185062w1185062w4185062w2185062w3185062w5185062w6185062w7

Betong er ikke bare sand, vann og sement

Betongpumping og sementtransport er tungt arbeid. Bransjemagasinet har nøstet i hvordan det er å jobbe i en bransje der hverdagen er preget av hardt, fysisk arbeid.

– Jeg pleier å spøke om at er du kommet inn i den, så kommer du aldri ut av den, svarer Ole Sætermo spøkefullt på spørsmål om hvordan det er å jobbe i betongbransjen.


Sætermo er nemlig daglig leder for Betongpumping Nord og har vært det siden 2001. Han vet med rette hva det innebærer å jobbe i en tung bransje som gir ordet pågangsmot en ny mening.


– Det er tungt arbeid, og absolutt ingen ni til fire-jobb, smiler han. 


Hos Betongpumping Nord er de fem ansatte som hovedsakelig jobber med å kjøre ut betong til oppdragsgivere. Firmaet fikk sin oppstart for snart 18 år siden, etter en forespørsel fra Nordland Betong.


– Den gang fantes det ikke en betongpumpe å oppdrive, og mange var veldig frustrerte. Da gikk jeg sammen med Nordland Betong og startet Betongpumping Nord.


De dekker Fauske, Saltdal, Steigen og deler av Gildeskål, og er i tillegg en stor leverandør av betong til den nye Bodøtunellen og Hunstadmoenportalen. Det går med andre ord enormt mye betong til slike bygg. I tillegg får Betongpumping Nord ofte oppdrag i smoltanlegg, og har enn så lenge vært alene om å levere betong til slike anlegg. 


Bestillingene kommer stort sett fra samarbeidspartneren og medeieren av Betongpumping Nord; Nordland Betong. 


185062w2


Men hva gjør man om man som privatperson vil ha betong til en terrasse eller platting?

– Da kan du ringe inn til Nordland Betong og si at du skal ha betong til en terrasse eller et gulv, så får du ekspertise i forhold til hvilken betongtype du skal bruke.


– Vi samarbeider med et firma som heter Gulvbetong AS. De venter på at betongen skal tørke før de kan sette i gang med maskiner, forteller Sætermo.


Han forteller om et tøft arbeidsklima der lange dager er en del av hverdagen. Ofte har de opp til fem oppdrag hver dag. Likevel trives Sætermo som fisken i vannet i betongbransjen – der samhold og humor er viktige nøkkelord.


– Det er et fantastisk miljø, og det som er spesielt artig er at man kjenner folk fra før. Man er så mye med de samme aktørene, og vi har tid til å fortelle en vits eller to, sier han med et smil. 


Mens Statens Vegvesen stiller strenge krav til aktørene i betongbransjen, har Sætermo og hans mannskap alt på det tørre. Kunnskap, erfaring og sikkerhet står alltid i høysetet. 


– Dette er en spesiell bransje som krever mye. Du må lære deg betong, og du må kunne det. Det er ikke bare sand, vann og sement. Men den arbeidsstokken jeg har, tror jeg ikke det er så mange som er så heldige å ha. Også utgjør de et bra håndbak-lag, ler han. 


185062w4

Les mer...

2018-12-05 10.15

preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
e2solutions1

Slik kan e-handelaktører spare opptil 40 prosent på sin frakt

Artikkel IT-selskapet Konsept-IT, står bak Shopify-partneren E2 Solutions’ app for nettbutikker. Med appen CargonizE2, kan en e-handelaktør få tilgang til eksterne fraktavtaler og få en skreddersydd totalpakke...

    Kontaktinformasjon

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    Arkiv