Finn ro - med økt bevissthet

Kate Bredesen startet opp Nami StressFri Sone i Larvik i 2011. I sitt arbeid lærer hun folk å finne mer ro i hverdagen ved å være oppmerksomt tilstede i livet. Dette gir bedre helse og økt livskvalitet.

– I dag er det et økende antall menesker som lider av kronisk stress. Mange opplever å nærmest drukne i hverdagens hektiske jag. Dagene fylles av utallige gjøremål i et samfunn som holder et rasende tempo. Arbeidsoppgaver og gjøremål styrer oss mer enn at vi er i kontroll over dem. Dette medfører blant annet at vi stresser oss syke. Min jobb er å lære mennesker hvordan man kan finne ro i livet slik det er. Istedenfor å ønske at livet skal være annerledes og vente på at ting skal endre seg (med de frustrasjoner det kan innebære), kan vi praktisere det å være tilstede i livet. Lære å ta hvert øyeblikk som det kommer og sette pris på det livet vi har her og nå, forteller Kate.
 

Kate er sykepleier og refleksolog, og valgte etter å ha praktisert mindfulness i lengre tid å gjøre det til en yrkesvei. I dag er hun utdannet instruktør i Mindfulness av dr. Andries Kroese og har internasjonal sertifisering som instruktør i Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) og Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) fra IMA. Hun arbeider helsefremmende med ulike tilbud til de som opplever at stress er med på å ødelegge hverdag og helse. Tilbudene varierer fra kurs i Mindfulness Basert Stressreduksjon, Meditasjon i Bevegelse og Mindfulness, til NADA akupunktur, en til en veiledning og foredrag.
  – Jeg får gode tilbakemeldinger fra deltakere på kursene mine. Mange opplever å møte livet mer balansert. Kjenner mer indre ro. De lærer å forholde seg annerledes til stress og utfordringer i hverdagen. Under kursene får deltakerne blant annet muligheten til å bli bedre kjent med seg selv og sine grenser, og flere opplever økt livskvalitet under og etter kurs fordi de oftere er mer bevisst tilstede i hverdagens hendelser. 
 

– Kundene kan være både kvinner og menn, i alle aldre, men den største andelen er foreløpig kvinner. Mange passer inn i «flink pike» kategorien. Kvinner som skal strekke til på alle arenaer og glemmer seg selv i prosessen. Har også hatt gleden av å jobbe med barn, noe som er ekstra artig og byr på variasjon.
  – Jeg er veldig takknemlig for at jeg kan jobbe med noe som styrker min egen helse og livskvalitet samtidig som jeg kan bidra til at andre i større grad kan hjelpe seg selv til å bedre sin.
  Det er mange i dag som praktiserer mindfulness eller har hørt om det. Det tas blant annet i bruk i helsevesenet, NAV, i bedrifter, militæret, barnehager og noe i skolen.
  – Vi ligger et godt stykke bak flere land i Europa, deriblant Danmark, men det er en stadig økende interesse her i Norge som gjør at vi nok kommer til å høre mer og mer om mindfulness i tiden framover.

Les mer...

2015-01-22 13.30

preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...

Kontaktinformasjon

  • NaMi StressFri Sone
  • www.nami.no
  • Telefon:
    924 31 917
  • Adresse:
    Stavernsveien 2
    3264 Larvik
sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

Arkiv