153015 XLB

En faghandel med lange tradisjoner

Ved å ivareta tradisjoner samtidig som man er fremtidsrettet og tenker utvikling. Slik har Frode Stiansen og staben ved XL Bygg Haslestad blitt en pålitelig og god faghandel som betjener både proff- og privatkunder.

Stiansen overtok som daglig leder i 2013, men Haslestad har lange tradisjoner lokalt. Her ble det nemlig startet opp sagbruk allerede i 1874. I den senere tid har sagbruket blitt kjøpt opp av Bergene Holm, og driften i dag består av byggevare og trelastutsalg.

   – Dette er en familieeid bedrift, og da jeg begynte her var det med klare signaler om at vi måtte gjøre noe med forretningsdriften. Anlegget var ganske utdatert, så vi fikk satt opp et nytt bygg i fjor. I prosessen med å få ny butikk etablerte vi også avdelinger for både maling og varme, og vi valgte å satse på å ha utstillinger. Siden har omsetningen økt mye. XL Bygg som kjede er opptatt av å være faghandel, og det passer oss bra, for vi kan faget vårt, forteller Stiansen.

Med et stort lager og egne transportbiler, kan XL Bygg Haslestad tilby rask og effektiv levering av trelast. Et annet konkurransefortrinn er at de på grunn av beliggenheten slipper å krige på alle prisnivåer.

   – Kundegrunnlaget har variert litt siden jeg begynte her, men i fjor var fordelingen cirka 60% proff og 40% privat. I forhold til Klappet og Klart-konseptet vårt skal vi være førsteleddet ut mot kunden, og der skal vi kunne tilby dem en totalpakke.

Det betyr at man kan forvente å få levert en pakke med et løsningsforslag på hvordan ting kan gjøres og hvilke produkter som kan være gunstig å velge. XL Bygg Haslestad skal levere en løsning, og så skal kunden selv kunne velge.

   – Hos oss skal man møte en blid, ekte og proff medarbeider. Vi får gode tilbakemeldinger både på lokalene og på at vi har kompetanse. Veien videre nå blir et økt fokus på løsningsorientert salg og på Klappet og klart-konseptet. For å ta flere markedsandeler har vi også som mål å øke antallet proffkunder.

Les mer...

2015-06-10 10.00

stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...
wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...

Kontaktinformasjon

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

Arkiv