162041 AE162041 AE0162041 AE1

Energi er fellesnevneren

AF Gruppen tenkte fremtidsrettet da de innså behovet for å knytte til seg et energimiljø i 2006. Å ha kompetanse på fagfeltet energi er helt nødvendig, og derfor kjøpte de opp to mindre ingeniørselskaper som ble fusjonert inn i konsernet. Resultatet ble etableringen av AF Energi & Miljøteknikk AS i 2007.

– Energi er et eget virksomhetsområde i AF Gruppen på lik linje med de fem andre områdene selskapet består av AF Energi & Miljøteknikk AS opererer selvstendig i markedet, og samarbeider vel så gjerne med eksterne aktører som vår egen byggvirksomhet, forklarer direktør Ola Lindh.


Selskapet har 60 ansatte og hovedkontor på Helsfyr i Oslo. Virksomheten deler de i tre retninger, med energieffektivisering, fornybar energi og energiservice. Fellesnevneren er energi, og oppdragsgiverne er industrikunder, private og offentlige eiendomsbesittere og eiendomsforvaltere over hele landet.


Innen produksjon av energi går det først og fremst på termisk energi. Det betyr kjøling og varme, og fokuset er på en lønnsom og energiriktig produksjon. Her er det ofte snakk om større energisentraler til næringsbygg, kjøpesentre og flyplasser, eller områdeløsninger hvor man knytter sammen energisystemet  til forskjellige typer bygg.


– På feltet reduksjon av energi går vi inn i eksisterende bygg eller områder og ser på hvilke tiltak som må til for å redusere forbruket. Da har vi et kommersielt fokus hvor det ikke er nok å bare sikre miljøgevinsten, men hvor målet er også å oppnå god lønnsomhet og sikre god avkastning for kunden. Her anbefaler vi tiltak som fort kan utgjøre 20-40% reduksjon i et bygg, og vi kalkulerer, prosjekterer og beregner det som gjøres. I tillegg garanterer vi for resultatet, forklarer Lindh og fortsetter:


– Innen energiservice jobber vi med service og energioppfølging på bygg og anlegg. For å sikre varigheten av de gode resultatene som oppnås i et energiprosjekt, er det avgjørende å ha god oppfølging i ettertid. Vi tar ansvaret for å følge opp driften av både energisentraler og enkeltbygg, utfører nødvendig service og vedlikehold, samt bistår kunden til å opprettholde fokuset på energieffektivitet. For bygg der det ikke er gjennomført konkrete enøktiltak, er det ofte smart å starte med energiovervåkning. Bare det å måle energiflyten over døgnet, avdekker som oftest et optimaliseringspotensial på 5-15% i energireduksjon. Det er lønnsomt!


Lindh forteller at ekspertisen til AF Energi & Miljøteknikk AS er tverrfagligheten som utgjør energifaget. Det vil si å forstå samspillet mellom bl.a. kjøling, varme, belysning, ventilasjon, elektro og automasjon, og ta totalansvaret for å designe de beste løsningene, og at dette blir implementert og driftet på best måte. Med dette forholder kunden seg til bare én part, og med resultatgarantien tar AF Energi & Miljøteknikk AS risikoen for sluttresultatet.

 

– Energi vil alltid være et komplekst og sammensatt fag som krever tverrfaglig kompetanse. Vår profesjonalitet er å gjøre gode, nøkterne vurderinger innenfor dette og sy sammen totalpakker som fungerer.

Les mer...

2016-05-26 15.45

wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
sorbetong1

Tillit og samarbeid i fokus for nystartet betongfirma på Sørlandet

Artikkel Sør Betong AS, er et nyetablert betongfirma som er lokalisert i Farsund og drives av to pålitelige håndverkere som setter kvalitet foran kvantitet.

    Kontaktinformasjon

    • AF Energi & Miljøteknikk AS
    • E-post
    • Hjemmeside
    • Telefon:
      22 89 11 00
    • Adresse:
      Besøksadresse:
      Innspurten 15
      0663 Oslo
      Postadresse:
      PB 6272 Etterstad
      0603 Oslo
    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    Arkiv