172041_4172041_2172041_3172041_1

Kortreist naturstein fra Evjen Granitt

“Bruken av naturstein er sterkt økende, i hvert fall den typen vi har. Og produktet vårt er veldig bra. Det er en litt spesiell granitt sammenliknet med andre, for den har sjatteringer og marmoreringer. Den er ikke kjedelig, for det er liv i den”, forteller Vidar Johansen engasjert. Han er daglig leder i Evjen Granitt AS.

Selskapet holder til i Evjen i Beiarn kommune i Nordland. Granitten de utvinner brukes i all hovedsak som belegningsstein, murstein og kantstein. Det var Vidar Johansen og hans far som i 1993 la grunnlaget for selskapet som nå har tre fulltidsansatte. Dagens eierskap kom på plass i 2008.


- Steinen blir brukt til forstøpningsmurer, forskjønnelser i hager og for avgrensninger mellom for eksempel veinivå og plen. Og vi har fått et bra marked på stor maskinmurstein, det er veldig artig. Ellers går det mest i belegnings- og kantstein. Skrotsteinen knuser vi opp til veibyggingsmaterialer. Etter hvert skal vi lage hagesingel av den også. Slik rydder vi opp etter oss, og unngår at det ligger igjen store lager med skrotstein. Det er litt av filosofien vår at ressursene skal utnyttes til 100 prosent og at det skal se ordentlig ut når vi er ferdige.


172041_5


Evjen Granitt AS har vært involvert i mange spennende prosjekter. De flotte rundkjøringene på riksvei 8 inn til Bodø, Miljøgata i Inndyr, Nestun torg, første byggetrinn av Bybanen i Bergen og Domkirkekvartalet i Bodø er noen av dem.

- Tilbakemeldingene på det vi har levert har vært utrolig gode, og vi har ikke fått en eneste reklamasjon. Vi prøver å gjøre gull av gråfjellet, og er optimistiske!


Det er gode forekomster av granittstein på Evjen. Johansen anslår at de har vel 50 000 kubikk i bruddet i dag som kan utvinnes. Med en antatt mengde på 1000-1500 kubikk i året, betyr det at de er sikret drift i minst 40 år til.


- Generelt virker det å være en økt interesse for bruk av naturstein, og det brukes mye. Det er bare veldig synd at det ser ut til at 95 prosent av det kommer fra Kina. Vår største styrke er at vi er lokale her på Evjen, og kan spesiallage ting etter kundenes ønsker. Vi har egentlig ingen standardmål, men lager det kundene vil etter de målene de trenger.


172041


- Jeg synes det er litt artig at mange privatkunder kommer tilbake, som har lyst til å bruke stein når de skal gjøre noe med hagene og oppkjørslene sine. Det offentlige er den største kundegruppen vår, og vi opplever en positiv holdning på det å bruke kortreist og norsk stein.

Les mer...

2017-05-30 12.15

preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...

    Kontaktinformasjon

    • Evjen Granitt AS
    • Hjemmeside
    • Facebook
    • Telefon:
      +47 755 68 380 / 917 73 982
    • Adresse:
      Evjen, 8120 Nygårdsjøen
    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    Arkiv