Mikalsen og Tønnessen startet med å drifte kjøkkenet på gamle Lister flypark. Det er stor aktivitet ved den nedlagte flyplassen. Hit kommer mange for kurs og konferanse, og ikke minst for den populære søndagsbuffeten.
– Siden vi skjærer kjøttet og lager produktene selv, har vi muligheten til å ha et større utvalg på buffeten enn de fleste andre. Den varierer, men byr på alt fra svinestek, lasagne, stroganoff, lammekoteletter, burgere, laks og kylling. Alt av sauser, pålegg og bacon lager vi selv, og vi har også mye glutenfritt. Det er et veldig fint område her, og mange legger kjøreturen ut hit på søndager. Da kommer de til oss for å spise etterpå. Så langt har det gått over all forventning, og det er veldig gøy, forteller de to.
De store lokalene består av en kafé og restaurant med sitteplasser til 50. I tillegg har de en storsal hvor de kan dekke til 200 personer. Denne brukes til buffeten samt til kurs og konferanser, bryllup, konfirmasjoner og andre arrangementer. Konferansesalen på sin side har plass til opp til 300 personer, og har alt av topp teknisk utstyr.
– Vi byr på lokalprodusert kjøtt, og lager alt fra skinke og pateer til spesialpølser i 10 forskjellige varianter. Smaken på pølsene er helt unike, og vi bruker mye grovmalt kjøtt. Nå før jul arrangerer vi også julebord, og da står det blant annet hjemmelaget pinnekjøtt på menyen. Dette er ekte håndverk, for vi er en nisjebedrift som ønsker å ivareta gamle håndverkstradisjoner.
Så langt har kunder også hatt muligheten til å kjøpe et utvalg kjøttprodukter fra Enli Vestheim AS to ganger i uka, torsdager og søndager. Målet er å kunne etablere en permanent kjøttdisk med eget utsalg i løpet av 2016. Gjennom et godt samarbeid med syv bønder på Lister, får de levering av gris, lam, storfe og kalv.
– Kundene kommer fra hele Sør-Norge og Østlandet for kurs og konferanse. Til søndagsbuffeten er det først og fremst lokalbefolkningen som kommer, samt turister om sommeren. Med etablering av kjøttdisken og utsalget, vil vi også rette oss mot de som ønsker å betale litt ekstra for å få de gode kjøttproduktene. Folk skryter veldig mye, og det kommer bare flere og flere! Innen catering tilbyr vi blant annet av tre forskjellige koldtbord og tapasbord, syv typer middager, grillbuffet om sommeren og en rekke småretter. Her kan vi også skreddersy ut fra kundenes ønsker.
Kurs- og konferansegjester kan få pakker som inkluderer frokost, lunsj og middag. I tillegg har Enli Vestheim AS god sengekapasitet, med 392 senger fordelt på hotell og vandrerhjem. Her får man alt på et sted, i forskjellige prisklasser.