173064.jpg-Weekend_May-2017_Kyle-Meyr_LR0007173064.jpg-Weekend_May-2017_Kyle-Meyr_LR0063173064.jpg Weekend_May 2017_Kyle Meyr_LR0166173064.jpg-Weekend_May-2017_Kyle-Meyr_LR0060k173064.jpg-Weekend_May-2017_Kyle-Meyr_LR0151173064.jpg-Weekend_May-2017_Kyle-Meyr_LR0159173064pø173064pøsd173064pffds173064pds173064på173064plds

Fjordhotellet i Hjørundfjorden

I hjertet av en av verdens villeste og mest storslagne fjorder, finner du Sagafjord Hotel. Fjordhotellet i Hjørundfjorden har en rikhaldig meny mellom fjord og fjell.

Hotellet ligger på Sæbø, en levende småbygd i et vestnorsk kulturlandskap, med ei lang historie.


-Med et unikt turterreng, dype fjorder og majestetiske alpetinder, ønsker vi å være ditt hjem for unik og tradisjonsrike natur- og matopplevelser på Sunnmøre, sier Wenke Gjørtz, daglig leder i Sagafjord Hotel.

Hotellet

Sagafjord Hotel kan by på 40 gode rom, og kan huse opp mot 100 personer. Gjennom året har hotellet besøk av gjester fra hele verden.


- Målet er å få til helårsdrift. Dette for å kunne tilby stødige arbeidsplasser i denne levende bygda, som faktisk er i vekst. Den internasjonale etterspørselen, spesielt fra kvalitetsbevisste mennesker som ønsker et pusterom fra hektisk storbyliv, er økende hele året rundt, sier Gjørtz. Konferansemarkedet er også en viktig del av driften, for at dette skal være mulig. Derfor er det ekstra gledelig å kunne slå fast at flere og flere booker konferanser til fjordhotellet i Hjørundfjorden, legger hun til.

Opplevelser

Om våren lokkes spesielt toppturentusiaster til området for å oppsøke Sunnmørsalpene på ski. Sagafjord huser blant annet Fri Flyt sin High Camp hvert år, med over 300 besøkende. Billettene for årets festival ble nok en gang svært raskt utsolgt. Vårsesongen er også populær for laksefiske i Bondalselva, som ligger 150 meter fra hotellet. Fjordfisket kan du oppleve fra hotellterrassen, eller med en lokal guide i båt.


- Området er også en perle for sykkelturisme. Gjørtz viser til at det er mulig å leie sykler på hotellet, og ta seg en tur innover den trange seterdalen Norangsdalen på andre siden av fjorden. Reiseruten inneholder en spektakulær fergetur over Hjørundfjorden, og kanskje eplekake i hagen til eventyrslottet på Øye. Regionen er også hjemmet til flere lokale ildsjeler innen opplevelsesbasert turisme.


- Alle ønsker å bidra til at ditt opphold i Sunnmørsalpene blir unikt, påpeker styreren av fjordhotellet.


173064.jpg-Weekend_May-2017_Kyle-Meyr_LR0063

 

Historien
Det var en lokal baker som fikk ideen om å starte kafé og gjestehus på Sæbø, og slik begynte historien om Bondalselva Strandhotell, som var navnet den gang. Båtfolket oppdaget Sæbø og eventyrhotellet med geit på taket. Kledt i tømmer som en gammel lodge, med den trolske naturen i bakgrunnen, er hotellet som tatt rett ut av en Twin Peaks-episode. Sagafjord disponerer både kajakker og robåter rett utenfor dørstokken.


- En kan nesten dyppe tærne i fjorden fra sengekanten her, smiler Wenke Gjørtz.
Hotellet kan friste med to behagelige konferanserom med moderne finesser, samt det to hundre år gamle skolehuset for mindre grupper. Hotellet sin daglige leder viser til forskning når hun oppfordrer bedrifter til å ta med seg medarbeidere ut i den ville naturen.


- Frisk luft og lave skuldre øker konsentrasjon, produktivitet og kreativitet. Sagafjord Hotel ligger kun en sjarmerende båtreise unna Ålesund, Hareid og Ulstein, og kun en 30 minutters biltur fra nærmeste flyplass - Ørsta/Volda Hovden. En forfriskende måte å ankomme hotellet fra Ålesund er med RIB. Hotellet kan friste med hjemmelaget mat, storslagen natur utenom det vanlige, og frisk og ren sjøluft. Og kleskoden er svært behagelig, her er du hjemme, understreker Gjørtz.

Natur- og matopplevelser

 Hun forteller at kjøkkenet bruker lokale og sesongbaserte råvarer.


-Eggene får vi levert hver morgen fra andre siden av gaten. Lengre oppe i dalen ligger en gammel slektsgård som heter Rekkedal, som kan vise til en spennende vinkjeller, og som også tilbyr tradisjonsrike kulinariske opplevelser i et ekte sunnmørsk kulturhistorisk miljø. Hotellet og samarbeidspartnerne legger vekt på ekte, rene og tradisjonsrike opplevelser blant bratte tinder og dype fjorder. Hotellet samarbeider med lokale guider som kan ta deg med på tur i alle terreng og farvann, hele året. 


- Vi venter på akkurat du skal ta kontakt med oss, smiler Wenke Gjørtz.


173064.jpg-Weekend_May-2017_Kyle-Meyr_LR0151Les mer...

2018-03-27 14:15

193028w1

GHV gir kundene en tryggere og bedre kjøpsprosess

Artikkel Etter en sterk vekst de siste årene, har GHV forandret på sin prosjektmodell for å gi kundene en tryggere kjøpsprosess – og med enda større fokus på kvalitet.
193032w1

Håndterer du passord sikkert i din bedrift?

Artikkel Dårlig oppbevarte passord og usikker deling av informasjon kan gjøre din bedrift sårbar. Ellera AS har utviklet et produkt for trygg lagring og deling av sensitiv informasjon, som kombinerer brukervennlighet...

  Kontaktinformasjon

  • Sagafjord Hotel
  • Telefon:
   700 49 500
  • Adresse:
   6165 Sæbø
  Tone.3

  Skjønnhetseksperten

  Tone Vid Skipá

  Norskkunsthandverk

  Norsk design – en kulturarv av de sjeldne

  Designbutikken Norway Designs i Stortingsgaten 28 i Oslo, selger nordiske småskalaprodukter - i stor skala. Norway Designs vil at vi omgir oss med norske kvalitetsprodukter, og har en god forklaring til hvorfor.

  Arkiv