172022-medtekst172022-tekst172022-teksts172022,dd

Velkommen til kommuneeventyret Gildeskål

Med framoverlente politikere som ser muligheter, er Gildeskål blitt et lite kommuneeventyr i norsk sammenheng. Oppdrettsnæringen går så det suser, og fritidsboliger skyter opp på alle kanter. Man lever det gode liv i Salten.

Rådmann Helge D. Akerhaugen og ordfører Petter Jørgen Pedersen ivrer etter å fortelle om utviklingen til Gildeskål. Særlig den stadig ekspanderende oppdrettsnæringen, som bokstavelig talt begynte i fjæresteinene i Salten.


- Det begynte her som det gjorde langs hele kysten, med små lokale oppdrettere som etablerte seg. På starten av 1990-tallet kom så de store aktørene inn og kjøpte opp de små. Slik ble Gildeskål kommune en stor oppdrettskommune da de store aktørene kom inn og utvidet produksjonen sin. Og allerede den gang var Gildeskål forskningsstasjon i gang. Den består av både egenproduksjon og en forskningsdel, og har siden utviklet både produktet, tjenestene og produksjonen, forteller Pedersen.


172022-2 kopi


Med tiden kom også både settefiskeanlegg og slakterier. Dette har resultert i at Gildeskål kommune i dag har hele bredden i oppdrettseventyret, bortsett fra stamfiske og produksjon av rogn. Og fremtiden er sikret med fokus på forskning og på videregående skole som tilbyr linjer innen både oppdrett og fiske og fangst.


- Og så har vi et flott visningsanlegg! Foruten at man får informasjon om oppdrett, fisk og fiskehelse, kan man gå inn i akvariet og se på fisken som svømmer rundt. Det er utrolig flott å se på. Det blir brukt som både et visningsanlegg og til informasjon, samt til undervisning. Her forskes det på flere arter, og anlegget har også et Newton-rom som en del av kunnskapsinnhentingen for ungdom, legger Akerhaugen til.


I tillegg til oppdrettseventyret kan Gildeskål stolt markedsføre seg som en stor fritidskommune. Med en flust av fritidsboliger og stadig utbygging av hyttefelt, er det en attraktiv plass å feriere på.


172022-15 kopi


- Innen fritidseiendommer har vi to typer; det er de som har en tilknytning til Gildeskål fra før og som kanskje overtar barndomshjemmet som de pusser opp og bruker som ferie- og fritidshjem. Og så har vi i tillegg etablert flere hyttefelt, så det er mange som etablerer seg med nye og moderne hytter. Gjerne i sjøkanten hvor de får både midnattssol og havutsikt. Det er fint å rekreere her, med fantastisk natur for fiske, fjellvandring, sykling og telting. Så det er mange rike muligheter for et godt liv i Gildeskål.


Gildeskål kommune er dessuten på leting etter flere lærere og sykepleiere – en unik jobbsøkermulighet for de som vil leve det gode liv i fremtidens kommune!


172022-13 kopi

Les mer...

2017-05-21 20.15

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...

    Kontaktinformasjon

    • Gildeskål kommune
    • Mail
    • Hjemmeside
    • Telefon:
      75 76 06 00
    • Adresse:
      Inndyrveien 72, 8140 Inndyr
    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    Arkiv