174062sdtg174062174062ew

Ny app minsker kommunikasjonsfeil på byggeprosjekt

Dårlig samhandling på byggeprosjekter er historie – Fonn Byggemappen revolusjonerer kommunikasjon mellom aktører med brukervennlighet og intuitiv funksjonalitet.

Alle som har vært involvert i et byggeprosjekt vet at kommunikasjon mellom teknikere kan være et mareritt. Støperen er ikke ferdig når flisleggeren kommer, og gipsplater er kommet på veggen før elektrikeren er ferdig med å trekke ledninger. Gründer og medeier i Lean Konseptutvikling som har utviklet appen, Jan Tore Grindheim, fikk ideen til å skape et kommunikasjonsverktøy for alle involverte i et byggeprosjekt som hadde fokus på kommunikasjon og enkel funksjonalitet for sluttbrukeren. Sammen med broren, en tidligere kollega og støtte fra Innovasjon Norge, sluttet Grindheim for et år siden i jobben som konsulent i oljebransjen, og har aldri sett seg tilbake.

– Mottagelsen vi har fått helt fra skrivebord til ferdig produkt har vært helt enorm, og å bli nominert til Byggenæringens Innovasjonspris henger kjempehøyt, sier Grindheim.


174062ew


Forenkler kommunikasjon
Grindheim forteller at byggenæringen har hatt utfordringer med at de mangler gode verktøy for å sørge for at alle involverte på jobben hadde samme og riktig dokumentasjon.

– Veldig ofte blir jobbene utført med andre versjoner enn hva de som satt på kontoret hadde, for det hadde ikke blitt kommunisert ut til de som skulle utføre jobben, sier Grindheim.

Ved bruk av Byggemappen kan byggeleder opprette et prosjekt og legge til alle aktører i samme prosjekt. Her lagres alle dokumenter knyttet til prosjektet og plantegningene er alltid oppdatert tilgjengelig for alle. Ved få tastetrykk navigeres det gjennom appen, og eliminerer vanlige misforståelser og feil, og fremmer kommunikasjon ved å ha kun ett digitalt verktøy som brukes av alle.  


174062


– I dag har alle telefoner, så da må vi ha en utrolig enkel måte for folk til å hente opp siste tegningen på. Noe skybasert som alltid er oppdatert, istedenfor at prosjektleder alltid sender epost eller tekstmelding til 20 forskjellige aktører, sier Grindheim.
Byggemappen er også tilgjengelig på engelsk og polsk, forteller gründeren.

Sluttbrukeren i fokus
Brukervennlighet skulle være et nøkkelord i utviklingen av Byggemappen, og med på laget ble en bekjent av Grindheim som har doktorgrad i brukeropplevelse. Grindheim forteller at problemet med mange verktøy er at de er utviklet på et ledernivå eller av ingeniører som kun tenker på deres fagbruk, og ikke på sluttbrukeren.


174062sdtg


– To av testerne våre er snart 70 år, og en av dem har ikke Facebook engang. Om han ikke klarer å bruke den så går vi tilbake til tegnebrettet slik at han forstår det. Så enkelt skal det være, sier Grindheim.

Gründeren er svært ydmyk i sin lovprisning av Innovasjon Norge, investorer og mottagelsen fra byggebransjen.

– Vi har blitt tatt utrolig godt imot, og vi gleder oss til å dele dette videre, sier Grindheim.

Les mer...

2017-12-04 15.15

safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.

    Kontaktinformasjon

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    Arkiv