Iben Andersen forteller at responsen har vært helt enorm siden åpningen i april. Viking Cafe & Sportsbar ligger i Vanse i Farsund, og Andersen er daglig leder. Hun er også utdannet slakter, og flyttet til Norge fra Danmark i 2000.
– Menyen vår er ikke så stor enda, men vi serverer først og fremst husmannskost. Ellers har vi salatbar hele uka samt to dagens retter, hvorav en med fisk. Alt er laget fra bunnen av, og ofte med grønnsaker fra en lokal bonde.
Frikassé, kjøttkaker, hjemmelaget wienersnitzel og indrefilet med peppersaus og potebåter er blant klassikerne. Og torsdagene er veldig populære, for da serverer de oksehøyrygg med løksaus. Andersen veksler mellom to ukemenyer, men har alltid faste innslag som kyllingsandwich og hjemmelaget hamburger. Begge disse får de veldig mye skryt for. De selger også mat helt til stengetid, og det er det mange som setter pris på. I de sene kveldstimer går det ofte i småmat som kyllingvinger, lapskaus, pommes frites og løkringer.
– Fra høsten av håper vi å være i full gang med å vise TV-sendt sport, og lokalet innenfor her ønsker vi å bruke til utleie for selskaper. Julebord, samt trubadurer og kanskje stand-up er andre ting vi håper å få i gang. Kundene er mest lokale, men det har også kommet folk fra fra Lillesand, Flekkefjord og Mandal. De er i alle aldre fra 18 år og oppover. Det er ikke mange plasser for 18-åringer å gå ut på i Vanse, så mange liker å komme hit hvor de kan sitte og prate. Vi har også en fin uteplass med tak.
Andersen forteller at de får høre at de har den beste maten i mils omkrets. Hun setter stor pris på de mange gjengangerne som kommer innom Viking Cafe & Sportsbar, og synes det er hyggelig at hun nå er på fornavn med mange.
– Når det gjelder hvordan vi skal ta i mot de som kommer, så er det først og fremst med ett smil. Alle er hjertelig velkomne hit, også de som bare ønsker å ta seg en kopp kaffe på et sted hvor det er koselig å sitte og prate.