Pizzabakeren er en av de raskest voksende pizzakjedene i landet med over 100 utsalgssteder i Norge samt etableringer i Danmark og i Sverige. Opprinnelig har den utspring i Stavanger, i Lyngdal startet Pizzabakeren opp høsten 2009. For Julieta Balasanyan begynte ansettelsen som hos ungdommer flest: Først som deltid ved siden av skolen i tre-fire år, før hun i en alder av 19 ble en av Norges yngste daglige ledere. Under seg har hun rundt ti ansatte. Arbeidsstokken er ung – faktisk er de bare to som er over tyve og tretti.
- Jeg får min motivasjon fra kundene og fra de ansatte. Når vi får gode tilbakemeldinger, blir jeg kjempeglad. Skryt løfter arbeidet vårt! Arbeidsmiljøet betyr så mye, og vi skal trives på jobb.
Pizzabakeren Lyngdal ligger et par hundre meter utenfor byen, like ved stadion, noe som passer godt når det er Lyngdalscup.
- I tillegg har vi kampanjeuker, og om sommeren går det i ett. Da er vi alle mann på jobb, fordelt på forskjellige stasjoner. Da må du multitaske, ellers går det ikke!
I tillegg til utsalg har Pizzabakeren også levering. På hjemmesiden kan du selv bestille. Kundekretsen omfatter like mye ungdom og privatpersoner til foreninger og bedrifter.
- Om en bedrift ønsker seg litt overtidsmat, kan vi levere – selv om de ikke ligger sentrumsnært. Det har vi fått veldig god respons på. Er det snakk om lange avstander og store leveringer, bruker vi varmeskap. Og alle pizzabakerne over hele landet har samme type bil med samme type farge, så vi er lett gjenkjennelig!
Bedrifter blir fakturakunder når de kommer innom og fyller ut et skjema. Da sendes det bare faktura til de som har bestilt, og er du registrert her, er du samtidig registrert over hele landet hos Pizzabakeren, forklarer Balasanyan.
- Hos oss lages pizzaen fra grunnen av, og vi har nybakte bunner hver dag. Faktisk får vi veldig god respons på glutenfri pizza. Ellers bruker vi bare ferske varer. Det blir som hjemmelaget. Hos Pizzabakeren kan vi dessuten ta vekk de ingrediensene kunden ikke vil ha eller legge på ekstra av det du liker – det er mulighet for å komponere den pizzen du selv vil, forklarer Balasanyan.
Og en liten spesialitet setter en ekstra spiss på smaksopplevelsen:
- Pizzaen vår har ost helt utpå kanten. Noen steder må du betale ekstra for å få det, men her er det inkludert. Da smaker pizzaen mye bedre!