksjoner på. Nordic Industries har allerede lang erfaring med termografering og 3Dmodellering.
193012w3

Kjøkkenløsning for enhver situasjon

Artikkel Én av de største kjøkkenforhandlerne i Vestfold, kartlegger husholdets behov når de hjelper sine kunder med å velge smarte kjøkkenløsninger.

  Kontaktinformasjon

  Tone.3

  Skjønnhetseksperten

  Tone Vid Skipá

  Norskkunsthandverk

  Norsk design – en kulturarv av de sjeldne

  Designbutikken Norway Designs i Stortingsgaten 28 i Oslo, selger nordiske småskalaprodukter - i stor skala. Norway Designs vil at vi omgir oss med norske kvalitetsprodukter, og har en god forklaring til hvorfor.

  Arkiv