164017 FC2164017 FC164017 FC0164017 FC1164017 FC3164017 FC4

Deilig kvalitetsmat på alle fat

I imponerende 55 år har Farstad Catering stått for deilig, velduftende mat til små og store anledninger på Jæren. Enten det er for privatkunder eller bedrifter, til julebord eller en sommerlig grillfest, garanterer cateringfirmaet kvalitet og gode smaksopplevelser.

- Planlegging er halve jobben, og vi får masse skryt og gode tilbakemeldinger. Vi leverer mye til konfirmasjoner, bryllup, bursdager, minnestunder og merkedager generelt. Det er alt fra barnedåp til begravelser, og kundene kommer fra et område som strekker seg fra Moi til Rennesøy.


Det forteller Sven Arne Berge, daglig leder i Farstad Catering. Han begynte tidlig å interessere seg for matlaging. Allerede som barn var han glad i mat. Derfor kom det ikke som noen overraskelse at han noen år senere utdannet seg til pølsemaker. Den gang het det svennebrev, og han fikk opplæring både som kjøttskjærer, butikkslakter og pølsemaker. Etter noen år i yrket kastet han seg på muligheten til å kjøpe Farstad Catering i 1997. 


- Firmaet hadde da blitt drevet på Bryne av ekteparet Olaf og Annbjørg Farstad siden 1961. De fortsatte å jobbe for meg i mange år etter at jeg overtok driften. Allerede rett etter overtakelsen hadde vi en fin økning, og etter hvert måtte vi flytte til større lokaler. Det var mye å sette seg inn i, for vi måtte jo utvikle firmaet videre. I 2006 flyttet vi fra Bryne til Klepp. 


De er veldig fornøyde med både beliggenheten og dagens lokaler som er på drøye 1000 kvm. Farstad Catering eier selv bygget som tidligere har huset både en sportsforretning og et bakeri. Deler av lokalene leies ut til andre aktører. Når det gjelder den store menyen de frister med, kan kundene velge mellom alt fra fingermat og selskapsmat til påsmurt, supper, salater, spekemat, tapas og koldtbord. Enten man foretrekker kald eller varm mat, Farstad Catering har det meste.


- Når det gjelder varm mat går det mye av tapas, som fortsatt er populært, i tillegg til gryteretter. Alt vi produserer er forhåndsbestilt, for vi har ikke direkte utsalg. All maten blir laget, påsmurt og pakket før den kjøres direkte ut fra lokalene våre i Jærvegen. Ellers har vi alltid hatt veldig mange grillfester for kunder. Da reiser vi rundt og griller på firmafester og andre arrangementer. Jeg gikk derfor lenge med en idé om å lage en litt spesiell grill, så jeg endte med å vise noen tegninger til en kompis som er sveiser. Resultatet ble en unik grill som ingen andre har, og vi synes det er veldig kjekt å reise rundt med denne. 


Staben reiser mye rundt til bedrifter ellers i året også, og særlig rundt julebordstider. Til julebord disker Farstad Catering opp med god, tradisjonell mat som pinnekjøtt og ribbe. Her er det ingen slinger i valsen, men skikkelig mat laget fra bunnen av. Halvfabrikat er bannlyst. Berge og staben hans lager i stedet alt selv. De koker, steker og skjærer opp ribba og pinnekjøttet, og lager alt fra rødkål til kålrabistappe.


- Vi har stabilisert oss bra. I dag har vi mange faste, tunge kunder som skoler, barnehager og Nav. Fordelingen mellom private og bedrifter er ganske lik, men det går litt i sesong. Flertallet er nok bedrifter, og det er også dette segmentet vi har rettet oss aller mest inn mot. Vi har ufattelig mange faste kunder som kommer igjen og igjen, og mange av dem har vært med oss siden vi startet opp. Det er disse vi lever av. Ellers har det vært mange oppturer siden jeg begynte for nesten 20 år siden. De få nedturene har vi kommet oss gjennom, og det har bare gjort oss sterkere, sier Berge.


Han driver i dag firmaet sammen med kona Janne, og staben består av åtte ansatte. Trass i at det er en del konkurranse, føler de seg trygge på at det er nok til alle. Bransjen er i vekst og jærbuene ser fortsatt ut til å være sultne på god mat, så Berge er ikke så veldig bekymret for fremtidsutsiktene. En stor fordel i så måte er selvsagt den lange erfaringen og det gode navn og rykte som Farstad Catering har bygd seg opp gjennom årene.  


- Jeg håper vi fortsatt er her også om 10 år, for det er dette jeg liker å holde på med. Den største visjonen min er å ha det greit i jobben. Kundene kommer stort sett til oss, og det er ikke ofte vi er ute og driver oppsøkende salg. Alle er velkomne til å ta kontakt. Det er bare å ringe eller sende en e-post. Farstad Catering skreddersyr mat til alle anledninger, og kan spesialisere helt etter kundenes ønsker. Selv om vi er små, har vi stor kapasitet.

Les mer...

2016-12-30 11.15

anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.
safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...

    Kontaktinformasjon

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    Arkiv