185010w3185010w2185010w1185010w3185010w5185010w1185010w4

– Målet er at folk skal få en bedre hverdag og få tilbake livsgleden

Rita Alm Olsen i Studio Motus, gir håp om en bedre hverdag til sine kunder. Behandlingsmetoden - som støttes av leger - tilpasses den enkeltes behov og sykdomsgrad.

– Motus er latinsk for bevegelse. Vi brukte mye tid på å finne et navn og en logo som uttrykte det vi ønsket å formidle.


Farger og logo skulle være kjønnsnøytralt slik at begge kjønn føler seg velkomne, sier innehaver og daglig leder Rita Alm Olsen i Studio Motus i Fredrikstad. 


– Logoen vår består av et hjerte med et menneske i midten. For oss symboliserer logoen omsorg og ivaretagelse av seg selv og hverandre. Vi er opptatt av at hver eneste kunde skal føle seg ivaretatt og trygg hos oss.


Alm Olsen er utdannet sosionom med videreutdanning innen samspill og tilknytning. Hun har i en årrekke jobbet som fagkonsulent med familier i krise ved en rusinstitusjon i Østfold.


Behandlingsformen har sine røtter tilbake til 40-tallet, da en lege oppfant de første benkene for å hjelpe sin poliorammede kone. Hun ble raskt bedre, leddene ble mykere og musklene sterkere. Benkene viste seg også å ha en slankende effekt, og på 90-tallet ble benkene masseprodusert og brukt på en rekke helsestudioer rundt om i verden.


Studio Motus ønsker først og fremst å gi et tilbud til de som av en eller annen grunn ikke kan eller har overskudd til å trene på tradisjonelt vis. 


 – Liggende trening har en fantastisk effekt på mange - man belaster ikke leddene og kan trene uten at det gjør vondt. Etter kun få ukers drift ser hun at kombinasjonen av bevegelse og massasje har en positiv effekt på en rekke diagnoser og smertetilstander. – Kunder melder om at nakke- og ryggsmerter blir mindre og noen ganger forsvinner helt etter få behandlinger, de blir mykere i kroppen og bedre i stand til å mestre hverdagen. Hittil har vi kunder i alderen 30-82 år med helt ulike ønsker og behov, sier Alm Olsen.


185010w3


Alm Olsen åpnet dørene på Studio Motus 17. september i år. I dag har hun og medeier Tove Haglund Iversen kunder fra Fredrikstad og Sarpsborg, men målgruppen er hele Østfold da de er alene om å tilby denne behandlingen i fylket. 


Alm Olsen utdyper at bevegelse og økt sirkulasjon er oppskriften til god helse for mange.


 - I tillegg har vi fokus på å skape en god atmosfære og sette av tid til hver enkelt da også trivsel er viktig for god helse.


Etter trening er kunden velkommen til å sette seg ned å nyte en kopp grønn te med fersk ingefær og honning. Før de går får kunden med seg en flaske vann for å sikre god væskebalanse.


Alm Olsen informerer kort om konseptet. – Treningen foregår liggende på syv ulike motoriserte benker som til sammen stimulerer alle de store muskelgruppene i kroppen.


– Det er opp til deg hvordan du vil bruke konseptet. Du kan velge om du vil slappe av og la benken jobbe for deg, eller du kan bevege deg sammen med benken, evt. bruke tilleggsutstyr som medisinball og vekter for økt styrke. Dette er en av de store fordelene med denne formen for trening da man kan komme nesten uansett dagsform, smiler Alm Olsen.


Overlege og legespesialist Miriam Angell Westin, bekrefter ovennevnte og går god for behandlingen.  


– Denne treningsmetoden er kvalitetssikret og støttet av rapporter som viser at benkene er effektfulle. Det er viktig for meg at effekten av slik trening er forankret i forskning, og resultatene gjør at jeg står for dette, sier Westin. 


Alm Olsen er optimistisk med tanke på veien videre.


 – Jeg har hatt fem kunder i dag, og flere av dem har prøvd det meste av trening og behandling for å få en bedre hverdag. Jeg får flere tilbakemeldinger hver dag om at dette er en treningsform de mestrer og som har en positiv gevinst. Da kjenner jeg på en stor takknemlighet og ydmykhet, for det er nettopp det som er målet; å bidra til at noen får en litt bedre hverdag med mindre smerter og mer livsglede, avslutter hun hjertevarmt.


185010w1

Les mer...

2018-11-08 10.45

bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
newtracksny6

Realiser gründerdrømmen med produktutvikling som imponerer investorer

Artikkel NewTracks AS, hjelper bedrifter og personer med å realisere et produkt – fra idé til serieproduksjon, og kan levere et presentabelt produkt med strøken emballasje.

    Kontaktinformasjon

    • Studio Motus AS
    • E-post
    • Facebook
    • Telefon:
      40898262
    • Adresse:
      Løenveien 5,
      1653 Sellebakk, Norge
    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    Arkiv