171078 HB171078 HB0

Med kjærlighet for beslag

Å jobbe som blikkenslager byr på utfordrende og varierte arbeidsdager. Hos Hellberg & Bjerkeli AS i Halden setter de ekstra pris på kreativiteten yrket byr på.

Svein Hanssen begynte som blikkenslager i 1975. Sammen med en kollega overtok han driften og etablerte Blikkenslager Hellberg Eftf. AS i 1989 etter grunnlegger Arne Hellberg. Med en stab på 

7 ansatte. I 2003 fusjonerte han med Brødr. Bjerkeli AS som den gang hadde snekkerarbeider og taktekking og som i dag heter Hellberg & Bjerkeli AS og utfører alt innen blikkenslager-tjenester og taktekking. I dag er det 11 ansatte og en lærling som blikkenslager.


- Det er en sikker jobb, med mye å gjøre både sommer og høst. Det er gjerne litt roligere de tre første månedene i året, og så er det full fart fra 1. april og frem til jul. Vi jobber jo mye utendørs med montering, men bruker mye tid på verksted-produksjon også. Til hver jobb må alt tilpasses, og ingen jobb er lik, forteller Hanssen.

Hellberg & Bjerkeli AS jobber hovedsakelig som underentreprenør. De har et geografisk område som går fra Aremark og Rakkestad til Fredrikstad og inn mot Moss. I tillegg har de jobbet mye med båndtekking med sink for hyttefolk på Hankø.


- Yrket er utfordrende, og man får muligheten til å være kreativ. Verneverdige bygg er vi ekstra gode på. Prefabrikerte løsninger fra større kjeder ødelegger litt for oss, for det gjør at folk synes det vi driver med er veldig dyrt. Men så varer også det vi har laget i kanskje 10 år mer, legger Robert Eriksen til. Han er medeier og mangeårig ansatt i firmaet. For tiden holder han og en kollega på med å fullføre mesterbrev-utdanningen som blikkenslagere.  


171078 HB1


Den dyktige Halden-gjengen har vært involvert i mange spennende prosjekter.  Kunnskapsparken på Remmen, for eksempel, som var en stor jobb. Her la de 1200 kvm med fasade-tekking i sink, som er et miljøvennlig materiale. De gjorde også både utvendige og innvendige arbeider på flotte Inspiria i Sarpsborg, da som underentreprenør for NCC. De nevner også lokale oppdrag på Høgskolen i Halden, Fredriksten festning og Tistasenteret. I tillegg har de mange småjobber hvor de blant annet lager takrenner og nedløpsrør i sink for hånd. Sink er et miljøvennlig materiale som kan formes, og som i tillegg er lett å lodde og forme, forteller duoen.


- Til forskjell fra for eksempel rørleggeryrket, hvor ingen vanlige folk har lov til å legge rør selv, kan liksom alle legge sine egne beslag. Men å være blikkenslager er et fag som man må ta utdanning for å bli. Til sist handler det jo om å få en jobb gjort skikkelig av fagfolk. Det handler ikke bare om penger, men om å utføre noe du er glad i, og det på en best mulig måte. 

Les mer...

2017-02-02 14:45

183073

Nå er det på tide å bytte ut dusjkabinettet med noe helt annet

Artikkel Hurricane SpaBad er den fleksible designbedriften som gikk fra å produsere og selge racerbåter, til å designe og selge badekar. Nå utfordrer de det tradisjonelle og skranglete dusjkabinettet med sin luksuriøse...
183065fdsedrf

En pause fra det åpne kontorlandskap

Artikkel Quietpod AS gir dine ansatte en pause fra det åpne kontorlandskapet for spontane møter eller telefonsamtaler. Mobile stillerom kan monteres på to timer, og kan kjøpes eller leies på ubestemt tid.

  Faktaruta

  • Hellberg & Bjerkeli as
  • E-post
  • Hjemmeside
  • Telefon:
   69 21 10 10
  • Adresse:
   Rødsveien 74
   1781 Halden
  Prest_Marit_red

  Naturopplevelsene nordmenn bør oppleve

  I samarbeid med turoperatøren Hvitserk, presenterer vi Norges fem vakreste naturopplevelser. 

  IMG_3765

  Jakten på naturlig skjønnhet

  Jan Thomas tar oss med på reisen til godt selvbilde og velvære

  motorsykkelsandrasds

  Opplev de ukjente norske vei-perlene på to hjul

  Norge, et mekka for motorsyklister

  Arkiv