183003ff183003ef183003ed183003fffg183003e183003lll

Medmenneskelighet skaper muligheter – tilbyr jobb til vanskeligstilte

Det sosiale entreprenørfirmaet, DiamondCare Coating, selger keramisk lakkbeskyttelse til nesten 200 bilforhandlere i hele Norge. Formålet til selskapet er å få de som står utenfor arbeidslivet ut i jobb igjen.

Daglig leder Robert Tostrup forteller til Bransjemagasinet at det har vært en lang prosess å komme dit de er i dag. Tostrup har selv stått utenfor arbeidslivet og vet hvor vanskelig det kan være å komme seg inn igjen. 


– For fire år siden startet jeg og kona mi DiamondCare Norge, som det het den gangen. Hovedgrunnen til at vi startet firmaet var å kunne gi muligheter til mennesker som av ulike grunner står på utsiden av arbeidslivet. Det er hovedsakelig basert på mine egne erfaringer, for jeg var litt av en pøbel i gamle dager og har sittet inne, forteller Tostrup åpenhjertig og fortsetter:

– Det var ikke lett å få seg en jobb når man var litt kjent, og om man fikk en jobb så var det ofte en baktanke med det, sier Tostrup.


183003fffg


Gjennom å tilby bilpleiekurs til bilinteresserte ungdommer og voksne som står utenfor arbeidslivet, genererer det økt selvtillit og muligheter for å stå på egne bein etter endt kurstid. Flere som har deltatt har kommet seg ut i arbeidslivet – enten gjennom å bli ansatt i DiamondCare Coating eller andre steder.

I 2016 ble DiamondCare Norge nominert av Ferd til «årets sosiale entreprenør», men i samme tid ble de anbefalt å splitte opp selskapet etter et hint om at Ferd ønsket å fokusere på opplæring og ikke salg.


183003e


– Mange sosialentreprenører har fokus på å bidra, ta samfunnsansvar og gjøre noe. Det er ofte tett bygd opp mot at staten eller Nav bidrar til å finansiere det, og vi ville i oppbygningsfasen ikke være avhengig av så mange folk. Jeg jobbet med bilpleieprodukter som vi startet med for å finansiere driften og ha noe å leve av.


De splittet selskapet, og DiamondCare Norge gikk konkurs i fjor som en følge av oppsplittingen. Oppsplittingen skjedde på et altfor tidlig tidspunkt, ting gikk for sakte og førte til tapte inntekter for de sosiale entreprenørene.


– Salgsdelen drev vi videre, men vi hadde også visse forpliktelser i forhold til opplæringsdelen da vi fikk tilskudd fra Arbeids- og velferdsdirektoratet for å utvikle sertifiseringsprogram for bilpleiere og bilklarerere. Og det gjør vi fortsatt, men det hadde kostet oss så mye mindre om vi ikke hadde delt opp!


183003ef


Grunntanken er å få ungdom ut i jobb. DiamondCare Coating som de heter i dag, har et samarbeid med over 200 bilforhandlere i Norge som selger keramisk lakkbeskyttelse fra DiamondCare Coating til sine kunder. Dermed fører dette til flere gode ting: Kunder som ikke har tid til å polere bilene sine kjøper produktet for å ta vare på bilene sine, og på den måten er de med på å bidra til at flere ungdommer og vanskeligstilte får en ny sjanse gjennom DiamondCare Coating.


– Det er en runddans. Jo mer vi selger, jo mer får vi lagt til rette for å få nye ungdommer ut i jobb, smiler Tostrup.


183003lll

Les mer...

2018-05-08 10.00

dynamicengineering2

Dynamic Engineering AS: Revolusjonerer oppdrettsnæringen med sitt Dynamic FishEye kontrollsystem

Artikkel
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

    Kontaktinformasjon

    • Diamondcare Coating AS
    • E-post
    • Facebook
    • Telefon:
      902 66 633
    • Adresse:
      Skolmar 28, 3228 Sandefjord
    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    Arkiv