195017w5195017w4195017w3195017w2195017w1

Familiær og helt uforventet matopplevelse i Hemsedal

– Vi elsker når folk kommer inn, setter seg ned og ikke har noen særlige forventninger, sier Siri Marlene Fugleberg, medeier av Kjøkkenkroken og Kroken Bar & Bistro.

Kjøkkenkroken er gjennom årene blitt en sterk og veletablert merkevare i Hemsedal.Tilbakevendende turister og fastboende vet hva dem får hos den lokale institusjonen. Men etter at de relativt nye eierne Siri Marlene Fugleberg og Marcus Lindström tok over driften, kan det kjente og kjære spisestedet nå tilby sine gjester en uventet gullkant i form av en tilbakelent og familiær fine dining-opplevelse.


I ny drakt med nye eiere
Marcus begynte sin karriere som soussjef i Kjøkkenkroken i 2012. Han tok etter hvert over roret som kjøkkensjef og jobbet med det frem til 2016. Det året fikk Marcus og Siri tilbud om å kjøpe ut den daværende eieren. 


– Vi har egentlig drevet Kjøkkenkroken i samme retning som før, men vi har forsøkt å få opp nivået litt på servicen og maten. Vi prøver egentlig å utvikle det som er bra - og gjøre det som er bra enda bedre, smiler Marcus.


– Vi gjør det samme, bare med en liten tvist! Vi vil jo imponere folk som kommer hit og som kanskje ikke forventer at maten er på dette nivået når de er på fjellet, utdyper Siri.


Mer enn bare kjøtt og saus
De to er enig i at det er viktig at Kjøkkenkroken holder et høyt kvalitetsnivå til enhver tid. For Marcus sin del betyr det at menyen med jevne mellomrom granskes og endres. Han liker at grønnsakene får sole seg i glansen, og lar heller kjøttet få en birolle på tallerkenen. Nye mattrender og inspirasjon fra svenske og danske kokker, får mer enn gjerne sette sitt preg på menyen til Kjøkkenkroken.  


– Jeg bringer stadig vekk ny inspirasjon fra andre steder inn i restauranten. Vi er en à la carte-restaurant, men vi kaller det heller «casual fine dining». Noe mer enn bare kjøtt og saus, forklarer Marcus.



Enkelt og godt
Aller best liker Marcus å jobbe med enkle og tydelige smaker. Han hyller stjernekokkene som klarer å få frem flere ulike smaksnyanser på samme tallerken, men samtidig skal det ikke være for komplisert hos Kjøkkenkroken. Det er en balansegang, det der. Men Kjøkkenkroken ser ut til å ha funnet den perfekte balansen. 


– Den vanlige mannen som kommer hit for å spise, er som oftest ikke så kunnskapsrik når det gjelder mat, og trenger ikke fem ulike smaker samtidig. Det skal være enkelt og godt! 


Siri er helt enig. Enkelt og godt har på en måte blitt deres felles mantra, uten at det trenger å innebære en generisk restaurantopplevelse uten særpreg.


– Vi elsker når folk kommer inn, setter seg ned og ikke har noen særlige forventninger. Så tenker de at «shit, dette var spennende!» Vi går ut med at det du får her skal være enkelt og godt, og det trenger ikke være så komplisert for at det skal være best, sier Siri med et smil.


I tillegg driver Marcus og Siri Kroken Bar & Bistro. Den het tidligere T-Kroken Burgers & Bar og hadde et stort fokus på burgere på menyen. Forhåpningene med den nye menyen, er at de klarer å tilfredsstille alle ganer og preferanser med de utvalgte rettene.


– Vi jobber mye med å få frem grønnsakene, og vi har vegetariske alternativ som også passer for veganere. Vi har det alltid i mente når vi skriver menyen, at det skal passe for alle, forklarer Siri. 


Koselig stemning
Den tidligere øl-og vinbaren til Kjøkkenkroken, ble erstattet av en såkalt «Chambrè Séparèe» av Siri og Marcus. En koselig og rolig avdeling, adskilt fra resten av restauranten, der en gruppe på opptil ti personer får nyte et måltid i sin egen lille sfære.


– Her har vi fått lov til å få være litt kreative. I «Chambrè Séparèe» blir maten servert og presentert av kokken, og det er en veldig koselig stemning, sier Siri og Marcus.



Catering og café
Kjøkkenkrokens delikatesser kan du nå også nyte – om enn i en litt enklere form – i skibakken. I fjor åpnet de Café Solkroken i Solheisen Skisenter, der sultne skiløpere kan få seg et mindre lunsjmåltid i form av hamburgere, gulasj og typiske cafévarer. 


Frister det med god mat etter en lang dag i skibakken, kan du overlate alt til Kjøkkenkrokens catering-service. Via nettsiden deres kan du bestille mat kun ved noen få tastetrykk, og få det levert dit du befinner deg. 


– Vi har catering opp til hyttene både med og uten personal. Mange synes det er deilig å få levert kvalitetsmat på døra uten at man trenger å ta på seg noe fint eller gå ut av døra, avslutter Siri med et smil.

Les mer...

2019-12-19 10.00

preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
sorbetong1

Tillit og samarbeid i fokus for nystartet betongfirma på Sørlandet

Artikkel Sør Betong AS, er et nyetablert betongfirma som er lokalisert i Farsund og drives av to pålitelige håndverkere som setter kvalitet foran kvantitet.
Hjemmeside

    Kontaktinformasjon

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    Arkiv