154028 FF154028 FF1154028 FF2

Rustikt og lokalt av høyeste kvalitet

Bakklandet i Trondheim er en juvel i seg selv, men med bistroen Folk & Fe har man fått enda en grunn til å besøke området. Daglig leder Stian Fjæreide er opptatt av å ha et enkelt konsept, med ekte og lokal mat. Det skal være uformelt og rustikt, men av høyeste kvalitet.

Han er utdannet kokk, og etter seks års jobbing på forskjellige kjøkken på Geilo og i Trondheim, åpnet han og to kolleger Folk & Fe i februar i fjor. Visjonen var å starte med grunnverdiene å servere lokal mat i et folkelig og uformelt miljø.
   – Vi føler vi har lykkes veldig bra. All maten serveres på en tallerken midt på bordet. Slik føler gjestene at de deler et måltid, for de forsyner seg selv. Menyen vår er veldig liten, og byttes ut når vi må, helt enkelt. Her på Folk & Fe prøver vi å skape en opplevelse, og gjøre noe litt mer enn å bare mette magene til folk.

Bistroen har et klart og tydelig fokus på lokale råvarer. De har mange økologiske leverandører, og kjenner flere av bøndene personlig. Ølet er lokalt produsert, de har et stort utvalg av oster fra midt-Norge og kaffen brennes på Nardo i et lite baklokale til en sjokoladefabrikk.
   – Der står det en skikkelig kaffenerd og brenner kaffe. Han tar inn forskjellige bønner etter hva som er best og hva som til enhver tid er tilgjengelig, så det er ikke de samme bønnene hver dag. Derfor smaker heller ikke kaffen det samme fra dag til dag når vi serverer den. Dette er veldig, veldig god kaffe, sier Fjæreide engasjert.

Hjulene holdes i gang av åtte ansatte, deriblant to lærlinger, og sjefen jobber selv som kokk. Det lille, koselige restaurantlokalet har 28 sitteplasser inne, og holder åpent for lønsj og middag hver dag bortsett fra mandag. For kort tid siden vant Folk & Fe Adresseavisas pris Årets utelivsnykommer, så fremtiden ser lovende ut.
   – Grunnverdien er at det skal være uformelt og koselig hos oss. Det skal handle om lokal, god og smakfull mat som gjerne er litt ny og spennende. Vi satser på å være her i en stund fremover, og utvikler oss litt hver dag, både når det gjelder konsept og menyer. Det er et ønske at vi skal være i toppsjiktet av restauranter her i byen.

Les mer...

2015-09-01 10.15

sorbetong1

Tillit og samarbeid i fokus for nystartet betongfirma på Sørlandet

Artikkel Sør Betong AS, er et nyetablert betongfirma som er lokalisert i Farsund og drives av to pålitelige håndverkere som setter kvalitet foran kvantitet.
DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...

    Kontaktinformasjon

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    Arkiv