164101 FR164101 FR0

Kvaliteten på det utførte arbeidet er viktigst

Tiden da en rørlegger bare la rør, er for lengst over. Stikkord for en moderne bedrift som Flekkefjord Rør og Varme AS er at de er fremtidsrettet og opptatt av teknologi. Miljø og energisparing står i fokus, og det krever fleksible og allsidige fagfolk.

- Det jeg synes er spennende med denne bransjen er at ingen dager er like. Det er et veldig vidt spekter av jobber. Jeg tror ikke det er mange andre bransjer som har det. Man kommer borti alt mulig, fra sprinkler og industri til generell VVS og varme.

Daglig leder Arve Larssen startet som ansatt i 1997. Den gang het det Moi Rør avd. Flekkefjord. I januar 2013 sluttet han for å jobbe i Nordsjøen, men så to år senere fikk han tilbud om å overta firmaet sammen med Rune Løvbrekke som har jobbet der en årekke. Det kunne han ikke takke nei til. Sammen  startet Larssen og Løvrekke opp selskapet i 2015 under det nye navnet Flekkefjord Rør og Varme AS.

- Renovering av bad for privatkunder er det vi gjør mest, men vi tar oss av alt. Vi har kunder fra Lund i vest og Lyngdal i øst. Vi er fleksible, og tar bad i både hus, leiligheter og eneboliger. I tillegg utfører vi totalprosjekter. Kunden forholder seg til kun oss, mens vi tar oss av alt fra flislegging til elektro. Der har vi samarbeid med flere lokale firmaer. Noen bedrifter har ansatte som kun driver med VVS-biten, men vi er fleksible og har folk som i tillegg kan både sveise og reparere.
Vi har også investert i kamerautstyr med peiling av rør, det vil si vi kan føre et kamera inn 60m i røret og se om det er skader eller fremedlegmer i røret. Finner vi skader kan vi peile dybde røret ligger i og eksakt plassering for graving. Dette er besparende for både kunde og utførende.
Vi har også utført peiling av rørtrase hvis det er usikkert hvor rør ligger.

Flekkefjord-firmaet er en del av kjeden Bademiljø. For å skape en mer helhetlig og ny profil, har kjeden valgt å fornye konseptet. Målet er at en kunde skal vite at han har kommet inn i en Bademiljø-butikk uansett hvor i landet han befinner seg. I likhet med de andre medlemmene i kjeden, har derfor også Flekkefjord Rør og Varme AS gjort store endringer i butikken.

- Ved hjelp av utstillinger og miljøer som er etablert, skal man kunne vise frem komplette baderom . I samråd med kjeden har vi tegnet og bestemt hvordan det skal se ut. Vi har revet alt som var innvendig, og bygd opp helt nye utstillinger. Alle badene er flislagt på nytt, vi har malt og vi har fått ny disk. Nå har vi også en stor skjerm hvor vi kan sette oss ned med kunden og tegne bad fra bunnen av og vise eksempler på et ferdig bad, forklarer Larssen.

Som en del av det nye konseptet har de to ulike komplette bad utstilt. Slik får kundene se forslag til forskjellige typer bad designet ut fra forskjellig budsjett. Her finnes et såkalt basic bad med gode og rimelige produkter, og et premium bad. Sistnevnte har for eksempel et annet design på møblene og mer eksklusive fliser.

- Mange ganger kan et bad se veldig fint ut, men at flisene er fint lagt sier ingenting om kvaliteten på arbeidet under flisene. kvaliteten på det grunnarbeidet er like viktig , og den befinner seg under flisene, i membranen! Ellers synes jeg det er viktig å tenke på at ting skal være greit å holde rent. Har du et lite bad, ikke stapp det fullt av møbler. Velg heller noe stilfullt og minimalistisk slik at du får en større romfølelse. I tillegg kan det være lurt å tenke fornuftig, som på hva du trenger av skapplass. Det er jo forskjell på om man er en stor familie eller om man bare er to.

Har du ingen planer om å fornye badet med det første, finnes det allikevel andre grunner til å stikke innom Flekkefjord Rør og Varme AS. Nå som det er vinter er det viktig å tenke på energibesparende oppvarming, Her kan du velge mellom mange forskjellige løsninger på varmeanlegg. Og innen varmepumper fører de kjente kvalitetsmerker som Panasonic, Toshiba og Mitsubishi. Ellers hjelper de kunder som ønsker å bytte ut sin gamle oljefyr. Her får man også råd om hvordan man kan søke om støtte fra myndighetene til utskiftingen.

- Varmepumper føler jeg har kommet for å bli, og det blir stadig mer fokus på klima og besparelser på strøm. Bransjen har forandret seg mye på flere måter. Da jeg jobbet i Nordsjøen var det et ekstremt fokus på HMS og dokumentasjon. Nå har det samme kommet til VVS-bransjen. Alt skal dokumenteres. Det er jo en kvalitetssikring for at man skal kunne fange opp feil før de skjer. Vi tar alltid bilder og bruker sjekkliste for å forsikre oss om at vi utfører arbeidet riktig.

Med ansvaret for åtte ansatte og en lærling, synes Arve Larssen at det viktigste av alt er at folk trives. I et yrke med til tider uortodokse arbeidstider, kreves det at man må trå til og være fleksibel når situasjonen krever det. Og da er det kanskje nettopp trivsel som gjør at man strekker seg litt ekstra.

- Ellers er selvfølgelig service veldig viktig. Får man problemer er det viktig for kunder å vite at vi stiller opp for de.

Kollega og medeier Rune Løvbrekke forteller at Flekkefjord Rør og Varme AS satser videre inn i 2017. De skal være frempå, og fortsatt følge med på ny teknologi som kommer. Et annet mål for sørlendingene er å knytte til seg flere faste serviceavtaler.

- Jeg vil oppfordre alle til å ta turen innom og se det fine showroomet vårt. Her har vi mange fine produkter og løsninger på utstilling, og man kan både se og ta på ting.

Les mer...

2017-02-09 14:15

183065fdsedrf

En pause fra det åpne kontorlandskap

Artikkel Quietpod AS gir dine ansatte en pause fra det åpne kontorlandskapet for spontane møter eller telefonsamtaler. Mobile stillerom kan monteres på to timer, og kan kjøpes eller leies på ubestemt tid.
184002p

En institusjon på Garntangen

Artikkel Gatekjøkkenet Garntangen ved E16 i Buskerud, er en 62 år gammel solskinnshistorie.

  Faktaruta

  motorsykkelsandrasds

  Opplev de ukjente norske vei-perlene på to hjul

  Norge, et mekka for motorsyklister

  Prest_Marit_red

  Naturopplevelsene nordmenn bør oppleve

  I samarbeid med turoperatøren Hvitserk, presenterer vi Norges fem vakreste naturopplevelser. 

  IMG_3765

  Jakten på naturlig skjønnhet

  Jan Thomas tar oss med på reisen til godt selvbilde og velvære

  Arkiv