155035 KH155035 KH3155035 KH0155035 KH1155035 KH2

Kjøbmandsgaarden hotel – lun atmosfære midt i sentrum

Midt i Mandal sentrum tilbyr Kjøbmandsgaarden Hotel hjemmekoselig overnatting i en verneverdig trebygning hvor ikke ett av rommene er like, enten det gjelder de store familierommene eller de mindre dobbeltrommene. Med kjøpmannsgården som historisk kulisse tilbys alt av moderne fasiliteter fra kurslokale med prosjektor og whiteboard til hotellets eget kjøpmannsøl.

Innen gangavstand finner du kjøpesenter, Furulunden naturpark med et nett av stier og trimløyper, Sjøsanden badestrand og Elvepromenaden med puber og restauranter. Men viktigst av alt er den unike atmosfæren, påpeker daglig leder Einar Medby. 

– Etter at den gamle kjøpmannsforretningen ble lagt ned i 1986, var det vandrerhjem i gården som i 1990 ble kåret til Norges fineste. I 1998 bygde vi om til hotellstandard på alle rommene. Vårt mål har vært å ta vare på atmosfæren. Alt skal relateres til byggets sjel.

Gjennom interiør og utstilling er mye av kjøpmannsmiljøet fra midten av 1800-tallet ivaretatt. I restaurant og møtelokaler er utvalget fra en «landhandlers» varesortiment på 1950-60-tallet utstilt. Kjøpmannsgården tilbyr selskapsavdeling for 50 personer, kurs- og møtelokaler for inntil 35, catering i full skala hvor det kan leveres både telt og anrettet mat, «kokk hjem» hvor personalet kommer hjem og lager maten på din egen komfyr og serverer, overtidsmat og limousinservice. Hotellet med sine fem årsverk har nettopp fått ny hjemmeside og bruker også Facebook aktivt.

– Vi har alt fra bryllup, firmaturer, konserter, skoleball og julebord. Hotellet har mange stamkunder både blant private og fra bedrifter, og hos oss skal det være hjemmekoselig. Vi serverer tradisjonell husmannskost med kjøttkaker, bollefrikassé og hjemmelaget fiskegrateng – og utover høsten skal det lokale bryggeriet gi oss vårt eget kjøpmannsøl. Det skal bli et øl som skal passe for alle, smiler Einar Medby.

Les mer...

2015-10-29 14.15

ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.
stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...

    Kontaktinformasjon

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    Arkiv