– Ikke bare for samlere

Teppene hos Trojo Orientalske Tepper er håndplukket av innehaverne Trond Johannessen og Hege Jacobsen, som siden den første turen til Persiabukta i 1983 forelsket seg i tekstilkunstens kultur og tradisjoner.

Forretningslokalene ligger på Grini Mølle på Eiksmarka, og teppevirksomheten springer ut av en langvarig og dyp interesse for håndknyttede tepper som materiell gjenstand og som uttrykk for kulturell og sosial historie.


– Vi dro til London den sommeren på en konferanse om orientalske tepper. Der var det foredrag og utstillinger, og vi oppdaget at det fantes spesielle bokhandlere og tidsskrifter om emnet, det åpnet seg en helt ny verden som vi ikke ante eksistensen av, sier Hege.


181085pssa


Siden den gangen ble lidenskapen til levebrød, i form av forretningen Trojo Orientalske Tepper som tilbyr håndknyttede puter, tepper og kelimer – en type orientalsk flatvev. Her fins tepper i alle prisklasser, og Hege anbefaler nye kunder å komme innom butikken for en veiledning.    


– Vi har tepper fra fem tusen til åtti tusen kroner, men vi legger oss på gode bruksting, ikke sånt som bare er for samlere. Spennet i farger, mønstre og størrelser er veldig stort når det gjelder orientalske tepper, så vi må ha et stort utvalg for at alle skal finne noe som passer dem.


I tillegg til salg tilbyr Trojo også vask og reparasjon av tepper.


– Vi tar i mot for profesjonell behandling, også ting som ikke er kjøpt her. Teppene blir som gjenfødt om du får vasket dem skikkelig og da varer de også mye lenger.


181085

Gjennom tallrike turer til Iran og Afghanistan har ekteparet tilegnet seg et vell av kunnskap om emnet og kulturen, og utenom forretningsdrift har de også skrevet bøker og holdt mange foredrag. Den siste boken – Orientalske tepper fra Iran og Afghanistan - kom ut i 2014.


– Det er en håndbok for de som ikke vet noe på forhånd, men som har lyst til å orientere seg litt. Der står det om hva som er et godt teppe og hva man bør se etter, men også om alle de ulike typene som fins.

Trond, som i mange år var hovedansvarlig for virksomheten, ble dessverre alvorlig syk og døde for en tid tilbake. Så nå er det Hege som driver det hele. I tillegg til teppeforretningen satser hun på beslektede aktiviteter sammen med ulike samarbeidspartnere. 


181085ad


Sammen med en reiselivspartner arrangerer hun kulturreiser en gang i året til Iran og Albania, steder de har fått spesielle forhold til.


– På turene våre legger vi blant annet inn besøk hjemme hos folk og foredrag av lokale kulturpersoner for å gjøre det litt annerledes enn vanlige gruppereiser, sier Hege.


Hun understreker at dette ikke bare er for teppeinteresserte, men for alle som har en generell interesse for kunst, kultur og historie.


 – Teppenes verden er uansett svært fascinerende, enten man bare er ute etter noe vakkert til hjemmet sitt eller ønsker å bli kjent med en rik og mangfoldig håndverkstradisjon, oppsummerer Hege.

Les mer...

2018-03-06 14.30

preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
newtracksny6

Realiser gründerdrømmen med produktutvikling som imponerer investorer

Artikkel NewTracks AS, hjelper bedrifter og personer med å realisere et produkt – fra idé til serieproduksjon, og kan levere et presentabelt produkt med strøken emballasje.

Kontaktinformasjon

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

Arkiv