141011NO-haglebu-turistheim

Friluftsperle året rundt

Det har aldri skortet på tradisjoner i Haglebu Turistheim. I 50 år har heimen vært et lite mekka for friluftselskende gjester fra alle verdenshjørner, sommerstid som vinterstid.

Det var foreldrene til Amund Frøyse som grunnla Haglebu Turistheim tilbake i 1963. Amund selv har nå drevet stedet i litt over 20 år.
– Tanken den gangen var å drive med turisme, for det var ikke så mye annet å holde på med da. Faren min drev med hyttebygging i tillegg, så de startet med å bygge et hus med rom til utleie, og hadde i tillegg matservering, forteller han.

Etter hvert ble det både hytteutleie og campingplasser, og i dag tilbyr Amund syv utleiehytter i varierende størrelser, i tillegg til 70 plasser til campinghytter.
– Hyttene har blitt modernisert underveis, og har i dag dusj, TV og alle moderne fasiliteter. I selve hovedbygningen serverer vi middag, og såkalt sikringskost som pizza og hamburgere. Det er også mange skiturister som kommer innom her for en vaffel og kaffe. Trenden nå er at langrenn blir bare mer og mer populært, og rundt her er det mange gode, oppkjørte langrennsløyper, sier Amund.

Gjestene ved Haglebu Turistheim er i hovedsak folk som er glade i friluftsliv, i tillegg til mange familier, campingturister og utenlandske gjester med bobiler.
– Tidene forandrer seg, så det kan hende vi må forandre konseptet etter hvert. Visjonen for Haglebu er at det skal bli et sted som er mindre sesongbetont, slik at vi får mer liv her året rundt, understreker Amund.

Les mer...

2014-05-09 09.15

ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

Kontaktinformasjon

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

Arkiv