dynamicengineering2dynamicengineering5dynamicengineering1dynamicengineering3dynamicengineering4dynamicengineering6

Dynamic Engineering AS: Revolusjonerer oppdrettsnæringen med sitt Dynamic FishEye kontrollsystem

I hjertet av Drammen finner man hovedkontoret til Dynamic Engineering AS, et automasjonsselskap kjent for sin dype ekspertise innen kontrollsystem og EPCI-prosjekter (Engineering, Procurement, Construction, and Installation). Siden starten i 2017, har selskapet, ledet av CEO Ole Alexander Bakke, utviklet seg til å bli en ledende leverandør av kontrollsystemer for industri og offshore sektoren.  


På kundelisten til Dynamic, finner man store, tunge aktører som verdens største olje service selskap, SLB (Schlumberger Limited). Her har man vært tett inne på deres kontrollsystem og samarbeidet siden dag én. Ole Alexander Bakke nevner også aktører som Subsea7 og Aibel. 

– Vi har samarbeidet tett med Aibel på et vindmølleprosjekt som de leverte til «Statkraft» i Tyskland. Der har vi vært Aibels representant hvor vi har fulgt opp leveransen og sørget for at kontrollsystemene ble bygget riktig, opplyser han.  

Dynamic Engineering er dessuten en betydelig leverandør for flere store aktører i industrien hvor de har en omfattende delaktighet, og har utviklet toppsystemene til Aass Bryggeris fabrikk der «alle» nye maskiner blir implementert i deres system.  

– Vi har også vært inne på Synnøve Findens i Alvdal og Namsos – det største meieriet deres i Alvdal hvor vi har levert et CIP-anlegg. CIP står for «cleaning in place», og er næringsmiddelindustriens vaskemaskin. Den ble designet hos oss, men produsert ved et mekanisk verksted. 

Nordisk Vannteknikk og Brynhild Gruppen er ytterligere eksempler på suksesshistorier der Dynamic Engineering har prosjektert og ferdigstilt kontrollsystemer, loggapplikasjoner og implementert IIOT- og OEE-tjenester inn i systemene. 

– OEE, Overall Equipment Effiency, gjør det mulig for oss å analysere driften til en industribedrift. Vi kan følge med på omstillingen til deres maskiner, med formålet å redusere og bli bedre. Med dette systemet har Brynhild Gruppen økt effektiviteten sin med 13 prosent, forteller han. 

Pilotprosjektet som forandret spillet 
Men det er innen oppdrettsnæringen, med deres innovative FishEye-system, Dynamic nå sikter mot å sette en ny global standard. 


– Målet vårt er å lage verdens beste kontrollsystem for oppdrettsnæringen. Vi er gode på å lage software, spesielt siden vi kommer fra mange forskjellige bransjer og har de gode standardene fra petroleumindustrien i bunn. Det gjør at vi har en unik evne til å se korrelasjoner og forbedringer, utdyper Bakke.   

FishEye ble unnfanget fra et møte med oppdrettsnæringen på Aqua Nor, den mest betydningsfulle messen for oppdrettsesktoren. På messen var det mange som snakket om oppdrett på land, og at slam hadde et ubrukt potensial. Bakke kom deretter i kontakt med en rådvill fiskerioppdrettsaktør som ikke hadde et fungerende fôringssystem, og han lovet aktøren at Dynamic Engineering skulle komme med forslag til løsning i løpet av tre måneder.  

– Ved å kombinere banebrytende styringsteknologi med robuste mekaniske løsninger, leverte vi et pilotprosjekt som ikke bare fungerte feilfritt fra dag én, men også demonstrerte selskapets evne til å innovere uten nedetid. Dette resulterte i umiddelbare bestillinger og etablerte Dynamic FishEye som en foretrukket løsning innen bransjen. 


– Det skal være høy kvalitet i alle ledd. Vi bygger mye av styreskapene våre lokalt, i bygget rett ved siden av. Vi kunne ha produsert Fisheye-skapene i lavkostland, men for oss er det ekstremt viktig at kvaliteten er på topp, fastslår han.  

Innovasjon som driver effektivitet og innsikt 
– Vi utnytter etablert teknologi for å gi oppdrettere et uovertruffen kontroll og oversikt over produksjonen. Denne tilnærmingen inkluderer banebrytende funksjoner som muliggjør sanntidsdatainnsamling og analyse, optimalisering av fôringsprosesser, og forbedring av fiskehelsen. Ved å integrere smarttelefoner og nettbrett, kan brukerne skanne QR-koder for å få tilgang til viktig informasjon og rapportere hendelser direkte inn i systemet, forteller Bakke. 


Global oppmerksomhet og anerkjennelse 
Siden lanseringen av FishEye har Dynamic vekket interesse globalt, med henvendelser fra hele verden. Dette viser tydelig selskapets evne til å levere innovative løsninger som adresserer reelle utfordringer i oppdrettsnæringen. Med en fortid preget av suksess og en fremtid rettet mot kontinuerlig forbedring, står Dynamic Engineering stolt som mottaker av Gaselleprisen for fjerde året på rad. 

Fremtiden for FishEye og oppdrettsnæringen 
Med slagordet “Alt er mulig” arbeider teamet utrettelig for å ikke bare møte, men overgå bransjestandardene.  

– Vi ønsker å bli det selskapet som alle vil kopiere, og vi setter en ny standard. Vårt ultimate mål er å lage verdens beste kontrollsystem, og vi er fast bestemt på å realisere visjonen om å revolusjonere oppdrettsnæringen både nasjonalt og globalt, avslutter Ole Alexander Bakke. 

Les mer...

2024-03-01 09.00

ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.
bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    Arkiv