Han er utdannet kokk, og etter seks års jobbing på forskjellige kjøkken på Geilo og i Trondheim, åpnet han og to kolleger Folk & Fe i februar i fjor. Visjonen var å starte med grunnverdiene å servere lokal mat i et folkelig og uformelt miljø.
– Vi føler vi har lykkes veldig bra. All maten serveres på en tallerken midt på bordet. Slik føler gjestene at de deler et måltid, for de forsyner seg selv. Menyen vår er veldig liten, og byttes ut når vi må, helt enkelt. Her på Folk & Fe prøver vi å skape en opplevelse, og gjøre noe litt mer enn å bare mette magene til folk.
Bistroen har et klart og tydelig fokus på lokale råvarer. De har mange økologiske leverandører, og kjenner flere av bøndene personlig. Ølet er lokalt produsert, de har et stort utvalg av oster fra midt-Norge og kaffen brennes på Nardo i et lite baklokale til en sjokoladefabrikk.
– Der står det en skikkelig kaffenerd og brenner kaffe. Han tar inn forskjellige bønner etter hva som er best og hva som til enhver tid er tilgjengelig, så det er ikke de samme bønnene hver dag. Derfor smaker heller ikke kaffen det samme fra dag til dag når vi serverer den. Dette er veldig, veldig god kaffe, sier Fjæreide engasjert.
Hjulene holdes i gang av åtte ansatte, deriblant to lærlinger, og sjefen jobber selv som kokk. Det lille, koselige restaurantlokalet har 28 sitteplasser inne, og holder åpent for lønsj og middag hver dag bortsett fra mandag. For kort tid siden vant Folk & Fe Adresseavisas pris Årets utelivsnykommer, så fremtiden ser lovende ut.
– Grunnverdien er at det skal være uformelt og koselig hos oss. Det skal handle om lokal, god og smakfull mat som gjerne er litt ny og spennende. Vi satser på å være her i en stund fremover, og utvikler oss litt hver dag, både når det gjelder konsept og menyer. Det er et ønske at vi skal være i toppsjiktet av restauranter her i byen.