Sammen med ektemannen har Hang Tran jobbet i restaurantbransjen siden 2001. De åpnet Red Sun i Bergen sentrum i 2006, og en avdeling på Åsane noen år senere. Red Sun tilbyr sushi fra det japanske kjøkken samt et utvalg av thailandsk og vietnamesisk mat. Lokalene i sentrum ble utsatt for en brann i fjor, og er for tiden under oppussing. Restauranten i Åsane, derimot, går for fullt.
– Allerede i 2003 så jeg trenden med sushi, så jeg var ganske tidlig ute med å se etter en profesjonell sushikokk. Det var vanskelig å finne noen, så mannen min dro til USA for å gå i lære hos noen i familien som drev en sushirestaurant. Siden oppstarten av Red Sun har han vært kjøkkensjefen vår på sushi.
Målet til Red Sun er å tilby asiatisk mat av høy kvalitet til en overkommelig pris. Kundene skal bli godt ivaretatt, og få en god totalopplevelse. De seks ansatte i restauranten tar hensyn til både smak, pris og mengde, og er opptatt av atmosfæren i lokalene. Det hjelper ikke om maten smaker bra hvis atmosfæren er ubehagelig, som Tran sier.
– Det tar tid å bli innarbeidet, men jeg tror at når folk i Åsane har prøvd oss en del ganger, så vil kundemassen øke. Det er veldig mange stamgjester som stadig kommer tilbake, og det er selvsagt det optimale for oss. Dette stedet valgte vi fordi det er lett tilgjengelig, det er lett å få parkert og lokalene er lyse og luftige. Om våren setter vi også stoler og bord utenfor for å gjøre det mer tiltalende.
Fjorårets brann i restauranten i sentrum berørte Tran og staben sterkt, men de håper å kunne gjenåpne en gang mellom august og oktober. I mellomtiden er alle sultne bergensere hjertelig velkommen til Red Sun på Åsane.
– Vi har øye for detaljer. Hvis noe ikke er riktig, så må vi jobbe med det. Det er slik man blir en god kokk, ved å være glad i jobben sin og bry seg om det man holder på med.