183021183021o183021k183021op

Derfor bør du investere i en peis av god kvalitet

Daglig leder i Peiskongen AS, Tony Eide, vet hva som kan kalles en kvalitetspeis og hvilke kvaliteter du skal se etter når du skal investere i en ny peis.

Dere het Peismesteren før. Hva gjorde at dere valgte å bytte navn til akkurat Peiskongen?


– Vi stiger jo i gradene, ler Eide før han fortsetter fra spøk til alvor:

– Nei, det er jo en lang kompetanse. Men det med bygging av peiskasser og stålpiper er noe vi virkelig kan. Vi finner alltid en løsning for alle våre kunder, både private og offentlige.


De gode og skreddersydde løsningene til Peiskongen finner man blant annet hos kaffebrennerier og store industribygg, der de har utviklet, installert og levert ovner som passer hver enkelt bedrift og deres behov.


Peiskongens skreddersydde løsninger kan man se ute hos kundene deres. De har levert spesialpiper i flere av lokalene til Kaffebrenneriet.


– Alle våre peiser bygger vi i henhold til kundens ønsker. Det er ikke alltid at kundens ideer kan omgjøres til virkelighet, men vi finner alltid en løsning som kundene er fornøyde med, sier Eide.


– Vi bygger på åpenhet, ærlighet og det å finne en god løsning for kunden. Det er det viktigste for oss: at kunden får det han trenger, legger han til.


Eide er i utgangspunktet utdannet selger, og han jobbet seks år som bilselger før han satset på en karriere innen byggevarer og varme. Peiskongen som nylig flyttet inn på Forus i Sandnes, brenner bokstavelig talt for gode ovner og skreddersydde løsninger.


– Da jeg jobbet hos Modema for 15  år siden, falt jeg pladask for nye ovner og design, og etter hvert fant jeg ut at jeg ville starte for meg selv, forteller Eide.


I begynnelsen samarbeidet han med Varmefag AS, men Eide hadde egne planer og visjoner for driften videre. Det endte med at han startet opp Peismesteren i 2011, som det het den gang, sammen med tre murerfirmaer. Eide gikk dypere inn i varme, design og montering av peiser, og hadde med det skaffet seg en fordelaktig nisje i bransjen.


Eide forteller at han jobber tolv timer om dagen og er en selverklært arbeidsnarkoman. Pasjonen for yrket i kombinasjon med en trivelig arbeidsplass og varierende arbeidsoppgaver, gjør at Eide er fast inventar i lokalene på Forus.


Store kvalitetsforskjeller
– Det er stor forskjell på kvalitet. Du kan få billige ovner på Coop også. Men da er det blikk, som knitrer og smeller til du bare blir irritert. Skal du ha en god ovn som virkelig skal holde i alle år, så må du regne med en pris på 12 000-15 000 kroner, men da får du en solid ovn.


Ovnene som er enkle å bygge, er som regel billigst. Men ifølge Eide og hans medarbeidere er det kvalitet, design og dyre ovner med glassdører som selger best for tiden.


183021op


Hva tror du kommer til å bli høstens store bestselger?

– Hvis vi skal ta ut en som blir bestselger, så vil jeg faktisk si to modeller fra Jydepejsen; Omega og Elegance. Elegance er en slankere og plasseringsvennlig modell med 180 grader panoramaglass, mens Omega er en veldig elegant ovn som er helt rund men også veldig høy.


Peiskongen driver i tillegg med import av ovner. Der er det de frittstående, solide vedovnene fra Jydepejsen som er butikkens store flaggskip, og utmerker seg i forhold til kvalitet. Jydepejsen er et anerkjent dansk designmerke som produserer alle komponenter i Danmark, og peisene har fått en hedersplass inne hos Peismesteren.


Moder selskapet til Peiskongen, Norsk Varme Innovasjon AS, driver med import og godkjenning av nye spennende produkter til det norske markedet. Én av hovedproduktene av de frittstående ovnene er Jydepejsen. Jydepejsen er et anerkjent dansk designmerke som produserer alle komponenter i Danmark, og peisene har fått en hedersplass inne hos Peismesteren.

– A.Caminetti er en nykommer på markedet. De leverer store flotte peisinnsatser til en veldig fornuftig pris. Ingen konkurrerende produkter klarer å lever slike flotte produkter til en så gunstig pris. Våre store modeller koster ikke mye mer enn de standart innsatsene du kjøper på byggevarekjeder. Men du får et tiltalende design med mye innsyn til flammene, sier Eide.


– Stålpipem Metaloterm er desidert den beste pipen på markedet med hele 30 års garanti på drift uansett om du skulle fått pipebrann. Den er laget i rustfritt stål både utvendig og innvending. Den helisolerte pipen er kun 22,5 centimeter i diameter. Den er laget for vårt nordiske klima.


– I løpet av året vil det dukke opp enda flere spennende produkter fra nye leverandører, kan han fortelle. 


Håndverkerens førstevalg
Blant kundekretsen til Peiskongen finnes det dessuten flere håndverkerfirmaer. De største fordelene det gir å kjøpe peisløsninger gjennom Peiskongen er prisgarantien de tilbyr og den gode servicen de yter.

– For det første får du en skikkelig service, og vi har den desidert beste pipa på markedet. Den er rustfritt både inn- og utvendig, som er en veldig positiv ting for håndverkerens kunder. Vi har prisgaranti for håndverkere, og vi har sagt at vi skal levere det beste produktet til den beste prisen.


Er du på jakt etter noe spesielt, så er det bare å ta kontakt med Peiskongen. De er gode på peisinnsatser, og har leverandører som kan skreddersy løsninger etter dine ønsker.


– Det er ikke alle hus som er bygd like, så det er greit å kunne tilrettelegge etter hva kunden vil. Vi har noe for alle, også for dem som har liten plass, sier «peiskongen» Eide.


183021k

Les mer...

2018-07-23 10:30

184026rg

Den lille entreprenøren med den store fleksibiliteten

Artikkel Ved å være en del av en større sammenheng, kan den lille entreprenørbedriften Nordvest Anlegg AS være riktig store.
184013

Skreddersy farge, stoff og størrelse på sofaen selv

Artikkel Hos Bohus Larvik AS får du ikke bare møbler til ethvert behov, men også kunnskapsrike og joviale ansatte som gir råd om stiler og trender

  Faktaruta

  Ann-Kristin-Ytreberg-3

  Redder miljøet - én bedrift av gangen

  Bedrift for bedrift, jobber stiftelsen Miljøfyrtårn seg fremover – eller tilbake, til en grønn planet.

  Norskkunsthandverk

  Norsk design – en kulturarv av de sjeldne

  Designbutikken Norway Designs i Stortingsgaten 28 i Oslo, selger nordiske småskalaprodukter - i stor skala. Norway Designs vil at vi omgir oss med norske kvalitetsprodukter, og har en god forklaring til hvorfor.

  IMG_3765

  Jakten på naturlig skjønnhet

  Jan Thomas tar oss med på reisen til godt selvbilde og velvære

  Arkiv