161022 AO161022 AO0161022 AO1

En begravelse er mer enn en hvit kiste

– Det har blitt langt vanligere at familien i større grad enn tidligere tar eierskapet til død og begravelse. Tidligere var en begravelse mer et skjematisk og kirkelig anliggende, men i dag er den i langt større grad tilpasset de pårørendes ønsker og behov, sier begravelseskonsulent og Bedemand, Espen Isak Egeland.

Han startet opp Alpha & Omega begravelsesbyrå i Kristiansand i 2005, etter å ha arbeidet med montasje, teknikk og salg i 25 år. Selv er han svært opptatt av strekke seg langt for å ivareta de pårørendes ønsker og behov under en begravelses-seremonien.


– Det har hendt at jeg har vært uenig med eldre prester som mener at vi har gått for langt utenfor alterboken under en begravelse. Men for oss er det viktig å gi de pårørende den begravelsen de ønsker innenfor gjeldende rammer.


Egeland arbeidet i noen år for et annet begravelsesbyrå i Kristiansand, før han bestemte seg for å starte opp sitt eget byrå.


– Jeg ønsket å starte opp min egen virksomhet først og fremst fordi jeg ville ha bedre tid med hver enkel pårørende. I dag samtaler jeg gjerne med pårørende i to til tre timer, og har tett oppfølging for å møte deres ønsker og behov.


Dette er også det han får gode tilbakemeldinger på fra pårørende i etterkant av seremonien.


– Den første i køen alltid den viktigste. For meg er det viktig å være tilstede i samtalen med de pårørende, og ikke rushe videre til neste kunde. Om de pårørende trenger mer tid til å bestemme seg, så får de den tiden, sier Egeland.


Hos Alpha & Omega begravelsbyrå er det kun tre ansatte. Dermed får de pårørende som oftest én person å forholde seg til i forbindelse med en begravelse, noe Egeland tror skaper større trygghet for de pårørende som ofte er i livskrise. Han forteller at man som gravferdskonsulent selger inn produkter og, akkurat som han gjorde i sitt tidligere yrke som salgskonsulent. Men i dette arbeidet er det også viktig å ha empati, kunne lytte og forstå.


Her ble det for mye tekst uten sitat, så foreslår at dette blir sitatet:

- En begravelse er mer enn en hvit kiste og produkter. Som konsulent skal man hjelpe til å forme det individuelle innholdet i begravelsen til hver enkelt familie, prøve å gjenspeile det livet som har gått bort, forteller Egeland.


Alpha & Omega begravelsesbyrå er ikke redde for å tøye tradisjonelle grenser under en begravelse dersom pårørende ønsker det. De er opptatte av at hver enkelt familie skal få en individuell tilpasset seremoni. Trygghet, nærhet og omsorg er bærende elementer i byråets grunnverdier, og alle tro- og livssyn betjenes selvsagt med den største respekt.


Egeland er også musiker, og tilbyr gjerne sine musikalske tjenester på trombone eller trompet, om ønskelig

Les mer...

2016-04-26 15.15

ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.
stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...

    Kontaktinformasjon

    • Alpha & Omega Begravelsesbyrå AS
    • E-post
    • Hjemmeside
    • Telefon:
      380 22 444
    • Adresse:
      Rådhusgaten 42
      4614 Kristiansand
    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    Arkiv