171078 HB171078 HB0

Med kjærlighet for beslag

Å jobbe som blikkenslager byr på utfordrende og varierte arbeidsdager. Hos Hellberg & Bjerkeli AS i Halden setter de ekstra pris på kreativiteten yrket byr på.

Svein Hanssen begynte som blikkenslager i 1975. Sammen med en kollega overtok han driften og etablerte Blikkenslager Hellberg Eftf. AS i 1989 etter grunnlegger Arne Hellberg. Med en stab på 

7 ansatte. I 2003 fusjonerte han med Brødr. Bjerkeli AS som den gang hadde snekkerarbeider og taktekking og som i dag heter Hellberg & Bjerkeli AS og utfører alt innen blikkenslager-tjenester og taktekking. I dag er det 11 ansatte og en lærling som blikkenslager.


- Det er en sikker jobb, med mye å gjøre både sommer og høst. Det er gjerne litt roligere de tre første månedene i året, og så er det full fart fra 1. april og frem til jul. Vi jobber jo mye utendørs med montering, men bruker mye tid på verksted-produksjon også. Til hver jobb må alt tilpasses, og ingen jobb er lik, forteller Hanssen.





Hellberg & Bjerkeli AS jobber hovedsakelig som underentreprenør. De har et geografisk område som går fra Aremark og Rakkestad til Fredrikstad og inn mot Moss. I tillegg har de jobbet mye med båndtekking med sink for hyttefolk på Hankø.


- Yrket er utfordrende, og man får muligheten til å være kreativ. Verneverdige bygg er vi ekstra gode på. Prefabrikerte løsninger fra større kjeder ødelegger litt for oss, for det gjør at folk synes det vi driver med er veldig dyrt. Men så varer også det vi har laget i kanskje 10 år mer, legger Robert Eriksen til. Han er medeier og mangeårig ansatt i firmaet. For tiden holder han og en kollega på med å fullføre mesterbrev-utdanningen som blikkenslagere.  


171078 HB1


Den dyktige Halden-gjengen har vært involvert i mange spennende prosjekter.  Kunnskapsparken på Remmen, for eksempel, som var en stor jobb. Her la de 1200 kvm med fasade-tekking i sink, som er et miljøvennlig materiale. De gjorde også både utvendige og innvendige arbeider på flotte Inspiria i Sarpsborg, da som underentreprenør for NCC. De nevner også lokale oppdrag på Høgskolen i Halden, Fredriksten festning og Tistasenteret. I tillegg har de mange småjobber hvor de blant annet lager takrenner og nedløpsrør i sink for hånd. Sink er et miljøvennlig materiale som kan formes, og som i tillegg er lett å lodde og forme, forteller duoen.


- Til forskjell fra for eksempel rørleggeryrket, hvor ingen vanlige folk har lov til å legge rør selv, kan liksom alle legge sine egne beslag. Men å være blikkenslager er et fag som man må ta utdanning for å bli. Til sist handler det jo om å få en jobb gjort skikkelig av fagfolk. Det handler ikke bare om penger, men om å utføre noe du er glad i, og det på en best mulig måte. 

Les mer...

2017-02-02 14.45

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

    Kontaktinformasjon

    • Hellberg & Bjerkeli as
    • E-post
    • Hjemmeside
    • Telefon:
      69 21 10 10
    • Adresse:
      Rødsveien 74
      1781 Halden
    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    Arkiv