171078 HB171078 HB0

Med kjærlighet for beslag

Å jobbe som blikkenslager byr på utfordrende og varierte arbeidsdager. Hos Hellberg & Bjerkeli AS i Halden setter de ekstra pris på kreativiteten yrket byr på.

Svein Hanssen begynte som blikkenslager i 1975. Sammen med en kollega overtok han driften og etablerte Blikkenslager Hellberg Eftf. AS i 1989 etter grunnlegger Arne Hellberg. Med en stab på 

7 ansatte. I 2003 fusjonerte han med Brødr. Bjerkeli AS som den gang hadde snekkerarbeider og taktekking og som i dag heter Hellberg & Bjerkeli AS og utfører alt innen blikkenslager-tjenester og taktekking. I dag er det 11 ansatte og en lærling som blikkenslager.


- Det er en sikker jobb, med mye å gjøre både sommer og høst. Det er gjerne litt roligere de tre første månedene i året, og så er det full fart fra 1. april og frem til jul. Vi jobber jo mye utendørs med montering, men bruker mye tid på verksted-produksjon også. Til hver jobb må alt tilpasses, og ingen jobb er lik, forteller Hanssen.

Hellberg & Bjerkeli AS jobber hovedsakelig som underentreprenør. De har et geografisk område som går fra Aremark og Rakkestad til Fredrikstad og inn mot Moss. I tillegg har de jobbet mye med båndtekking med sink for hyttefolk på Hankø.


- Yrket er utfordrende, og man får muligheten til å være kreativ. Verneverdige bygg er vi ekstra gode på. Prefabrikerte løsninger fra større kjeder ødelegger litt for oss, for det gjør at folk synes det vi driver med er veldig dyrt. Men så varer også det vi har laget i kanskje 10 år mer, legger Robert Eriksen til. Han er medeier og mangeårig ansatt i firmaet. For tiden holder han og en kollega på med å fullføre mesterbrev-utdanningen som blikkenslagere.  


171078 HB1


Den dyktige Halden-gjengen har vært involvert i mange spennende prosjekter.  Kunnskapsparken på Remmen, for eksempel, som var en stor jobb. Her la de 1200 kvm med fasade-tekking i sink, som er et miljøvennlig materiale. De gjorde også både utvendige og innvendige arbeider på flotte Inspiria i Sarpsborg, da som underentreprenør for NCC. De nevner også lokale oppdrag på Høgskolen i Halden, Fredriksten festning og Tistasenteret. I tillegg har de mange småjobber hvor de blant annet lager takrenner og nedløpsrør i sink for hånd. Sink er et miljøvennlig materiale som kan formes, og som i tillegg er lett å lodde og forme, forteller duoen.


- Til forskjell fra for eksempel rørleggeryrket, hvor ingen vanlige folk har lov til å legge rør selv, kan liksom alle legge sine egne beslag. Men å være blikkenslager er et fag som man må ta utdanning for å bli. Til sist handler det jo om å få en jobb gjort skikkelig av fagfolk. Det handler ikke bare om penger, men om å utføre noe du er glad i, og det på en best mulig måte. 

Les mer...

2017-02-02 14:45

181074ååsss

– Vi liker å lage litt skreddersydde ting

Artikkel På et lite hjørne på Majorstua finner du Teppekonsulentene, en bedrift som siden 1966 fremdeles overrasker kunder som kommer inn dørene.
181082ps

Har du hørt om Sørlandets elektrohelter?

Artikkel Kjære fru Hansen, trenger du hjelp med ei stikkontakt? Eller leder du en industribedrift med behov for en serviceavtale og årlig internkontroll av det elektriske anlegget?

  Faktaruta

  • Hellberg & Bjerkeli as
  • E-post
  • Hjemmeside
  • Telefon:
   69 21 10 10
  • Adresse:
   Rødsveien 74
   1781 Halden
  IMG_3765

  Jakten på naturlig skjønnhet

  Jan Thomas tar oss med på reisen til godt selvbilde og velvære

  5

  Dyrevennlig app forenkler hverdagen for veggiser

  Vegan Norway kartlegger veganske spisesteder

  Arkiv