155030

Der skole møter yrkesliv

Hovedoppgaven til Ipraxis er å skape en gjensidig interesse mellom lærlinger og bedrifter. Ved å etablere gode lærlingeplasser, blir de også en viktig bidragsyter til det lokale næringslivet i nedre Buskerud.

Firmaet har eksistert i 20 år, og startet opp som OIB. Da var de et opplæringskontor for den mekaniske industrien og prosessindustrien i Buskerud. Etter hvert kom også servicefagene inn under paraplyen deres, og de skiftet navn til Ipraxis.

– Nå favner vi også servicefagene med logistikk, kontorfag, IKT-service og salg. Disse kommer både innenfor noen av industribedriftene, men også innen merkantil bransje. Det er lærlinger som er hovedoppgaven vår. Vi skal formidle ungdom fra videregående skole til lærlingeplass, og være med på å stimulere til en god lærlingeplass.

Daglig leder Egil K. Leira forteller videre at Ipraxis eies av 33 medlemsbedrifter i nedre Buskerud. Sammen med sine to kolleger driver han noe utadrettet arbeid mot ungdomsskoler, men klart mest mot videregående. 

– Målet er å få ungdommene interessert i å få lærlingeplasser ved våre bedrifter, og på den andre siden, å få bedriftene interessert i ungdommene. Får vi en balanse der, har vi gjort en bra jobb. Ipraxis er en aktiv bidragsyter til det lokale næringslivet, for de fleste ungdommene får stillinger etterpå.

Som bedriftenes serviceorgan, får de positive tilbakemeldinger på at de er en god støtte som yter rask og ryddig hjelp til sine medlemmer. 

– Man ser en dreining fra industri mot servicebransjen, men vi har utvidet feltet vårt, så jeg ser lyst på fremtiden. Vi liker å kalle oss en slagkraftig gruppe som får lov til å være med på et ungdomsprosjekt som er større enn oss selv, avslutter Leira.

Les mer...

2015-10-29 13.15

preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.

Kontaktinformasjon

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

Arkiv