Ingen høydeskrekk i Kranfører AS

Uten dyktige kranførere er det full stopp på de fleste byggeplasser. Derfor håndplukker Chris Vadseth alle sine ansatte. Han er daglig leder i Kranfører AS, som i dag bemanner kraner av alle slag over hele Norge. Kranførerne herfra er gjerne først på jobb og sist hjem.

Chris hadde selv alltid likt å bygge. Faren er byggmester, og Chris hadde selv vært mye rundt på byggeplasser i oppveksten. Han utdannet seg som tømrer, men under en stille periode i tømrerbransjen begynte han å se etter nye muligheter.
  – Da så jeg på det å bli kranfører som et godt alternativ. Jeg tok intensivkurs, og var ute i jobb med en gang. Jeg startet som ansatt, men etter hvert så jeg muligheten for å kunne starte opp selv. Så jeg begynte med kranførerutleie på egenhånd, leide ut meg selv, og fikk raskt forespørsel om jeg kunne fikse en kranfører til. Da gjorde jeg det, kundene ble fornøyde, og etter hvert har det bare ballet på seg, forteller kranfører Chris.

I dag er de 21 ansatte i Kranfører AS, med en åtte-ni mann ute på jobb i kranutleie hver dag, på både tårnkraner, mobilkraner og teleskoptrucker. Noen av de ansatte tar skift for Chris mellom andre jobber, gjerne i håndverkerbransjen, mens andre igjen er kranførere offshore som gjerne tar oppdrag når de er på fastlandet.
  Fellesnevneren er at alle er dyktige og erfarne folk, som tenker sikkerhet og effektivitet. Samtidig legger Chris vekt på at kranførerne han sender ut skal være blide og utadvendte. For en kranfører er det helt avgjørende at kommunikasjon med folkene nede på byggeplassen er god. Det foregår gjerne via radio og håndsignaler.
  – Da jeg startet for meg selv hadde jeg sett at det var mye gjennomtrekk i andre kranførerfirmaer. Men jeg har håndplukket alle kranførerne våre, slik at jeg vet at de har tekke for faget, at de kan lese en byggeplass godt. Mange av kranførerne våre har fagbrev – som tømrer, sveiser, jernbinder, betongarbeider, forskaler. Da forstår du hvordan ting fungerer nede på bakken. Så vi har kranførere du kan stole på, som leverer som de skal, understreker Chris.
  Det er egenskaper som selvsagt er helt avgjørende for logistikken og fremdriften på en byggeplass. Om kranen for eksempel ikke har fraktet nyankomne materialer ut til riktig sted til riktig tid, gir det gjerne ringvirkninger som forsinker alle ledd i byggeprosessen. Det vet alle som har jobbet på en byggeplass.

– Vi begynner som regel klokka syv om morgenen på en byggeplass, og da skal kranføreren sitte klar og ha sjekket at alt fungerer. Hvis kranføreren først kommer halv åtte, blir kanskje 30 mann stående og vente. Det er dårlig økonomi, sier kranfører Chris.
  Han kan også stå for krankoordinator dersom det er behov for det. Dersom det er mange kraner på en stor byggeplass, er det viktig at kranarbeidet administreres på en best mulig måte. Under utbyggingen av sykehuset i Østfold har Kranfører AS på det meste hatt elleve mann på byggeplassen. Da er det viktig at arbeidsoppgaver, pauser og timer koordineres godt.

– Vi har prosjekter over hele landet, med mange gode samarbeidspartnere. Vi samarbeider med de fleste store entreprenørene, som Reinertsen, AF Gruppen, NCC, Veidekke, og med mange lokale entreprenører. Entreprenøren står stort sett selv for innleiingen av kranene, mens vi står for bemanningen. Vi har alltid dekning for en kran vi er på, alltid backup når behovet melder seg. Ringer du dagen før, har vi alltid en kranfører klar dagen etter. Jeg sier aldri nei, sier Chris.
  Han ser for seg at Kranfører AS vil ekspandere ytterligere i årene som kommer. Kanskje inn mot Sverige, som Chris stadig får telefoner fra, og kanskje ut offshore. Så langt har responsen på tjenestene fra Kranfører AS vært overveldende. Chris tror at det rett og slett handler om at han leverer en god vare.
  – Anleggslederne og prosjektlederne prater seg imellom. Så hvis du har et godt rykte, da blir du ringt opp. Det er moro når entreprenørene ringer og spør spesifikt etter Julie, for eksempel, som jobber som kranfører hos oss. Jeg har nå fire jenter i firmaet som kjører kran, og de er like flinke som gutta. 
Les mer...

2015-01-22 14.15

preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...

Kontaktinformasjon

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

Arkiv