totalentreprenøren5totalentreprenøren2totalentreprenøren3totalentreprenøren4totalentreprenøren1

Totalentreprenøren AS: Spesialist på rehabilitering av eneboliger i Asker og Bærum

Totalentreprenøren AS er totalleverandør av håndverkstjenester på private boliger i Asker og Bærum. De utfører alt foruten nyoppføring av boliger, og gir kunden trygghet og forutsigbarhet ved å ta seg av all kommunikasjon med andre fag.

Daglig leder og byggmester Håkon Silihagen er en veteran i byggfaget. Han tok fagbrevet i 1986 og fikk tittelen byggmester i 1992. Det ble deretter noen år som utførende tømrer, prosjektledelse samt noe eierskap i et par lokale firmaer. Totalentreprenøren AS ble stiftet i 2008, men det ble først tid til å sette alle kluter til fra høsten 2011.


– Etter det har det vært 100 prosent Totalentreprenøren AS – det blir en livsstil, konstaterer Håkon med et smil.



Gode på eksisterende boligmasse
Totalentreprenøren utfører utelukkende arbeider på fast eiendom. Dette medfører mange spennende oppdrag både innen privat – og proffmarkedet.


– Vi er gode på eksisterende boligmasse, og vi leverer stort sett absolutt alt utenom nyoppføring av boliger. Det er det vi har blitt gode på og vi har ansatte som har spesialisert seg på slike jobber, forteller Håkon.


I dag består Totalentreprenøren av 12 ansatte og tre lærlinger. Av disse er 5 ansatte byggmestere og prosjektledere. Med en årlig omsetning på mellom 25-30 millioner, har Totalentreprenøren mer enn nok å gjøre. Nå søker Håkon etter flere dyktige håndverkere, for å kunne øke omsetningen ytterligere.


– Vi har fått inn et par friske, yngre folk den siste tiden, men ellers har vi den gamle, trofaste staben som har vært med i mange år, sier han med glimt i øyet. Vi hadde håpet at det skulle være lettere å få tak i flere dyktige folk, men de beste blir tviholdt på av våre konkurrenter. Derfor er vi stadig på utkikk etter flere lærlinger, og vi vurderer to nye neste år – det synes vi er moro, forteller Håkon videre.


Med skreddersydde prosjekter til privatmarkedet, får kunden kun én å forholde seg til uavhengig av om det er rørlegger, elektriker, tømrere eller murere. Kunden skal fortsatt bare forholde seg til Totalentreprenøren.



– Våre kunder skal kunne forholde seg til ett og samme firma fra A - Å. Dette fører til effektiv drift av prosjektene, med god kontroll og kvalitetssikring i alle ledd.


Stor ordrereserve
Selv om byggebransjen er preget av trange tider som følge av skyhøye strømpriser og inflasjon som tvinger nordmenn til å spare inn på unødvendige utgifter, opplever Totalentreprenøren likevel en stabil ordreinngang.


– Hvis taket lekker eller vinduene sprekker, så må man nesten ta det, fastslår Håkon. Per dags dato har vi en ordrereserve på rundt 17 millioner; blant annet en kjempejobb som vi starter med nå i oktober der vi skal rive et tilbygg fra 80-tallet og la den gamle «kroppen» fra 1930-tallet bli stående. Vi kommer til å bygge på dobbelt så mye, legge på et nytt tak og senke kjelleren. Det er slike jobber vi elsker, utdyper den erfarne byggmesteren.


Totalentreprenøren strekker seg ofte litt lengre geografisk enn Asker og Bærum, og er iblant i Lier og Drammen med omegn, der de utfører rehab-oppdrag for privatkunder.



– Vi har hatt en liten økning i Slemmestad, og ble akkurat ferdig med et stort prosjekt på Hvalstad. Oppdragene våre er vanligvis 65 prosent Bærum, men vi ønsker oss gjerne litt mer i Asker, opplyser Håkon.


Spennende fremtidsplaner
Totalentreprenøren har opparbeidet seg et godt rykte i Asker og Bærum, med en tydelig arbeidsmoral som baserer seg på at ting skal gjøres ordentlig. Fornøyde kunder sprer ofte ryktet videre til nye kunder, og med ryddige arbeidsforhold og et godt forhold til både ansatte og kunder, lover fremtiden svært godt for den over 10 år gamle bedriften i Asker.


– Arbeidsmiljøet her er veldig bra, og jeg legger stor vekt på HMS og kontinuerlig kursing. Vi reiser alltid på en firmatur i året, og selv om det koster oss mye, ser jeg på det som en viktig investering, uttrykker en positivt innstilt Håkon, som har fremtidsplanene klare:


– Vi har veldig mye på gang, og har en målsetning om å få inn tre ansatte til. Med det systemet vi har nå, så føler vi at vi er rigget for en omsetning på rundt 35 millioner. Det forutsetter at vi får inn de riktige ansatte; det må på plass først, avslutter han.


Les mer...

2023-10-03 14.45

DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    Arkiv