Derfor skal du UV-lakkere gulvene dine

Begynner gulvene i huset å bli slitne og slitte? Med UV-lakkering fra Enes og Olsen Malerforretning AS blir de som nye - til en fornuftig pris.

Verdalbedriften er spesialister på maling og gulvbelegg. I tillegg kan de forvandle slitte, trøtte og blasse gulv slik at de fremstår som nye. Er du redd for at du må bytte ut og kjøpe nye gulv flere steder i hjemmet, kan du puste lettet ut takket være en spesiell lakkeringsmetode.


– I seg selv er ikke det å lakkere gulv noe nytt, men metoden er ny og kalles UV-lakkering. Gulvet lakkeres først, og deretter går man over det med en maskin som sender ut UV-stråler. Vi er så langt de eneste i Nord-Trøndelag som utfører dette. Det fine er at man kan UV-lakkere de fleste typer gulv, og ikke minst at man kan gå på det rett etterpå.


UV-lakkering revolusjonerer vedlikeholdet av gulv, og kan utføres på tre, parkett, vinyl og linoleum. Med UV-teknologi herdes lakken på sekundet, og du kan både tråkke og danse på det – umiddelbart. Slitestyrken er opp til tre ganger så høy som for vanlig lakk, og når jobben utføres så kjapt, er det ingen som blir berørt av vedlikeholdsarbeidet.


181076pddappd


– Det krever en del renhold først, men man kan lakkere og derved fornye gulvet i stedet for å kjøpe nytt. Hvis for eksempel gulvet er fint, men tungt å holde rent kan dette være et alternativ. Vi har investert i eget utstyr til dette, og håper å få en del slike oppdrag fremover, forteller Dagfinn Enes til Bransjemagasinet. Han er avtroppende daglig leder i Enes og Olsen Malerforretning AS.


I tillegg til hovedfaget maling og gulvbelegg, tilbyr de også tapetsering, sliping av betong- og tregulv samt avretting av gulv. De har butikker i Verdal og Steinkjer, hvor begge butikkene tilhører Fargerike-kjeden, som er Norges største i sitt slag. Begge steder har også håndverksavdelinger som tilhører kjeden Håndverksgruppen.


181076


Den familieeide bedriften feiret 45 år i fjor, og ble startet av eldstebroren hans Øystein Enes og vennen Rolf Olav Olsen. Helt siden starten har de to familiene eid 50 prosent hver. 


– Utviklingen siden 1972 har vært enorm, på alt fra det administrative til de som er ute i felten. Driften videre blir en utfordring. Det kommer stadig flere såkalte ferdigprodukter som tar over mye av den jobben vi gjør, men vi ser ikke mørkt på det. Utfordringen er å få tak i kvalifisert arbeidskraft. Skolene er ikke frempå med å utdanne håndverkere til faget, men vi har en veldig god dialog med videregående skoler i både Verdal og Steinkjer, og har ansatte som drar rundt på skolebesøk.

 

Les mer...

2018-02-14 11.00

anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

Kontaktinformasjon

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

Arkiv