162065 HB1162065 HB2

Hovedfokuset vårt skal alltid være på kvalitet

Det er ingenting å utsette på visjonene og arbeidslysten til Hans Christian Heimtun. Allerede som tenåring bestemte den ambisiøse tømreren seg for at han skulle starte eget firma. Og slik ble det. Siden 2011 har han drevet Heimtun Bygg AS. Med yrkesstoltheten skinnende på brystlomma, gjør han sitt beste for å gi de mange fornøyde kundene høy kvalitet til gode priser.

Tømmer har en sentral plass i den Heimtunske familiehistorien. Bestefaren til Hans Christian drev først et sagbruk som etter hvert gikk mer over til å bli en byggevareforretning. Da faren overtok var de innom flere aktører før de landet på Neumann Bygg i 2002. Selv kom Hans Christian tidlig inn i bransjen. Han hadde sommerjobb på sagbruket hvert år frem til han som 16-åring begynte å gå i lære som tømrer.


– I den perioden lærte jeg mye, og særlig at noe av det viktigste i denne bransjen er å holde en viss form for effektivitet. Uten det klarer man seg ikke, for det er et veldig presset marked med mye konkurranse. Og skal man klare å holde kvaliteten oppe og prisene nede, er man nødt til å være veldig effektive. 


Hans Christian Heimtun hadde blitt 24 år da han i november 2011 etablerte Heimtun Bygg AS. Oppstarten fant sted i Oslo, og det første året tok han alle mulige oppdrag, fra tilbygg og totalrenovering av en større leilighet til nye soverom. Nøyaktig ett år senere flyttet han driften hjem til Lindesnes. I dag består firmaet av fire tømrere, og Hans Christian får i tillegg hjelp til det administrative. Det geografiske nedslagsfeltet er stort, og strekker seg i en 45 minutter radius rundt fra Lindesnes til Lyngdal, Mandal og opp mot Konsmo.


– Utført arbeid av god kvalitet og god oppfølging er den beste reklamen vi har. Det kommer litt an på hva slags jobb det er om vi opererer med fast pris eller timepris. Uansett prøver vi å gi kundene det som er det beste valget for dem, samtidig som det må være lønnsomt for oss. Som tømrerfirma har vi flere bein å stå på. I tillegg til nybygg, tilbygg og rehabilitering, holder vi på med en del egne prosjekter. Blant annet utvikler og bygger vi fritidsboliger. Den første ble lansert nå i mai, gjennom selskapet Heimtun Eiendom. Det er ei hytte på Lian på drøyt 70 kvadratmeter, med fire soverom og en nesten 50 kvadratmeter stor terrasse.


Han legger til at han for tiden også regner på tilbud på flere mulige prosjekter. For å kunne delta i anbudskampene gjelder det å jobbe hardt for å være konkurransedyktig på pris. Heimtun sier at man må satse på en smartere drift for å klare å holde kostnadene nede, samtidig som man leverer kvalitet. Det kan være lett å si at man ikke leverer fra seg et produkt man ikke kan stå inne for, men for kundene kommer man ikke utenom at prisen betyr veldig mye. Kunsten blir å klare å beholde yrkesstoltheten samtidig som man tenker på både pris og kvalitet, mener han.


– Jeg har veldig flinke folk med meg, to fagarbeidere og en lærling, og vi får mange gode tilbakemeldinger. Vi er nøye på å følge opp eventuelle reklamasjoner. Målet er selvsagt å ikke gjøre feil, men vi er jo bare mennesker alle sammen. Da gjelder det å være like god på å takle reklamasjoner som på å takle nye kunder.


Kvalitet i alle ledd

Bare de siste årene har bransjen forandret seg mye. Det har blitt et økt fokus på energibesparende tiltak, og selve byggeprosessen har blitt mer kostbar enn den var for seks-syv år siden. I dag må man bygge på en enda mer nøyaktig måte og legge kvalitet i absolutt alle ledd. Alt spiller en rolle med det store fokuset på energi besparende bolighus, forteller sørlendingen.


– Min erfaring er at det ikke er det aller billigste som nødvendigvis er av den beste kvaliteten. Den jobben vi gjør er jo som regel noe man gjør bare én gang. Å skifte et vindu eller å bygge en terrasse, regner folk flest med at de ikke må gjøre mer enn én gang i livet. Og det å bygge et hus, er jo den største investeringen de aller fleste av oss gjør. Da er det utrolig viktig å ha hovedfokus på kvalitet.


Med årene som kommer er det sannsynlig at staben til Heimtun Bygg AS utvides. Hans Christian forteller at han hadde et ambisiøst mål om å ha rundt 10 ansatte innen han fylte 30 år. Det betyr at han har to år igjen på seg.


– I det siste har vi jobbet mer på å markedsføre oss og annonsere på Facebook. I tillegg jobber vi med å få en ny og fin hjemmeside. Det er absolutt reelt å nå målet om å ha 10 ansatte innen to år, men det handler mer om at jeg vil ha noe å strekke meg mot. Å vokse for fort er veldig farlig, så jeg vil bygge stein for stein. Dette skal være en sikker og god arbeidsplass for våre ansatte, og jeg er jo ansvarlig ikke bare for at vi skal gjøre en kvalitetsjobb ute, men også for staben og familiene deres.

Les mer...

2016-05-30 13.15

preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...

    Kontaktinformasjon

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    Arkiv