182061182061fa182061ådop182061åop182061åsrafa

Gjenskaper Italia i Norge

På Frogner finner du en autentisk vinbar og restaurant med både smak og atmosfære fra Italia og Middelhavet.

– Ventidue betyr 22 på italiensk, og det er fordi vi ligger i Gimleveien 22 på Frogner, Oslos beste vestkant, forteller Andreas Larsen, daglig leder hos Vineria Ventidue.


22 er faktisk også tallet på hvor mange år Larsen har jobbet i restaurantbransjen. Da han startet på 90-tallet var det ingen som egentlig kunne noe om vin. Han nevner at nivåhevingen han har vært vitne til gjennom sine 22 år i bransjen har vært helt enorm.


– Kvaliteten i dag på de fleste restauranter i Oslo er veldig høy. Her ligger det flere skikkelig gode restauranter med Michelin-stjerner, og våre restaurantvaner har endret seg veldig i løpet av årene. Nå kan jeg fint servere to godt voksne damer en halvliter på en mandag, det hadde aldri skjedd på 90-tallet! Og det er ikke lenge siden jeg faktisk serverte to nonner hver sin halvliter - på en onsdag, ler Larsen.


182061fa


Forgjengeren til Vineria Ventidue het Osteklokken, og var i lang tid noe av det eneste tilbudet Frogner hadde å by på, men det gikk ikke rundt. Terje, eieren av Osteklokken og norskitalieneren Sandro Parmeggiani, hovedeieren av Vineria Ventidue, hadde over tid diskutert å starte en italiensk vinbar og strøksrestaurant, men det endte med at Terje heller valgte å bli lærer, mens Parmeggiani etablerte restauranten sammen med tre andre.


Etter å ha vært i gang i kun ett år holder de fortsatt på med å bygge opp et mangfoldig vinkart. Ønsket er å etter hvert kunne representere Italias alle 20 regioner på vinkartet, men enn så lenge fokuserer de på Toscana, som er en kjent region for nordmenn flest.


– Maten du får her er så autentisk som du kan få det i Norge. Vi lager maten som du ville fått den servert i Italia, og vi fornorsker den ikke, forteller Larsen.

– Vi lager pastaen selv, og det mest populære vi har er cinghiale; som er villsvin, og Vongole; pasta fra havet. Vi bruker ikke fløte, men eggeplomme, og vi bruker vannet vi koker pastaen i som kraft. Det er ikke noe juks, ingen snarveier. Alt er hjemmelaget - og det er vi veldig stolte av!

Vineria Ventidue kan friste med 30 retter på menyen hvorav ti av dem er forskjellige pizzaer. I samarbeid med Foodora kan du dessuten nyte smaken av Italia og få genuin italiensk pizza kjørt rett hjem til deg.


– Vi gjenskaper Italia i Norge, og bortsett fra de klimatiske forutsetningene så er dette det nærmeste du kommer. Det kan være vanskelig å gjøre noe med råvarene, for spiser du en pastarett på en tilsvarende nabolagsrestaurant i Italia er for eksempel tomatene nyplukka, rett fra egen hage. Ost og skinke fra Italia koster jo skjorta å få importert til Norge, sier han med et smil.


Avslutningsvis vil Larsen dele et par gode tips med Bransjemagasinets lesere:

– Kok pastaen for lite, ikke for lenge! Ihjelkokt pasta er fryktelig kjedelig, litt tyggemotstand er viktig og har mye å si for maten. Og prøv å lag pasta selv, det er faktisk ikke så vanskelig og smaker tre ganger så godt.


182061åsrafa

Les mer...

2018-04-17 12:15

183 019 saxaa

Gresset er trygt på den andre siden

Artikkel Å innfri strenge krav til sikkerhet, kvalitet og stabilitet er Områdesikring sin spesialitet. De leverer og installerer fysisk sikring som gjerder, rekkverk, porter og bommer for forsvaret, kommuner, entreprenører...
183031ug

Sluttet i bankjobben for å selge maling

Artikkel Den tidligere finansmannen Øyvind Straume fikk nok av bank- og finansverdenen, og valgte å starte en maling- og interiørbutikk helt fra scratch.

    Faktaruta

    motorsykkelsandrasds

    Opplev de ukjente norske vei-perlene på to hjul

    Norge, et mekka for motorsyklister

    IMG_3765

    Jakten på naturlig skjønnhet

    Jan Thomas tar oss med på reisen til godt selvbilde og velvære

    Prest_Marit_red

    Naturopplevelsene nordmenn bør oppleve

    I samarbeid med turoperatøren Hvitserk, presenterer vi Norges fem vakreste naturopplevelser. 

    Arkiv