171131 GEV1

Arendals glass-spesialist til tjeneste

Drømmer du om et flott glassrekkverk på balkongen til sommeren? Trekker det kaldt fra stuevinduet? Eller har bilruta fått seg en sprekk? Glassmesterfirma Ekra & Voie AS i Arendal står til tjeneste. Med eget verksted og høy fagkompetanse dekker de alle behov innen glass.

- Fleksibiliteten vil jeg si er vår styrke. Og at vi har god kompetanse på et bredt spekter av ting som gjør at hvis det oppstår problemer, kan vi løse det uten å måtte hente inn hjelp. To av oss i staben har bakgrunn som tømrer, og det er en stor fordel at vi har mulighet til å være fleksible på den måten. 


Tolv Voie er daglig leder i Glassmesterfirma Ekra & Voie AS. Historien til firmaet strekker seg tilbake til midten av 1960-tallet da svigerfaren hans etablerte det. Selv ble Voie ansatt i 1996, og fem år etter overtok han driften sammen med svogeren. Han har svennebrev i både tømrer- og glassfaget, og er i tillegg utdannet glassmester.


- Vi har en stor variasjon i arbeidsoppgaver og utfordringer, i hvert fall ut fra slik vi driver firmaet. Det har skjedd mye innen glass gjennom årene. Før var det ikke snakk om isolerglass, for eksempel, da var det mye enkeltglass og kitt. I dag er det langt mer ferdig-komponenter som blir installert. Vi har alltid vært mye på ettermarkedet. Det har jo vært en aldersbegrensning på hvor lenge isolerglass holder før det blir kondens mellom dem, og da må vi ut å skifte - på alt fra vanlige hus til forretningsbygg. Men det hender vi må kitte vinduer i dag også, for det er en del verneverdige hus i nærområdet. 


Kundene kommer hovedsakelig fra Arendal og omegn, og er både privatfolk og bedrifter. Voie forteller at de har mye privatkunder, men at det også er mange byggfirmaer og håndverkere som sender kundene sine videre til dem, noe han synes er veldig positivt. Glassmesterfirmaet har per dags dato fem ansatte, og står som medlem i både Glassmester 1-kjeden og Riis Bilglass. I et eget verksted kapper og skreddersyr de glass til alle formål og behov. Nylig kom det inn en kunde med et skap som han ønsket seg  glassdører og glasshyller i. Da må Voie og co. først gjøre enkle skisser og ta mål. Deretter skjærer de til glasset, polerer det og lager hull til hengsler og fester. Mange kommer også inn med små rammer hvor glasset er knust. 


- Det går mye i salg og montering av glassrekkverk samt dusjdører, speil og glass over kjøkkenbenken i stedet for tradisjonelle fliser. Som leverandør for Norgesvindu selger og monterer vi også vinduer og balkongdører for dem. Fordelen med glassrekkverk er at det er nesten vedlikeholdsfritt og ikke minst pent å se på. Ellers satser vi på vinterhager og hagestuer. Det gikk tregt lenge, men de siste årene har det blitt stadig mer etterspørsel etter det, og særlig fra folk som ønsker å skjerme seg for vær og vind. Her har vi veldig gode produkter, og Glassmester 1 har inngått avtaler med tre forskjellige leverandører, forklarer Voie engasjert.


For alle bileiere i Arendal er det godt å ha en avdeling av Riis Bilglass i nærområdet. Glassmesterfirma Ekra & Voie AS har vært med i kjeden siden den startet opp i 2002. 


171131 GEV2


- Steinsprut kan vi enkelt lime og få reparert innen en time. Når man får en liten steinsprut uten at ruta sprekker med en gang, er det om å gjøre å få reparert den så fort som mulig, før den utvikler seg til en full sprekk. 95% av alle steinsprut-skadene hos oss er drop-in, så det er bare å komme innom. Vi har også lånebil hvis kunden trenger det. Må vi derimot bytte ut ei hel rute, tar det én dag å få den bestilt og sendt ut fra lageret i Oslo. Så lenge vi bestiller før kl. 13 får vi det dagen etter, og det er kjempebra. Når vi da får kunden og bilen inn om morgenen, skifter vi først bilruta. Deretter tar vi ut alle mattene og vasker dem, vi støvsuger hele bilen innvendig og vasker alle glassene på bilen. Med spylevæske-avtalen er det også slik at alle kunder som har vært innom for å reparere en steinsprut eller skifte rute, får gratis spylevæske i ett år. Da får kunden et kort som vises frem hver gang, og så fyller vi på med spylevæske. 


For å stå rustet mot nye utfordringer har Glassmesterfirma Ekra & Voie AS investert i nødvendig kalibreringsutstyr. De er også fremoverlente når det gjelder å tenke nytt. Voie ønsker å satse enda mer på de nye og populære produktene innen faget, som glassrekkverk, hagestuer og vinterhager. 


- Vi prøver å markedsføre og holde oss “up to date” på det feltet. Folk er veldig prisbevisste i dag, og det synes jeg er greit. Hos oss opererer vi mye med avtalte priser før vi får ordrene. 


Les mer...

2017-03-23 16.30

anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.
DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...

Kontaktinformasjon

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

Arkiv