152041-Skogro Barnehage152041-Skogro Barnehage2

Å lære for livet

Skogro barnehage i Sarpsborg ligger idyllisk til med stort uteområde og selveste eventyrskogen rett bak huset. Men viktigst er verdiene som formidles til smårollingene.

"For små mennesker i utvikling" er mottoet til den privateide barnehagen. Da handler det både om omsorg og lek, læring og danning, påpeker barnehagestyrer Vigdis Oliversen. Danning er prosessen for å bli et bra menneske, og den varer jo egentlig hele livet:

– Her har vi fokus på vennskap, hvordan man kan være en god venn, og hvordan vi skal være mot andre. Det viktigste for barna er å ha trygge rammer, at de kan leke og utfolde seg. Dessuten tar vi vare på den jevne og tette dialogen opp mot foreldrene. Trygghet betyr alt når man leverer sine barn i barnehagen. Da skal du samtidig føle at det er en voksen som ser deg og barnet ditt, sier Vigdis.

Skogro er en stor barnehage, med seks avdelinger fordelt på to steder. Hver avdeling arbeider ut fra hvilke interesser barna har og skriver månedsbrev til foreldrene, både om hva som skjer videre fremover og hva de har gjort den siste måneden. Alle er flittige brukere av uterommet, men én av avdelingene har ekstra fokus på turlivet.

– De er ute på tur tre dager i uka. Vi er heldige som har en fin skog rett bak barnehagen hvor ungene kan leke Bukkene Bruse – eller gå på ulvejakt! Noen ganger har vi et fastlagt opplegg, andre ganger er vi bare ute og koser oss, forteller Vigdis.

Per i dag er de 24 ansatte, og en stabil arbeidsstokk med lite utskiftninger forteller sitt om godt arbeidsmiljø. Det smitter også over på barna, tror Vigdis. I fjor økte man dessuten gruppene og fikk tre nye ansatte. Skogro ønsker en levende barnehage med voksne som reflekterer over egen praksis. Men de beste ambassadørene for barnehagen er barna selv, tror eier og daglig leder Tonny Laage.

– Det beste du får, er stadig nye søknader og tilbakemeldinger fra foreldre som ønsker at deres unger skal starte i vår barnehage. Og alle skal føle at de er velkomne her, sier Laage.

Les mer...

2015-04-07 10.15

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...

    Kontaktinformasjon

    • Skogro Barnehage
    • www.skogro.no
    • Telefon:
      970 37 790
    • Adresse:
      Nordbergsvingen 24B
    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    Arkiv