Håndverkerånd av beste merke

Da Senter Bygg startet opp i Åmot i 1981, drev selskapet først og fremst med eneboliger og mindre prosjekter i nærområdet. I 2008 ble firmaet kjøpt opp av Peab, og har forlengst utvidet både fagfeltet og det geografiske nedslagsfeltet. I dag er Peab Senter Bygg Entreprenør tungt inne på både eneboliger, leiligheter og næringsbygg, samt elementproduksjon.

– Bedriften er delt i to med én prosjekt- og eneboligavdeling og én avdeling som driver med produksjon av elementer her på Åmot. Buskerud er hovedområdet vi jobber i, men vi har også oppdrag innover mot Oslo og Bærum, forteller daglig leder Jan Petter Hansen.

Iberegnet Drammenskontoret, har Peab Senter Bygg Entreprenør i dag 60 ansatte. I eneboligsegmentet er selskapet tilknyttet Norgeshus. Det innebærer at Hansen og hans kolleger gjerne bygger hus basert på modellene i Norgeshus-katalogen, i tillegg til at Norgeshus bistår med kompetanse på søknad og prosjektering.
  Samtidig er feltutbygging blitt et stadig voksende marked, med bygging av flere eneboliger og tomannsboliger samlet på ett område. I det segmentet er det stor pågang i Lier, Røyken og Slemmestad, hvor det er stor aktivitet innenfor eiendomsutvikling. Peab Senter Bygg Entreprenør har ikke egne tomter, men bygger på andres tomter.
  – Jeg våger å påstå at vi leverer meget god kvalitet på prosjektene våre. Vi har en god håndverkerånd, og velger de prosjektene vi føler at vi har kompetanse til å gjennomføre. Det er viktig. Det er også slik at vi har en kundeorientert stil for prosjektene vi er med på. Det vil si at vi er løsningsorienterte når det oppstår spørsmål og diskusjoner, sier Hansen.

Men Peab Senter Bygg Entreprenør kan langt mer enn bare det. Hansen trekker blant annet frem deltakelsen i en storutbygging for Forsvarsbygg på Rena, som et eksempel på ekspertisen i selskapet. Det var et prosjekt med gjennomgående bruk av massivtre, som har bidratt til at Peab Senter Bygg Entreprenør i dag har meget sterk kompetanse på det feltet. Nå setter selskapet opp et økovennlig kontorbygg i massivtre på Filipstad, og kommer til å jobbe enda flere tilsvarende prosjekter i fremtiden.

Hansen setter stor pris på å kunne delta aktivt i slike fremtidsrettede og miljøvennlige prosjekter. Innad i Peab Senter Bygg Entreprenør har de også tatt egne miljøgrep.
  – Akkurat nå er vi midt i prosessen med å resertifisere oss som Miljøfyrtårn-bedrift. Vi har vært sertifisert siden 2011, og blir ferdig med resertifiseringen i starten av 2015, avslutter han.

Les mer...

2015-01-20 14.00

ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.
sorbetong1

Tillit og samarbeid i fokus for nystartet betongfirma på Sørlandet

Artikkel Sør Betong AS, er et nyetablert betongfirma som er lokalisert i Farsund og drives av to pålitelige håndverkere som setter kvalitet foran kvantitet.

Kontaktinformasjon

hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

Arkiv