Lever og ånder for energi

«Jeg er opptatt av teknologi, det å være innovativ og det å levere gode løsninger», forteller John Ihlen i VVS Energi AS på Haslum. Etter 43 års erfaring innen rørbransjen, besitter han en enorm kunnskap. Hjertebarnet er fornybar energi og geoenergi.

Ihlen har vært ansatt i firmaer som Bærum rørleggerbedrift, Bravida og Båsum Boring, og drev eget selskap fra 1985 og helt frem til 2011. Han har jobbet mye innen industri og større prosjekter gjennom alle år i bransjen. I tiden hos Båsum var han engasjert i store prosjekter på østlandet med løsninger innen fornybar energi.
   – Der ble interessen rettet mer og mer mot energibrønner og geoenergi-systemer. Jeg ble etter hvert nødt til å sette meg inn i geologi og energibrønner, og fant ut at jeg ville gjøre enda mer innen fornybar energi. VVS Energi AS ble derfor etablert i 2012.

Samtidig ble Ihlen medeier i Petek, et selskap som driver rådgivning innen fornybar energi, med hovedfokus på geoenergi. Siden har han primært jobbet med større typer geoenergi-anlegg, fra 100 kilowatt varmepumpesystemer, og opp til 5-6 megawatt med varme og kjøling. I tillegg har han de siste 8 år forelest om emnet på fagskolen i Oslo.
   – Det er spennende å følge en teknologi som hele tiden utvikler seg. Jeg har vært veldig interessert i teknologien hele veien, med oppbygging av varmepumper og kombinasjonen med solenergi, også kombinert for mindre enheter med vindmøller.

VVS Energi AS har også importert flere inverter varmepumper fra Spania. Dette er en teknologi Ihlen tror vil komme sterkt i tiden fremover, med trinnløse varmepumper på Væske /vann systemer for den vanlige forbrukeren. De har også levert inverter varmepumpe på 100 kW som ser ut til å fungere meget bra.
   – Nå kommer disse mer og mer, og det er liksom mitt hjertebarn. Å finne den beste teknologien innenfor inverter varmepumper, for da leverer man ut av varmepumpen det som bygningen til enhver tid trenger av energi.

Han jobber mye på større anlegg, og forteller at det stadig blir mer populært også med kombinasjoner av flere fornybare kilder i ett og samme bygg. Det å kombinere flere fornybare energikilder i et og samme prosjekt er drømmen. Potensialet er enorme energibesparelser for de som skal drifte bygget, og her må man tenke langsiktig, oppfordrer John Ihlen.
   – I årene fremover med VVS Energi AS og PETEK AS ønsker vi å utvikle oss videre på dette med komplette energisentraler, som totalleverandør. Vi er i en vekstfase, for vi leverer stadig flere komplette sentraler.

Les mer...

2015-09-03 11.15

DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...
stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...

Kontaktinformasjon

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

Arkiv