Flytt deg lysstoffrør, nå kommer LED på banen!

Sparing er en av nordmenns største hobbyer. Spar både penger og miljøet ved å bytte de gamle lysstoffrørene til LED for bedre energibruk og lengre levetid gjennom Greenlight Systems AS.

EU har talt, og seks helse- og miljøskadelige stoffer skal utfases, deriblant kvikksølv som finnes i lysstoffrør som eksisterer i utallige norske hjem og bedrifter. Greenlight Systems AS tilbyr LED-belysning til bedrift- og industrimarkedet, i tillegg til privatmarkedet.


– Miljømessig får du bort dette gamle kvikksølvet som stort sett sitter overalt i dag i lysstoffrør, og besparelsesmessig så sier vi at mellom 60 og 70 prosent strøm er spart. Om du skifter ut de gamle lysstoffrørene i garasjen til LED om det er rør eller hele armaturer, så blir investeringen spart inn på cirka ett år, sier daglig leder Kristian Wensell.


181057


På kundelisten til Oslobedriften som startet i 2013 står navn som Norsk Gjenvinning, Hydro, ASKO, NorgesGruppen, Bauhaus og Biltema. I tillegg leverer de LED-belysning til gårder og fjøs gjennom Fjøssystemer AS, flere borettslag og elektrobutikker. Wensell påpeker at alle som er interessert i å bytte ut sine gamle lysstoffrør og armaturer er velkommen til en prat.


– Vi har høyt kunnskapsnivå, er flinke til å skreddersy hva kunden vil ha og hjelpe på en effektiv måte. Vi har løsninger som er enkle og kostnadseffektive for kunden, sier daglig leder.

Slukker gamle ideer
Bare de siste seks månedene har folk fått en ny holdning til LED, forteller Wensell. Gamle fordommer som at LED gir veldig blåhvitt og skarpt lys og er en dyr investering, har omtrent forsvunnet. Nå finnes LED i alle farger, og kunder har fått øynene opp for hvor mye man egentlig sparer i strøm ved å satse på LED.


– Fargen er ikke noe tema lenger, og styrken på lyset er blitt sterkt nok til å kunne erstatte det som var før. Nå får du også Dim to Warm, sier han.


Dim to Warm er LED-pærer som kan være fra varmhvitt lys og helt ned til stearinlysstemning når de dimmes.


– Du har kanskje opplevd armaturer som blinker i ti sekunder før de slår seg på når det er kaldt? LED skrur seg på med en gang, sier Wensell.


181057åss


Daglig leder understreker viktigheten av driveren i LED-belysningen. Driveren (trafoen), er den som gjør at LED-en lyser.


– Det absolutt viktigste når du skal kjøpe LED er driveren. Det er den som oftest ryker om noe skulle gå galt, sier han.


Greenlight Systems har ti nøye utvalgte fabrikker i Kina som de samarbeider med, og som setter sammen komponentene til LED-belysningen.


– Det er driveren som koster penger i en LED-pære, kjøper du denne på for eksempel Alibaba eller på nettet får du veldig ofte en billig variant som ryker veldig fort. Vi vet å velge riktige produkter og har god erfaring på dette, sier Wensell.

– Vi var på et bilverksted i Bærum for noen uker siden og bytta ut lysstoffrørene og fikk inn sterke rør med hvitere lys. Det ble som natt og dag. Gutta var i fyr og flamme, for nå kunne de endelig se skikkelig!

Få aktører på markedet
Kundene til Greenlight Systems AS strekker seg over hele landet, men er mest konsentrert på Østlandet.


– Vi har allerede en stor portefølje av kunder, og vi er stolte av å ha den kundegruppen som vi har. Vi trodde ikke det skulle bli så lett å komme inn på de store kundene som det var, men det har vært hard jobbing for å komme oss dit, sier Wensell.


Han forteller at de satser mye på industrilamper som er en enkel måte å få bedre lys på.


– Folk som driver industri og håndverksbedrifter har veldig mye å tjene på å bytte lys og få sterkere og bedre lys når de jobber, dette øker effektiviteten sier han.


Ettersom flere store lysleverandører ennå ikke har rullet ut den nye teknologien grunnet at de vil kvitte seg med den gamle teknologien og overskuddslageret først, forteller daglig leder at konkurransen ennå ikke har blitt så stor.


181057åpoa


Konkurransesituasjonen er ganske moderat akkurat nå, det er veldig få aktører som satser stort på dette foreløpig, selv om det sikkert er på vei inn, sier han.

– Det mest spennende arbeidet er to delt. Salg og å få opp omsetningen er selvfølgelig en ting, men det morsomste er å finne riktig produkter. Det absolutt beste er når du går ut og hjelper kundene med å installere og ser hvor fornøyde de blir.

Greenlight Systems vil etter hvert satse på å åpne en fysisk butikk og showrom med tilhørende lager hvor kunden kan komme å se og hente varer med en gang.


– Vi kommer til å bygge opp et lager slik at gårdeiere, elektrikere og andre kunder kan komme inn og se hva vi tilbyr; en butikk der de kan se og hente rett ut det som de ønsker.

Les mer...

2018-02-22 11.45

wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

Kontaktinformasjon

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

Arkiv